DPA-Professionals-Legal-Esmee-Linting

Esmee Linting

Intellectual property paralegal
Ervaring

Werving & selectie bij DPA: Esmee Linting deelt haar ervaring

Geschreven door Diana van der Helm

Al bijna 3 jaar werk ik bij DPA als consultant. Ik richt mij op de werving & selectie voor legal professionals. Binnen deze rol heb ik inmiddels een behoorlijk aantal paralegals, advocaten en (senior) legal counsels geholpen aan een next step in hun carrière. Een van die kandidaten is Esmee Linting. Zij is in november 2019 als IP paralegal gestart bij Naspers: een van de grootste technologiebedrijven van de wereld. Aangezien haar eerste weken erop zitten, wilde ik graag weten hoe Esmee haar overstap ervaren heeft. Gelukkig kon zij tijd vrijmaken voor een kop koffie om bij te praten.

Ons eerste contact was via LinkedIn. Waarom besloot je op mijn uitnodiging in te gaan?

“In je LinkedInbericht gaf je aan dat mijn profiel matchte met een vacature. Dat maakte me direct nieuwsgierig. Bovendien kwam het bericht toevallig tegelijkertijd met het functioneringsgesprek bij mijn toenmalige werkgever. Een moment waarop je nadenkt over waar je naartoe wil met je carrière. Deze mooie kans kwam ineens op mijn pad en ik besloot het gesprek met jou aan te gaan. Je gaf aan dat het ging om een IP positie bij een groot techbedrijf. Zowel het inhoudelijke component als het type bedrijf spraken me aan, dus ik gaf je mijn telefoonnummer.”

Hoe heb je de eerste kennismaking ervaren?

“Je belde me binnen een dag. Je zat er dus duidelijk bovenop en dat vond ik fijn. Daarnaast stelde je je flexibel op. Je bood aan een kop koffie te drinken in de buurt van mijn werk, zodat het me zo min mogelijk tijd zou kosten. Onze kennismaking was heel prettig. Je verschafte me niet alleen informatie over het bedrijf en de functie, maar vooral ook over het type kandidaat waar zij naar op zoek waren. Zo kon ik voor mezelf goed nagaan of ik wel de juiste kandidaat was en of de functie bij me paste.”

Waren er specifieke aspecten van de organisatie die je aanspraken?

“Om eerlijk te zijn, wist ik niet zo goed wat voor bedrijf Naspers was. Het is een grote, complexe organisatie. Ik deed na ons gesprek kort onderzoek en kwam erachter dat ze investeren in technologische bedrijven, waarvan ik er enkele ken. De core business was me nog steeds niet helemaal duidelijk, maar juíst die complexiteit sprak me aan.”

Hoe zag het proces er vervolgens uit?

“Ik schreef een korte motivatie en vervolgens introduceerde je me bij Naspers. Zij maakten een eerste selectie en hier kwam ik gelukkig doorheen. Het was een pittige procedure; ik werd direct voor twee gesprekken op een dag uitgenodigd. Het was fijn dat je me vooraf uitgebreid op de gesprekken had voorbereid. Je liet me weten wat de insteek van het gesprek zou zijn en wat ze van mij als kandidaat verwachtten. Daardoor wist ik precies op welke dingen ik moest letten. Na de eerste gesprekken vertelde je me dat ze enthousiast waren, maar dat ze me op papier wat junior vonden. Hierdoor wist ik dat ik mijn relevante werkervaring extra moest benadrukken tijdens de vervolggesprekken. Al met al heb ik de sollicitatieprocedure met succes doorlopen en kreeg ik een mooi aanbod.”

"Ik heb de procedure als zeer prettig ervaren."

Hoe kijk je terug op de volledige werving-en-selectieprocedure?

“Ik heb de procedure als zeer prettig ervaren. Het ging allemaal vrij snel, dat vond ik fijn. Beide gesprekken volgden kort op elkaar. Je zit er dan helemaal in en dat werkt voor mij het best. Daarnaast verbreed je je horizon door te werken met een recruiter. Ik had bijvoorbeeld nog nooit van Naspers gehoord en had deze functie waarschijnlijk nooit zelf gevonden, terwijl ik deze mooie kans natuurlijk niet had willen missen.”

Meer over werken bij Legal
Meer weten?

Neem contact op met Diana over
Legal