DPA-Professionals-banking-insurance-hypotheekbeheerder-corona

Joost Westerhout

Hypotheekbeheerder
Ervaring

De impact van corona op een hypotheekbeheerder

Over Joost

Hoe is het om tijdens de coronacrisis op een nieuwe opdracht te starten? Interim hypotheekbeheerder Joost Westerhout werkt sinds maart 2020 via DPA bij de Volksbank. Hij werd vanuit huis ingewerkt op de afdeling hulpteam achterstanden hypotheken. Joost vertelt over de impact die dat heeft.

Door de coronacrisis werkt Joost vanaf het begin volledig vanuit huis. “De eerste weken kreeg ik daarvoor begeleiding van drie buddy’s. Zij waren via Skype bereikbaar voor vragen over de systemen en specifieke klantvragen.” Joosts buddy’s controleerden tijdelijk zijn werkzaamheden. Zij gaven akkoord bij een goed uitgevoerde taak. “Dit werkte heel fijn en ik kon aan de beoordeling zien dat ik steeds beter werd. Zo kun je toch op een goede manier vanuit huis inwerken. Sinds 1 april draai ik volledig mee in het team.”

Tegemoetkoming bij financiële problemen

Joost krijgt veel klantvragen omtrent corona. “In deze moeilijke tijd ontlasten we de klant waar dat kan. Zo bieden we de mogelijkheid om deelbetalingen te doen of betalingen tijdelijk te pauzeren. Ik sta klanten daarin te woord.” Door de crisis verandert er veel voor de medewerkers. Veel klantvragen gaan nu over corona. “Mensen verliezen hierdoor bijvoorbeeld hun baan en nemen dan contact met ons op voor een betalingsregeling. Wij werken daarom volgens een nieuw protocol om klanten goed te kunnen helpen.”

Inwerken op afstand

Het thuiswerken gaat Joost goed af. “Een bijkomend voordeel is dat het veel reistijd scheelt. Ik merk zelfs dat ik werkzaamheden nog sneller eigen maak. Ik zoek dingen eerst zelf uit voordat ik het vraag aan mijn buddy. Dit is een heel andere manier van inwerken.” Joost houdt goed contact met collega’s. “We hebben iedere dag om 9:30 uur een dagstart en een keer per twee weken een weekstart via Skype. Daarnaast hebben we een WhatsAppgroep met ons team. In deze groep bespreken we zowel werksituaties als luchtige dingen.

Gouden thuiswerktips

Joost heeft niet één, maar vier tips voor je om het thuiswerken zo leuk en effectief mogelijk te maken.

  1. Sluit je laptop na werktijd af en berg hem op. Zo houd je werk en privé gescheiden en maak je zo min mogelijk overuren.
  2. Ga in de pauze wandelen.
  3. Laat geen vertrouwelijke gegevens op je bureau liggen.
  4. Houd je werkplek schoon en opgeruimd voor overzicht en hygiëne.

Interesse?

Ben jij ook geïnteresseerd in werken in de particuliere dienstverlening? Lees meer over de mogelijkheden binnen banking & insurance bij DPA. Eerst meer weten over detachering? Bekijk de voordelen van detachering voor jouw carrière.

Meer weten over werken bij DPA?

Neem contact op met Shannon