DPA-Professionals-Juridisch-online-inwerken-nieuwe-medewerkers-klein
Blog

Online inwerken nieuwe medewerkers: succesverhalen

Ook tijdens de coronacrisis startten de interim legal counsels van DPA Professionals op nieuwe opdrachten. Door de afstand is een goede onboarding extra belangrijk. Hoe zorgden zij samen met hun opdrachtgevers dat ze zo snel mogelijk up and running waren d.m.v. een virtueel inwerktraject? Drie van onze interim legal counsels vertellen hoe zij dit met hun opdrachtgevers Sunweb Group, MUFG en ARAG Rechtsbijstand succesvol aanpakten.

Op afstand inwerken van nieuwe medewerkers bij Sunweb Group

Anne-Marieke le Doux is tijdens de coronacrisis gestart op opdracht bij Sunweb Group als interim legal counsel. Sunweb Group zorgde dat Anne-Marieke binnen een dag toegang had tot alle systemen, zo kon ze snel starten. Via Microsoft Teams is ze voorgesteld aan de CFO, COO, general counsel en andere collega’s. Vervolgens heeft ze de eerste week elke dag verschillende calls gehad en leerde ze haar collega’s kennen.

Anne-Marieke nam in haar inwerkweek direct alle belangrijke documenten door. “Denk aan handleidingen en presentaties over de strategie en vennootschapsstructuur van Sunweb. Daarnaast belde ik een week lang dagelijks in bij de operations meeting. Hierin bespraken we de gevolgen van corona op de organisatie en de bijbehorende maatregelen. Ik kreeg een goed beeld van de zaken die er binnen de organisatie spelen.” Op deze manier is Anne-Marieke overal bij betrokken en snel ingewerkt.

Snel schakelen als interim legal counsel bij MUFG

Toen Ehsan Naseri bij Japanse zakenbank Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) startte, werkte hij door de coronamaatregelen na drie dagen kantoor al vanuit huis. De stakeholders van het project zitten onder andere in Londen, Düsseldorf en New York. Daardoor is fysiek aanwezig zijn op het kantoor in Amsterdam minder relevant. Door dagelijks met het team en de legal manager te bellen, zijn achtergrond, en proactieve houding was Ehsan snel up & running. De aard van het project, de lancering van een nieuw product, is volgens MUFG een proces dat zich goed leent voor een virtuele werkwijze.

“Online inwerken was voor mij geen probleem”, vertelt Ehsan. “Als interim legal counsel bij DPA Professionals ben ik gewend om snel te schakelen. Ik maak daardoor een opdracht, de bedrijfscultuur en het team snel eigen. Dat is een groot voordeel. Om te zorgen dat ik snel ingewerkt was, plande ik dagelijks calls in en stelde veel vragen. Het team was daarin benaderbaar en behulpzaam.”

"Als interim legal counsel bij DPA Professionals ben ik gewend om snel te schakelen"

Overdracht via Skype bij ARAG Rechtsbijstand

Ook bij ARAG Rechtsbijstand is de online onboarding van nieuwe medewerkers effectief ingericht. Interim legal counsel Brennan Nijhof had de eerste dag een fysieke meeting met de teamleider op het hoofdkantoor. Hij overhandigde Brennan de laptop en toebehoren en gaf hem een korte toelichting op zijn opdracht. De dagen hierna werd Brennan digitaal ingewerkt door de collega die hij vervangt tijdens haar zwangerschapsverlof.

“De collega die ik vervang, deelde voor de overdracht via Skype eenvoudig haar beeldscherm. Zo keek ik mee met de dossiers waar zij aan werkte. Verder maakte ik aantekeningen, stelde ik veel vragen en leerde ik de rest van mijn collega’s en de organisatie kennen via videocalls. Na anderhalve week draaiden we de rollen om. Ik nam de lead en mijn collega keek mee via mijn gedeelde beeldscherm." Brennan was binnen anderhalve week up and running en zelfstandig aan het werk.

Interim legal counsel nodig?

Heb je inspiratie opgedaan voor het online inwerken van nieuwe medewerkers? En kan jouw organisatie een interim legal counsel zoals Anne-Marieke, Ehsan of Brennan ook goed gebruiken? Lees meer over onze juridische professionals of bekijk de mogelijkheden binnen DPA. We denken graag met je mee.

Meer weten?

Neem contact op met Diederik

Diederik zakelijk

Diederik

Managing Director Bel Diederik +31646592571