DPA Professionals blog thuiswerken corona bedrijfsjurist Sanne de Nijs

Sanne de Nijs

Interim Legal Counsel
Ervaring

De impact van corona op de werkzaamheden van een interim bedrijfsjurist

Over Sanne

Sanne de Nijs werkt via DPA als interim bedrijfsjurist bij CMIS Group. Dit is het moederbedrijf van een aantal bekende hypotheeklabels, zoals Merius Hypotheken, De Hypotheekshop en Huis en Hypotheek. Als jurist ondersteunt Sanne alle afdelingen bij diverse juridische werkzaamheden: van het onderhandelen over diverse soorten contracten tot het behandelen van klachten en het meedenken over communicatie. Door de coronacrisis doet zij dit nu vanuit huis.

Het kantoor van CMIS staat vlakbij station Sloterdijk. Sanne reisde hier normaal gesproken vier dagen per week met de trein naartoe, maar sinds 10 maart werkt ze volledig vanuit huis. “Met twee kleine kinderen die niet daar de crèche kunnen én de derde op komst, is dat best een uitdaging. Vreemd is dat dit waarschijnlijk tot mijn verlof in mei zo zal blijven. De kans is daardoor klein dat ik mijn collega’s nog op mijn werkplek terugzie. Als het normale leven weer op gang komt, hoop ik nog wel eens terug te gaan om afscheid te nemen.”

Thuiswerken met kinderen

Werken vanuit huis met kleine kinderen vergt de nodige organisatie en flexibiliteit. “Gelukkig is mijn opdrachtgever ook flexibel. Het is geen probleem dat ik mijn werkdagen meer over de week verspreid. Mijn man en ik maken iedere week afspraken over wie wanneer werkt. Daarover zijn we ook duidelijk naar de kinderen.”

Rustige thuiswerkplek

Sanne werkt vanuit haar werkkamer op de begane grond, met uitzicht over de singel van Woerden. “Een heerlijk rustige, lichte kamer waar ik zonder afleiding aan de slag kan. Het is fijn om een duidelijk afgebakend moment en een afzonderlijke werkkamer te hebben om mij op mijn werk te kunnen richten. In de ochtenden kan ik efficiënt en ongestoord werken. In de middag is er dan tijd voor (buiten-) spelen en leuke dingen. Met het mooie weer heeft dat zeker zijn voordelen.”

"Gelukkig is mijn opdrachtgever ook flexibel."

De voordelen

Haar werkzaamheden zijn door het thuiswerken nauwelijks veranderd. “Als jurist is werken vanuit huis een goede optie. Ook vóór de coronacrisis werkte ik iedere week wel een dag vanuit huis. Het voordeel van thuiswerken, is dat je minder gestoord wordt door ad hoc klussen. Je kunt nu volledig focussen op dat ene grote project dat af moet. Een fijne bijkomstigheid is daarnaast dat je reistijd bespaart. Voor mij is dat bijna twee uur per dag. Ook heb ik nu meer tijd voor huishoudelijke taken.”

Sociale contacten onderhouden

Nu we volledig vanuit huis werken, mist Sanne vooral de sociale contacten en het makkelijke, korte overleg met collega’s. “Via Microsoft Teams, telefoon en e-mail houden we contact. Naast overleg is er ook ruimte voor praatjes. Hoewel dat minder is dan wanneer je samen op kantoor zit en een kopje koffie drinkt. Ook met DPA heb ik regelmatig contact. Dan bespreken we hoe het gaat en of er nog iets nodig is.” Al met al bevalt het thuiswerken haar goed. “Maar dat neemt niet weg dat ik blij ben als de kinderen straks weer naar de crèche en naar school kunnen.”

Meer weten over werken bij DPA?

Wil jij een volgende stap zetten in jouw juridische carrière binnen het bedrijfsleven, de overheid of advocatuur? Dat kan via detachering bij DPA.

Bekijk de mogelijkheden
Meer weten over werken bij DPA?

Neem contact op met Pien