Van de theorie naar de praktijk: werken als Junior Legal Counsel

Blog 16 mei 2016 2 min. lezen
Engineering hero image

Na het afronden van mijn master Informatierecht trad ik in september 2015 in dienst bij DPA Legal. Hier heb ik de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen door als Junior Legal Counsel ervaring op te doen bij verschillende opdrachtgevers. De tijdens mijn studie opgebouwde juridische kennis kan ik meteen in de praktijk toepassen. Behalve leerzaam blijkt het werken als interim professional ook veelzijdig en uitdagend.

Mijn eerste opdracht was bij een multinational op het gebied van optical retail. Hier was ik verantwoordelijk voor het analyseren en archiveren van documenten op het gebied van Intellectueel Eigendomsrecht, voornamelijk met betrekking tot de gevoerde merken. Dit vroeg vooral om praktische oplossingen, dus mijn studieboeken kon ik snel achter me laten. Een waardevolle en leerzame taak, die mooi aansloot op mijn studieachtergrond.

‘‘In de ochtend heb ik contact met advocatenkantoren in Azië, ‘s middags voer ik overleg met de General Counsel op het hoofdkantoor en ‘s avonds spreek ik met de Global Legal Counsel in de VS.”

- Stijn Elfrink, interim professional bij DPA Legal Services

Zelfstandige rol met veel verantwoordelijkheid

Na twee kleinere opdrachten werk ik nu bij een technologiebedrijf. Voor een nieuw project breng ik voor alle internationale entiteiten de ondernemingsrechtelijke vereisten en documentatie in kaart. Een zelfstandige rol met veel verantwoordelijkheid. Vanaf het begin heb ik alle ruimte om mijn plan van aanpak te ontwikkelen en uit te voeren. Zo heb ik ‘s ochtends contact met advocatenkantoren in Azië, voer ik ‘s middags overleg met de General Counsel op het hoofdkantoor en spreek ik ‘s avonds met de Global Legal Counsel in de VS.

Efficiënter beheer van juridische documenten

Voor dit corporate housekeeping-project maak ik gebruik van Effacts. Deze legal management software maakt het mogelijk om alle ondernemingsrechtelijke contracten en juridische documenten in één database te beheren. Daardoor kan een gebruiker snel de statuten raadplegen of bekijken aan welke vereisten voldaan moet worden bij het uitschrijven van een aandeelhoudersvergadering. Zo zorgt dit programma op een gebruiksvriendelijke manier voor meer efficiëntie binnen de juridische afdeling.

“Werken voor DPA betekent ervaring opdoen bij verschillende organisaties waar je als startende jurist vaak moeilijk tussenkomt.”

Vliegende loopbaanstart

DPA Legal belooft recent afgestudeerde juristen een vliegende start van hun loopbaan. Dat maken ze ook echt waar. Allereerst doordat je ervaring opdoet bij verschillende organisaties waar je als startende jurist vaak moeilijk tussenkomt. Daardoor kun je steeds zwaardere opdrachten aan. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om je kennis en vaardigheden te versterken door trainingen, masterclasses en bijvoorbeeld coachingstrajecten. Zo krijg je als junior jurist alle gelegenheid om jezelf te ontwikkelen.

Neem contact op met Diederik

Managing Director Stuur een bericht