DPA-Professionals-legal-counsel-Britt-Uljee

Britt Uljee

Legal counsel
Ervaring

Werken als interim legal counsel carriere in sneltreinvaart

Over Britt

Britt Uljee werkt sinds juni 2019 bij DPA als interim legal counsel. Inmiddels heeft ze opdrachten gedaan bij Ventolines en Oikocredit. Benieuwd hoe het haar vergaat? Britt vertelt je alles over haar keuzes en ervaringen. Britt kwam via bekenden in contact met DPA. “Een oud-collega die een jaar eerder de overstap naar DPA maakte, vertelde me positieve verhalen. 

Opdrachten bij Ventolines en Oikocredit

Het feit dat ik bij allerlei leuke, nieuwe, onbekende en uitdagende organisaties in verschillende functies opdrachten zou mogen uitvoeren, trok me over de streep.” Wat Britt daarnaast aantrok, was de ruimte die je krijgt tot het volgen van een opleiding, zodat ze zich kon blijven ontwikkelen. “Een angst die ik had, was dat ik als ‘nummertje op de bank’ snel doorgeplaatst zou worden. Gelukkig is niets minder waar. De consultants zijn betrokken en doen echt hun best een passende opdracht voor me te vinden. Daarbij houden ze mijn persoonlijke voorkeuren en ontwikkelingspad in gedachten.”

Britt haar eerste opdracht was bij Ventolines in Almere. Zij leveren diensten voor wind- en zonprojecten in alle stadia: ontwikkeling, contractering, financiering, bouw en beheer. “Hier heb ik meegewerkt aan de verkoop van één van de windparken in ontwikkeling. Een compleet nieuwe wereld, dus super leerzaam!” Op dit moment werkt ze bij Oikocredit International in Amersfoort, een investeerder en wereldwijde coöperatie met social impact. “Mijn rol? Company secretary van de Raad van Toezicht. Een compleet andere opdracht en dat maakt het werken voor DPA zo leuk! Het is dynamisch en je leert steeds nieuwe dingen. Niet alleen op juridisch gebied, maar ook op sociaal en persoonlijk vlak.”

Ervaring opdoen in meerdere rechtsgebieden

Britt komt als interim legal counsel met verschillende rechtsgebieden in aanraking.
“Toen ik bij DPA startte, gaf ik aan dat ik me als allround legal counsel wilde ontwikkelen en dat ik dus ook interesse heb in andere rechtsgebieden. Vervolgens was ik bij Ventolines bezig met de contracten en alles wat bij de verkoop kwam kijken en bij Oikocredit meer met governance gerelateerde zaken.”

Flexibiliteit is geboden

“Als interimmer moet je bij elke nieuwe opdracht een organisatie en haar mensen leren kennen. Dat kost soms best wat tijd en energie.” Daarnaast kan het voorkomen dat je een opdracht krijgt waarvoor je wat verder moet reizen. “Gelukkig biedt DPA goede faciliteiten en wordt er altijd gekeken naar mogelijkheden vanuit de opdrachtgever. Daarbij zijn de meeste opdrachten tijdelijk dus is een wat langere reistijd wel te overzien.“

Alsof je op een rijdende trein springt

Of Britt moest wennen aan deze nieuwe manier van werken? “De combinatie van een nog onbekende organisatie en nieuwe collega’s maakt werken als interim professional soms best even pittig. Je springt als het ware op een rijdende trein: Je moet direct meedraaien en dat is soms flink aanpoten.” Dat harde werken bevalt Britt goed “Ik merk dat ik met energie naar mijn werk ga. Het feit dat je ondanks een korte werkperiode waarde toevoegt, is leuk om te zien.”

Persoonlijk contact

Zou Britt anderen aanraden bij DPA te solliciteren? “DPA is een leuke club met mensen. Iedereen werkt hard om voor jou de meest passende opdracht te vinden. Ondanks dat je bijna altijd op afstand zit, heb ik toch regelmatig contact met de consultants en mijn fieldmanager. Dat persoonlijke contact is fijn. DPA heeft veel te bieden: opdrachten bij mooie opdrachtgevers, veel opleidingsmogelijkheden en mocht je toch even op de ‘bank’ terechtkomen in afwachting op een opdracht: een heerlijke lunch met een gezellig team!”

Meer weten over werken bij DPA?

Neem contact op met Sophie