Werken als Junior Interim Legal Counsel bij DPA Legal

Blog 09 mei 2018 3 min. lezen
hugo_header_facility

Er zijn meerdere wegen naar de juridische top. Een uitstekende tegenhanger voor de bekende start via de advocatuur is DPA Legal als kickstarter van je juridische carrière. Hierin hebben zij al voor veel junior juristen hun meerwaarde bewezen. De Juncto sprak met Danny Aarts over zijn ervaringen tijdens zijn eerste opdracht als Interim Legal Counsel.

‘Legaal jobhoppen in een inspirerende omgeving’ is misschien wel de beste omschrijving van mijn functie als Junior Interim Legal Counsel bij DPA Legal. Na het behalen van mijn Masters in fiscaal recht en privaatrecht heb ik een jaar op de fiscale M&A-praktijk van PwC en een periode bij een in litigation gespecialiseerd advocatenkantoor gewerkt. In de zomer van 2017 vroeg DPA Legal of ik zin had om bij een kop koffie te praten over de functie van Junior Interim Legal Counsel. Als Junior Interim Legal Counsel ofwel Junior Interim Bedrijfsjurist kun je bij toonaangevende opdrachtgevers aan verscheidene projecten werken. Mijn ambitie is om me breed te ontwikkelen en zo veel mogelijk van de juridische wereld te ontdekken. Hier sloot deze baan meteen goed bij aan.

Improving your performance

Wat een grote rol in mijn keuze voor DPA Legal speelde, zijn de vele opleidingsmogelijkheden. Zowel gedurende als tussen opdrachten door, in- en extern. Je kunt bijvoorbeeld een beroepsopleiding tot bedrijfsjurist volgen bij het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen of een postacademische specialisatieopleiding bij de Grotius Academie. Daarnaast biedt DPA Academy veel mogelijkheden voor zelfontplooiing en zijn er regelmatig events zoals de Kennis en Kunde Masterclasses. De aangeboden cursussen zijn gericht op het verbreden van je vakinhoudelijke kennis en op het ontwikkelen van je persoonlijke vaardigheden. Aan alles merk je dat DPA haar slogan ‘Improving your performance’ zeer serieus neemt.

Eerste opdracht

De opdrachten variëren van gerichte juridische projecten tot projecten waarbij je een generalistische rol als bedrijfsjurist vervult. Zo leer je verschillende bedrijven en sectoren kennen. Ook leer je hoe je op de behoefte van de opdrachtgever kunt inspelen. Dit leidt ertoe dat je een steeds beter beeld krijgt van welk type bedrijf het beste past bij jou als professional. Bij mijn eerste opdracht ging ik aan de slag als Procurement Contract Manager bij een recent opgericht data asset management bedrijf dat zich nu al internationaal vestigt.
Het bedrijf doorloopt de transitie van start-up naar scale-up, wat een zeer interessante periode is voor een bedrijfsjurist.. Mijn eerste verantwoordelijkheid was het maken van risicoanalyses ofwel ‘red flag reports’ van de inkoopcontracten. Na het winnen van het vertrouwen van de Afdeling Legal kreeg ik al snel meer taken zoals het zelfstandig uitonderhandelen van een aantal inkoopcontracten. Naast deze verantwoordelijkheden ervoer ik ook de informele houding, het enthousiasme en de open instelling van de collega’s als zeer positief. Een verademing na mijn eerdere ervaringen in de juridische wereld.

"Wat een grote rol in mijn keuze voor DPA Legal speelde, zijn de vele opleidingsmogelijkheden. Zowel gedurende als tussen opdrachten door, in- en extern."

Finale plaats AmCham Young Professionals Award

Tijdens het Onboarding Programma bij DPA vroeg een collega-professional of ik zin had om met een DPA-team mee te doen aan de AmCham Young Professionals Award 2017. Dit is een wedstrijd tussen young professionals van in Nederland gevestigde organisaties. Ons team bestond uit vier medewerkers van verschillende DPA-bedrijven. De uitdaging was om met een innovatief product een impactvolle oplossing te bieden voor een wereldwijd probleem. Van de 27 deelnemende teams mochten er zes door naar de finale in de Heineken Experience in Amsterdam. Ons team was daar één van, een ontzettend mooie prestatie!

Zo is in korte tijd mijn eerste opdracht bij een toonaangevende opdrachtgever een feit. Daarnaast heb ik meerdere cursussen gevolgd en een spannende teamuitdaging afgesloten met een presentatie aan een jury van vertegenwoordigers van meerdere Fortune 500-bedrijven. Een goed begin van mijn dienstverband bij DPA Legal. En zoals je begrijpt, ben ik ontzettend benieuwd wat de volgende opdracht mij gaat brengen!

Neem contact op met Diederik

Business unit manager Stuur een bericht