DPA-Professionals-detachering-voordelen-carriere
Blog

Detachering en de voordelen voor jouw carrière

Detachering? Je weet wel ongeveer wat het betekent, maar wat betekent het concreet voor jou als je als interim professional bij een detacheringsbureau aan het werk gaat? Met welke voor- en nadelen van detachering krijg je te maken en past het wel bij jou? Op deze pagina lees je er alles over.

Detachering betekent dat je bij DPA als interim professional in dienst komt, maar vervolgens bij verschillende bedrijven met tijdelijke opdrachten aan de slag gaat. Zo leer je in korte tijd uiteenlopende bedrijven en bedrijfsculturen kennen, bouw je een groot netwerk op en ontdek je waar jij het beste kunt uitblinken. 

Werken als gedetacheerde professional

Als interim professional werk je op opdrachten die variëren van een paar maanden tot een jaar. Samen met je fieldmanager bespreek je het aanbod en kijken jullie waar je het beste past. Na je eerste opdracht kijken jullie samen verder naar jouw volgende stap. Werken als interim professionals is afwisselend. Je krijgt de mogelijkheid kom steeds in een ander bedrijf mee te draaien. Detachering wordt soms verward met uitzenden via een uitzendbureau. Maar detachering is veel meer dan dat. Als gedetacheerd medewerker heb je ten eerste meer zekerheid. Bij ons stopt je contract niet na het uitvoeren van een opdracht, maar we gaan samen op zoek naar jouw volgende carrièrestap. Duurt het even voor je een volgende opdracht hebt? Dan krijg je gewoon doorbetaald. Daarnaast werk je bij ons continu aan je persoonlijke ontwikkeling en daar krijg je alle ruimte en ondersteuning voor

DPA-Professionals-interim-professional-bij-Heineken-Sjoerd-Geukers
Interim professional Sjoerd Geukers vertelt over zijn opdracht bij Heineken

Welke voordelen biedt detachering voor werknemers?

  • Snel veel ervaring opdoen
  • Ook doorbetaald krijgen als je geen opdracht hebt
  • Een studiebudget met keuze uit een ruim aanbod aan trainingen van DPA Academy
  • Persoonlijke begeleiding van een fieldmanager
  • Een leaseauto of NS-businesscard
  • Het opbouwen van een groot netwerk
  • De vrijheid om te ontdekken waar je goed in bent en gelukkig van wordt

Zitten er ook nadelen aan detachering?

  • Soms moet je ver reizen. We proberen natuurlijk altijd een opdracht te vinden die bij jou in de buurt is, maar het kan voorkomen dat je een keer wat verder weg moet werken dan normaal. Flexibiliteit is dus belangrijk. Lees meer over hoe een fieldmanager daarover met je meedenkt.
  • Je moet altijd verantwoording afleggen aan zowel DPA als het bedrijf waar je op opdracht zit. Denk aan zaken als ziekte of vakanties.

In deze vakgebieden kun je gedetacheerd werken

Bij DPA professionals focussen we ons op 12 verschillende vakgebieden. Binnen die vakgebieden zijn we altijd op zoek naar specialistische professionals. Ontdek wat we binnen jouw vakgebied voor jou kunnen betekenen.