Filter de artikelen op
Interessante thema's
DPA-Professionals-Facility-case-huisvestingsmanager-Librijn
Case

Huisvesting voor het openbaar onderwijs: de meerwaarde van een (interim) professional

Basisscholen staan voor veel uitdagingen. Een daarvan is huisvesting die past bij het onderwijs van nú. Caroline Versprille, bestuurder van Stichting Librijn openbaar onderwijs, wil dit goed regelen. “Daarom hebben we via DPA een senior huisvestingsmanager ingezet. Die kon meteen aan de slag en had in drie weken door hoe we de doeltreffendheid en doelmatigheid van het huisvestingsbeleid konden vergroten. Een verademing.”

DPA-Professionals-Sociaal-Domein-Joni-Smit
Ervaring

Jeugdconsulent op afstand: de nieuwe manier van werken 

In haar functie als interim jeugdconsulent bouwt Joni Smit een band op met gezinnen die ondersteuning nodig hebben. Dat is uitdagend, nu sommigen haar door de coronacrisis alleen kennen van het lichtgevende scherm op hun keukentafel. Joni vertelt in haar blog over haar functie en wat ze doet om die op een nieuwe manier van werken zo goed mogelijk uit te voeren.

DPA-Professionals-Privacy-Informatiebeveiliging-verwerkersovereenkomst-René-Glas
Kennis

Verwerkersovereenkomsten: waar moet ik op letten?

Juni 2020. Het RIVM meldt een datalek in Infectieradar, een app waarin circa 22.000 gebruikers wekelijks aangeven of zij klachten hebben die kunnen wijzen op het coronavirus. Voor de programmering van deze app schakelde het RIVM een derde partij in. Die trof onvoldoende technische beveiligingsmaatregelen. In dit praktijkgeval is de relatie tussen verwerkingsverantwoordelijke (het RIVM) en verwerker (de derde partij) van de persoonsgegevens belangrijk. Voorkom dergelijke misstanden als verwerkingsverantwoordelijk bedrijf en gebruik de volgende handvatten bij het opstellen van een verwerkersovereenkomst.

DPA-Professionals-verhalen-default-graphic
Nieuws

Gemeente Amsterdam selecteert DPA Professionals voor inkoopadvies

DPA Professionals wint samen met partner InQuest (onderdeel van Actos Groep B.V.) de Europese aanbesteding van gemeente Amsterdam voor inhuur van inkoop en contractmanagement binnen het ruimtelijk domein. Vanaf nu legt de gemeente twee jaar lang iedere aanvraag voor inhuur van inkoopconsultants en -professionals binnen dit gebied aan hen voor. “Met gemeente Amsterdam als opdrachtgever bieden we onze zorgvuldig geselecteerde inkooptalenten nog meer kansen en ontwikkelingsmogelijkheden.” Aldus Mike de Jongh, algemeen directeur Procurement bij DPA Professionals.

DPA-Professionals-Supplychain-logistics-Rutger-van-Binsbergen
Ervaring

Detachering: de voordelen volgens Rutger van Binsbergen

Rutger van Binsbergen is 2,5 jaar in dienst bij DPA als interim professional binnen supply chain en logistics. Hij vertelt over zijn carrièrepad bij DPA, waar hij in verschillende posities opdrachten uitvoerde voor SUEZ Recycling and Recovery. Wat zijn de voordelen van detachering voor zijn carrière en voor zijn opdrachtgever? Rutger vertelt.