DPA-professionals-wat-is-een-detacherings-bureau

Heb je flexibele arbeidskrachten nodig voor specialistisch werk? Of ben je juist op zoek naar een baan en wil je snel een groot netwerk opbouwen? In beide gevallen is samenwerken met een detacheringsbureau een goede optie. Maar waarom een detacheringsbureau? En wat doet een detacheringsbureau precies? Voor zowel werknemer als werkgever zijn er drie voordelen van werken via een detacheringsbureau.

Wat doet een detacheringsbureau?

Een detacheringsbureau bemiddelt tussen vraag en aanbod. Het aanbod bestaat uit (hoog-) opgeleide professionals binnen verschillende vakgebieden. Zij staan onder contract bij het detacheringsbureau, maar gaan op opdrachtbasis aan de slag bij opdrachtgevers. Interim professionals zijn inzetbaar bij specialistische vraagstukken. Het detacheringsbureau investeert daarom veel in opleiding en training van zijn interim professionals.

Voordelen van werken via een detacheringsbureau

Als je een interim professional vraagt waarom hij of zij gedetacheerd werkt, hoor je uiteenlopende redenen. Dit zijn de 3 meestgenoemde voordelen.

1. Zekerheid van een contract
Als interim professional werk je op opdrachtbasis bij een opdrachtgever. De opdrachtduur is vooraf overeengekomen. Wanneer de opdracht is afgerond, ben je nog steeds verzekerd van een contract bij het detacheringsbureau. Je krijgt dus gewoon doorbetaald wanneer je tussen twee opdrachten inzit.

2. Een steile leercurve
Je krijgt de mogelijkheid om mee te draaien bij verschillende bedrijven in verschillende rollen. Daardoor ontwikkel je jezelf sneller dan wanneer je ergens vast in loondienst bent. Zowel binnen je vakgebied als op persoonlijk vlak. Je ontdekt waar je kwaliteiten en voorkeuren liggen. Werk je via een detacheringsbureau, dan ben je verzekerd van training & coaching. Daarmee zet je snel een volgende stap in je carrièrepad.

3. Een groot netwerk
Doordat je als interim professional in verschillende bedrijven meedraait, maak je veel zakelijke connecties. Daarnaast leer je veel mensen kennen binnen jouw vakgebied, die ook als interim professional werken. Op die manier bouw je snel aan een groot netwerk.

Ben je geïnteresseerd in werken als interim professional? Lees dan ook eens dit artikel over de voordelen van detachering of bekijk de mogelijkheden binnen DPA.

 

Voordelen detacheringsbureau voor werkgevers

Ook werkgevers hebben profijt van het inhuren van een interim professional. Dit zijn de 3 meestgenoemde voordelen van samenwerken met een detacheringsbureau.

1. Altijd de juiste expertise in huis
Een groot voordeel van het inhuren van flexibele krachten via een detacheringsbureau, is de expertise die een interim professional meebrengt. Als werkgever ben je verzekerd van de juiste kennis, passend bij jouw vraag. Door de training & coaching die de professional van het detacheringsbureau krijgt, is hij of zij tevens up-to-date van alle vakkennis.

2. Flexibiliteit van arbeidskrachten
Wanneer je een gedetacheerde werknemer inhuurt, verbind je deze professional tijdelijk aan je bedrijf. Dit kan een voordeel zijn wanneer je een specifieke vraag hebt voor een bepaalde periode. Bijvoorbeeld voor een tijdelijk project of ter vervanging van een zieke medewerker. Je spreekt van te voren de duur van het project af en bent na deze periode niet meer gebonden aan de gedetacheerde. Dit bespaart kosten.

3. Werving & selectie uit handen
De werving & selectie van nieuwe kandidaten is een tijdrovend proces. Een detacheringsbureau neemt dat voor je uit handen. Het bureau beschikt over een groot netwerk en koppelt de beste kandidaat aan jouw vraag. Is er een match tussen jou en de kandidaat? Dan kan deze persoon meestal direct starten. Zo bespaar je veel tijd en moeite.

Spreken de voordelen van een detacheringsbureau je aan en ben je op zoek naar ondersteuning van een interim professional? Bekijk de mogelijkheden binnen DPA en neem vrijblijvend contact op.