DPA-professionals-wat-is-een-detacherings-bureau
Blog

Wat is een detacheringsbureau?

Heb je flexibele arbeidskrachten nodig voor specialistisch werk? Of ben je juist op zoek naar een baan en wil je snel een groot netwerk opbouwen? In beide gevallen is samenwerken met een detacheringsbureau een goede optie. Maar waarom een detacheringsbureau? En wat doet een detacheringsbureau precies? Voor zowel werknemer als werkgever zijn er drie voordelen van werken via een detacheringsbureau.

Wat doet een detacheringsbureau?

Een detacheringsbureau bemiddelt tussen vraag en aanbod. Het aanbod bestaat uit (hoog-) opgeleide professionals binnen verschillende vakgebieden. Zij staan onder contract bij het detacheringsbureau, maar gaan op opdrachtbasis aan de slag bij opdrachtgevers. Interim professionals zijn inzetbaar bij specialistische vraagstukken. Het detacheringsbureau investeert daarom veel in opleiding en training van zijn interim professionals.

Waarom een detacheringscontract als werknemer?

Drie redenen om als werknemer te kiezen voor een detacheringscontract:

 1. Als interim professional heb je de zekerheid van een contract en salaris, ook als je tijdelijk geen opdracht hebt.
 2. Je ervaart een steile leercurve, omdat een detacheringsbureau investeert in jouw persoonlijke- en vakontwikkeling.
 3. Je bouwt een groot netwerk op.

Als interim professional heb je een contract bij een detacheringsbureau. Tijdelijk of vast. Je voert werkzaamheden uit op opdrachtbasis bij een opdrachtgever. Hier sta je als interimmer dus niet onder contract. Komt het project ten einde? Dan stop je bij de opdrachtgever, maar behoud je de detacheringsovereenkomst bij het detacheringsbureau. Die zoekt dan een nieuwe opdracht voor je. In de tussentijd krijg je doorbetaald. Met een detacheringscontract heb je dezelfde rechten als iemand die in dienst is bij een werkgever. Zo krijg je met beide contracten doorbetaald bij ziekte of verlof.

Voordelen van werken via een detacheringsbureau

Als je een interim professional vraagt waarom hij of zij gedetacheerd werkt, hoor je uiteenlopende redenen. Dit zijn de 3 meestgenoemde voordelen.

 1. Zekerheid van een contract
  Als interim professional werk je op opdrachtbasis bij een opdrachtgever. De opdrachtduur is vooraf overeengekomen. Wanneer de opdracht is afgerond, ben je nog steeds verzekerd van een contract bij het detacheringsbureau. Je krijgt dus gewoon doorbetaald wanneer je tussen twee opdrachten inzit.
 2. Een steile leercurve
  Je krijgt de mogelijkheid om mee te draaien bij verschillende bedrijven in verschillende rollen. Daardoor ontwikkel je jezelf sneller dan wanneer je ergens vast in loondienst bent. Zowel binnen je vakgebied als op persoonlijk vlak. Je ontdekt waar je kwaliteiten en voorkeuren liggen. Werk je via een detacheringsbureau, dan ben je verzekerd van training & coaching. Daarmee zet je snel een volgende stap in je carrièrepad.
 3. Een groot netwerk
  Doordat je als interim professional in verschillende bedrijven meedraait, maak je veel zakelijke connecties. Daarnaast leer je veel mensen kennen binnen jouw vakgebied, die ook als interim professional werken. Op die manier bouw je snel aan een groot netwerk.

Voordelen detacheringsbureau voor werkgevers

Ook werkgevers hebben profijt van het inhuren van een interim professional. Dit zijn de 3 meestgenoemde voordelen van samenwerken met een detacheringsbureau.

 1. Altijd de juiste expertise in huis
  Een groot voordeel van het inhuren van flexibele krachten via een detacheringsbureau, is de expertise die een interim professional meebrengt. Als werkgever ben je verzekerd van de juiste kennis, passend bij jouw vraag. Door de training & coaching die de professional van het detacheringsbureau krijgt, is hij of zij tevens up-to-date van alle vakkennis.
 2. Flexibiliteit van arbeidskrachten
  Wanneer je een gedetacheerde werknemer inhuurt, verbind je deze professional tijdelijk aan je bedrijf. Dit kan een voordeel zijn wanneer je een specifieke vraag hebt voor een bepaalde periode. Bijvoorbeeld voor een tijdelijk project of ter vervanging van een zieke medewerker. Je spreekt van te voren de duur van het project af en bent na deze periode niet meer gebonden aan de gedetacheerde. Dit bespaart kosten.
 3. Werving & selectie uit handen
  De werving & selectie van nieuwe kandidaten is een tijdrovend proces. Een detacheringsbureau neemt dat voor je uit handen. Het bureau beschikt over een groot netwerk en koppelt de beste kandidaat aan jouw vraag. Is er een match tussen jou en de kandidaat? Dan kan deze persoon meestal direct starten. Zo bespaar je veel tijd en moeite.

  Spreken de voordelen van een detacheringsbureau je aan en ben je op zoek naar ondersteuning van een interim professional? 
Bekijk de mogelijkheden voor werkgevers

Wil jij gedetacheerd werken?

Overweeg je om als interim professional aan de slag te gaan? Lees dan meer over wat detachering voor jouw carrière kan betekenen.

Interim professional inhuren?

Ben je als werkgever geïnteresseerd in een samenwerking met een detacheringsbureau? Bekijk dan hoe DPA je kan helpen om de juiste professional te vinden.