Case: Je moet een soort kameleon zijn

Case 10 augustus 2016 3 min. lezen

Liesbeth Bergmans was sinds de zomer van 2013 werkzaam als interim legal counsel bij DPA Legal. In die periode deed ze zeven opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. "Die drie jaar waren als een snelkookpan, waarin ik heel veel ervaring opdeed en me verder heb ontwikkeld." Inmiddels is Liesbeth in vaste dienst getreden bij haar laatste opdrachtgever, Teva Pharmaceuticals Europe in Amsterdam. In het DPA Jaarverslag vertelde ze over haar ervaringen als Interim Legal Counsel.

"De persoonlijke benadering van DPA vond ik direct heel positief"

"Na mijn rechtenstudie koos ik voor de advocatuur, een dynamische sector waar de werkdruk hoog is. Ik gaf juridisch advies, maar doordat ik veelal indirect voor klanten werkte, zag ik vaak niet wat het resultaat van mijn adviezen was. Na vijf jaar zocht ik contact met DPA; ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Tijdens het eerste gesprek hadden ze meteen concrete vacatures. De persoonlijke benadering vond ik direct heel positief, want ze gaven gehoor aan mijn wensen en zagen marktkansen die passen bij mijn mogelijkheden. Bij aanvang van mijn werkzaamheden kreeg ik een starterstraining van twee dagen, waardoor ik mij meteen thuis voelde bij DPA."

Een soort kameleon

"Ik wen altijd snel bij een klant. Door me goed in het bedrijf te verdiepen en deel te nemen aan interne activiteiten, voel ik me geen outsider. Het is belangrijk snel te kunnen schakelen en op korte termijn ingewerkt te raken. Je moet een soort kameleon zijn en de kleur aannemen van het bedrijf waarvoor je werkt."

Lees ook: Van kandidaat-notaris naar interim legal counsel: de overstap van Isabelle Vollenbrock

Veel afwisseling

"Tot nu toe heb ik onder meer opdrachten gedaan voor ondernemingen in de duurzame energiesector, in de pensioensector, bij een private equity investeringsfonds en een farmaceutisch bedrijf. Die afwisseling vind ik een mooi onderdeel van mijn vak; geen opdracht is hetzelfde, wat betekent dat je je telkens goed moet inlezen en inwerken. Dat moet je leuk vinden."

Werken aan ontwikkeling

"DPA vindt de ontwikkeling van haar professionals heel belangrijk. Daarom krijgt iedere professional bij DPA Legal een ruim studiebudget, waarbij je een grote keuzevrijheid hebt. Ik volg jaarlijks zo’n drie tot vier dagcursussen over een onderwerp waar ik verdieping nodig acht. Ook zijn er ontbijtseminars voor professionals, waarbij ook klanten aanwezig zijn, en worden er kennis- en kundebijeenkomsten georganiseerd."

Groepsgevoel

"Ondanks dat mijn collega’s over het land verspreid zitten, zijn er voldoende momenten dat we elkaar zien en spreken. Met de interim legal counsels en de collega’s van de business unit Legal hebben we ieder kwartaal een etentje. Dit is altijd een leuke gelegenheid om bij te praten, en te horen waar iedereen zoal mee bezig is. Uiteraard is er ook weleens tijd voor een feestje voor de hele organisatie. Zo houd je contact met andere business units en leer je ook weer nieuwe mensen kennen, wat altijd erg gezellig is."

Aanbevolen: Pieter van der Meijs over persoonlijke ontwikkeling van een Interim Legal Counsel

Grootste compliment

"Hoewel ik interim opdrachten doe, en dus maar korte tijd bij dezelfde opdrachtgever ben, vind ik waardering voor mijn werk belangrijk. Ik ben gevoelig voor feedback uit de business of het team. Het is altijd weer spannend of je aan de verwachtingen voldoet. Als de opdrachtgever je wil houden, is dat het grootste compliment."

Geïnspireerd door de ervaringen van Liesbeth? En zou jij ook aan de slag willen als Interim Legal Counsel bij DPA Legal? Lees meer over werken als interim legal counsel of neem hieronder contact op met Diederik Gelauff.

Neem contact op met Diederik

Managing Director Stuur een bericht