Wat is een flexpool en wat zijn de voor-en nadelen?

Merk je dat er binnen je bedrijf sprake is van fluctuaties in vraag en capaciteit, dan is een flexpool misschien wel iets voor jou. Wat is nou de betekenis van een flexpool en wat zijn de voor-en nadelen? Dat lees je in dit artikel.

  • Flexibel capaciteit inhuren via onze 1.200 professionals
Direct en flexibel interim professionals inhuren via DPA

Wat is een flexpool?

Een flexpool, ofwel een Multi Client Pool, is een groep aan arbeidskrachten die voor een tijdelijke periode ingezet kan worden bij een bedrijf. Door een flexpool kunnen temporele tekorten in personeel op een effectieve manier worden opgevuld. Een flexpool zorgt voor een makkelijke oplossing als je werknemers een keer uitvallen door bijvoorbeeld ziekte. Je kan het dus eigenlijk zien als een soort back-up generator voor je bedrijf. Altijd handig zodat het werk niet stil komt te liggen.

Wat zijn de voordelen van een flexpool?

  • Zekerheid: omdat je professionals via ons inhuurt, hoef je je geen zorgen te maken over bijvoorbeeld heffingen, premies en ziekten.
  • Flexibel: als je kiest voor een flexpool zit je niet vast aan langdurige contracten. Zo kan je makkelijker schakelen door in drukke periodes direct extra arbeidskrachten aan te nemen. En als de noodzaak er niet meer is dan kan je dit ook weer snel terugdraaien.
  • Gemak: omdat wij alle wervings- en HR zaken uit handen nemen hoef je je niet bezig te houden met zoeken naar geschikte kandidaten, het opmaken van contracten en overige tijdrovende activiteiten

Zijn er ook nadelen?

Een flexpool brengt eigenlijk alleen maar voordelen met zich mee. Wat wel als een nadeel kan worden gezien is dat je een flexwerker niet op naam kan reserveren. Je weet dus van te voren niet wat de kwaliteiten zijn van de persoon die je krijgt. Maar gelukkig zijn wij als DPA een bemiddelaar. Dit betekent dus dat we van te voren weten wat voor een soort flexwerkers er wordt ingezet, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over hun kwaliteit.

 

Meer weten over een flexpool binnen je vakgebied?

Weten over wat een flexpool bij DPA betekend voor jouw vakgebied?