DPA Professionals Legal Britt Uljee

Britt Uljee

Legal counsel
Ervaring

Werken als interim legal counsel: carrière in sneltreinvaart

Over Britt

Britt Uljee werkt sinds juni 2019 bij DPA als interim legal counsel. Sindsdien vervulde ze opdrachten bij Ventolines, Oikocredit, ING en Mondelez. Onlangs startte ze met een nieuwe opdracht bij Action. Benieuwd hoe het haar vergaat? Britt vertelt je alles over haar keuzes en ervaringen.

Britt kwam via bekenden in contact met DPA. “Een oud-collega vertelde mij positieve verhalen over haar overstap naar werken als interim legal counsel bij DPA. Het feit dat ik bij verschillende nieuwe, onbekende en uitdagende organisaties in verschillende functies opdrachten zou mogen uitvoeren, trok me over de streep.” Wat Britt daarnaast aantrok, was de ruimte die je krijgt tot het volgen van een opleiding, zodat ze zich kon blijven ontwikkelen. “Zo rondde ik afgelopen maand de PRINCE2 Foundation af, omdat het me interessant lijkt meer projectmatig te gaan werken.”

Betrokken bij jouw ambitie

Een angst die Britt had, was dat ze als ‘nummertje op de bank’ snel doorgeplaatst zou worden. “Gelukkig is niets minder waar. De consultants zijn betrokken en doen echt hun best een passende opdracht voor me te vinden. Daarbij houden ze mijn persoonlijke voorkeuren en ontwikkelingspad in gedachten. Zo heb ik laatst uitgesproken mijzelf graag te willen verbreden, waardoor ik nu de kans krijg op gesprek te gaan bij opdrachtgevers die voorheen niet volledig aansloten bij mijn profiel.”

Opdrachten bij Ventolines, Oikocredit, ING en Mondelez

Britt haar eerste opdracht was bij Ventolines in Almere. Zij leveren diensten voor wind- en zonprojecten in alle stadia: ontwikkeling, contracteren, financiering, bouw en beheer. “Hier heb ik meegewerkt aan de verkoop van één van de windparken in ontwikkeling. Een compleet nieuwe wereld, dus super leerzaam!” Haar tweede opdracht was bij Oikocredit International in Amersfoort, een investeerder en wereldwijde coöperatie met social impact. “Mijn rol? Company secretary van de Raad van Toezicht. Een compleet andere opdracht en dat maakt in mijn optiek het werken voor DPA zo leuk!

“Werken als interim professional is dynamisch en je leert steeds nieuwe dingen. Niet alleen op juridisch gebied, maar ook op sociaal en persoonlijk vlak.”

Na haar zwangerschapsverlof behandelde Britt 5 weken bezwaarschriften bij de Fraude Desk van ING. Daarna ging ze bij Mondelez in Oosterhout aan de slag. “Echt een mooie opdracht als corporate counsel. Ook hier leerde ik veel en heb ik de afgelopen 8 maanden mooie ervaringen opgedaan.” Haar huidige opdracht is bij Action: “Deze opdracht omvat een stuk ondernemingsrecht, maar is voornamelijk gericht op intellectueel eigendom en verbintenissenrecht. Voor mij echt een nieuwe uitdaging.”

Ervaring opdoen in meerdere rechtsgebieden

Britt komt als interim legal counsel met verschillende rechtsgebieden in aanraking. “Toen ik bij DPA startte, gaf ik aan dat ik me als allround legal counsel wilde ontwikkelen en dat ik dus ook interesse heb in andere rechtsgebieden. Vervolgens was ik bij Ventolines bezig met de contracten en alles wat bij de verkoop kwam kijken en bij Oikocredit meer met governance gerelateerde zaken. Bij Mondelez heb ik juist een allround corporate counsel rol, waar ik onder andere veel bezig ben met wereldwijde kapitaalprojecten en herstructureringsprojecten en -transacties. Maar ook het stroomlijnen van UBO-gerelateerde verzoeken van over de hele wereld. Nu bij Action krijg ik de kans me ook weer op andere rechtsgebieden te ontwikkelen.”

Carrièreswitch maken van advocaat naar legal counsel? Dít moet je weten

Flexibiliteit is geboden

“Als interimmer moet je bij elke nieuwe opdracht een organisatie en haar mensen leren kennen. Dat kost soms best wat tijd en energie.” Daarnaast kan het voorkomen dat je een opdracht krijgt waarvoor je wat verder moet reizen. “Gelukkig biedt DPA goede faciliteiten en wordt er altijd gekeken naar mogelijkheden vanuit de opdrachtgever. Daarbij zijn de meeste opdrachten tijdelijk dus is een wat langere reistijd wel te overzien. Momenteel woon ik op 1,5 uur reizen van het kantoor in Oosterhout. Toen de regels rondom het coronavirus versoepelden, hebben we de afspraak gemaakt dat ik maximaal 1 keer per week die kant op kom.

Alsof je op een rijdende trein springt

Of Britt moest wennen aan deze nieuwe manier van werken? “De combinatie van een nog onbekende organisatie en nieuwe collega’s maakt werken als interim professional soms best even pittig. Je springt als het ware op een rijdende trein: Je moet direct meedraaien en dat is soms flink aanpoten. Zeker nu ik moeder ben geworden, vergt het soms wat aanpassingsvermogen. Gelukkig steunt DPA mij daar goed in. En merken dat je ondanks een korte werkperiode waarde toevoegt, geeft voldoening.”

Persoonlijk contact

Zou Britt anderen aanraden bij DPA te solliciteren? “DPA is een leuke groep met mensen. Iedereen werkt hard om voor jou de meest passende opdracht te vinden. Ondanks dat je bijna altijd op afstand zit, heb ik toch regelmatig contact met de consultants en mijn fieldmanager. Dat persoonlijke contact is fijn. DPA heeft veel te bieden: opdrachten bij mooie opdrachtgevers, veel opleidingsmogelijkheden en mocht je toch even op de ‘bank’ terechtkomen in afwachting op een opdracht: een heerlijke lunch met een gezellig team!”

Ook iets voor jou?

Ben jij net als Britt enthousiast over een functie als interim legal counsel? Ontdek wat DPA voor jou kan betekenen.

Meer lezen over werken bij DPA als interim legal counsel
Meer weten over werken bij DPA?

Neem contact op met Pien