DPA-Professionals-Supplychain-logistics-Rutger-van-Binsbergen

Rutger van Binsbergen

Interim logistics professional
Ervaring

Detachering: de voordelen volgens Rutger van Binsbergen

Over Rutger

Rutger van Binsbergen is 2,5 jaar in dienst bij DPA als interim professional binnen supply chain en logistics. Hij vertelt over zijn carrièrepad bij DPA, waar hij in verschillende posities opdrachten uitvoerde voor SUEZ Recycling and Recovery. Wat zijn de voordelen van detachering voor zijn carrière en voor zijn opdrachtgever? Rutger vertelt.

Rutger voerde de afgelopen jaren interim opdrachten uit voor SUEZ in de functie van analist, teamleider, transport manager en locatieleider. “SUEZ zocht tijdelijke ondersteuning vanwege langdurig verlof van een medewerker. Ik mocht daarom aan de slag als interim analist met leidinggevende taken. Op de langetermijn zochten ze naar een vaste invulling van deze positie. Als interim professional hielp ik die tijd overbruggen.”

Een frisse blik

Het voordeel voor de opdrachtgever? “Ik was direct inzetbaar. De operatie draaide door en ik wierp een frisse blik op de processen. Na verloop van tijd mocht ik het team daarom aansturen als teamleider. Toen de interim transportmanager vertrok, nam ik meer taken op me. Ik raakte goed bekend met het bedrijf en was volledig geïntegreerd binnen het team. Samen met een collega hield ik de boel draaiende en droeg ik uiteindelijk het stokje over aan de nieuwe, vaste manager.”

Een sterk netwerk 

Rutger mocht vervolgens aan de slag met een nieuwe opdracht bij SUEZ als locatieleider in Alphen aan den Rijn. “Door het netwerk dat ik inmiddels had opgebouwd, stroomde ik gemakkelijk door naar deze functie. Als locatieleider ondersteunde ik bij capaciteitsproblemen. Mijn collega’s en ik zetten een nieuw, gestructureerd team op. We gingen aan de slag met de knelpunten en realiseerden een betrouwbare dienstuitvoering.”

“Een van de voordelen voor werkgevers is dat een interim professional snel meedraait in de organisatie en daarnaast beschikt over de laatste vakkennis.”

Up-to-date vakkennis

Aangezien SUEZ en Rutger een goede werkrelatie hebben, mocht Rutger na een korte opdracht van zes maanden bij Baetsen Containers opnieuw inspringen bij SUEZ als locatieleider. Reden voor een bedrijf als SUEZ om een interim professional in te huren, is vaak tijdelijke invulling van een vacature. “Een van de voordelen is dat een interim professional snel meedraait in de organisatie en daarnaast beschikt over de laatste vakkennis. Daardoor kan hij of zij ook ondersteuning bieden bij complexe vraagstukken.”

Een snel leerproces

Wat Rutger ziet als het grootste voordeel van werken als interim professional? “Het snelle leerproces. De verwachtingen van jou als interim professional liggen hoog, je moet immers direct aan staan en meedraaien. Het voordeel daarvan is dat je in korte tijd overal toegang toe krijgt. Je krijgt vertrouwen en leert daardoor snel. Dat is heel waardevol. Die kennis neem je mee naar een volgende opdracht, waardoor je sneller leert dan iemand in een vaste positie. Daarnaast investeert DPA in mijn ontwikkeling en volg ik opleidingen & trainingen bij DPA Academy.”

Inspringen waar nodig

Als interim professional schakel je snel tussen opdrachten. “Je springt in waar je hulp nodig is en de druk hoog ligt. Daardoor vliegt de dag voorbij. Bij de meeste opdrachten ben je echt onderdeel van het team en is er zowel taart bij het welkom heten als bij het afscheid nemen. Wellicht dat je elkaar in de toekomst weer treft, zoals bij mij het geval is!” 

Meer weten?

Lijkt het je leuk om net als Rutger aan de slag te gaan als interim professional bij DPA? Lees dan meer over een carrière in detachering binnen supply chain & logistics. Kun je een professional zoals Rutger goed gebruiken binnen je team? Bekijk de mogelijkheden.

Meer weten over detachering via DPA?

Neem contact op met Ernst over
Supply Chain & Logistics

DPA Professionals supply chain logistics business manager Ernst Gerolt

Ernst

Business Unit Director Bel Ernst +31622386013