Van kandidaat-notaris naar interim legal counsel: de overstap

Blog 01 december 2015 3 min. lezen
banking_insurance_header

De overstap naar DPA: bij verschillende interessante bedrijven een kijkje nemen op interim basis, met de zekerheid van een vast dienstverband. Isabelle Vollenbrock blogt over haar ervaringen als interim legal counsel.

Voordat ik als interim legal counsel in dienst kwam bij de specialisatie legal bij DPA was ik in tegenstelling tot mijn collega’s geen advocaat maar kandidaat-notaris. Bijna zeven jaar werkte ik bij een groot kantoor aan de Zuidas op de sectie ondernemingsrecht. Inmiddels heb ik de overstap gemaakt en werk ik al ruim een maand aan mijn eerste opdracht: als bedrijfsjurist bij Mondelēz International.

De afgelopen jaren heb ik geleerd niet alleen hard maar ook secuur en proactief te werken voor kleine, grote en veeleisende cliënten. Hoewel het notariaat me goed ligt, vond ik het tijd voor een nieuwe stap. Ik was benieuwd naar de andere kant van het werk: het bedrijf van de cliënt. Ongemerkt had ik mij gespecialiseerd op het gebied van ondernemingsrecht. Graag wilde ik mezelf verbreden. Daarbij kon na zeven jaar Zuidas een ‘change of scenery’ ook geen kwaad. 

"DPA Legal bood de ideale kans: bij verschillende interessante bedrijven een kijkje in de keuken nemen op interim basis, met de zekerheid van een vast dienstverband."

Waarom DPA Legal?

Ik heb me goed georiënteerd op mogelijkheden en banen die enerzijds aansloten op mijn ervaring, en anderzijds kans boden op verbreding. De keuze bleek lastig. Ik vond het spannend om me toe te leggen op een volgende stap en wist niet precies wat echt goed bij me zou passen. DPA Legal bood de ideale kans: bij verschillende interessante bedrijven een kijkje in de keuken nemen op interim basis, met de zekerheid van een vast dienstverband.

De eerste opdracht

Mondelēz is een beursgenoteerde Amerikaanse multinational die veel chocolademerken, koffie en koekjes op de markt brengt. Een bedrijf met veel vennootschappen dat ooit zomaar een van mijn cliënten had kunnen zijn. Hier maak ik deel uit van het legal team en help ik met verschillende projecten, zowel nationaal als internationaal. Ik werd hartelijk ontvangen en snel wegwijs gemaakt. Al snel draaide ik volwaardig mee in het team waar ik de kans krijg veel dingen te zien en doen, en waar mijn mening op prijs gesteld lijkt te worden.

Goede match qua ervaring

Er is veel contact met de buitenlandse bedrijfsjuristen, fiscalisten en accountants van Mondelēz. Het merendeel van het werk wordt ‘inhouse’ door het legal team zelf gedaan. Verder coördineer ik projecten en stel ik de daarvoor benodigde documentatie op. Waar nodig schakel ik hulp in van externe juristen. Samen met mijn collega’s bereid ik bestuursvergaderingen voor. Ook stel ik besluitvorming op en houd ik de corporate housekeeping bij. Mooi om te zien hoe dit in de praktijk bij een dergelijk bedrijf gaat. Bovendien is er een goede match met mijn ervaring, maar wordt hier vaak om een praktischer aanpak gevraagd. De chocola en koekjes van Mondelēz staan in overvloed in elke koffiehoek, voor mij onweerstaanbaar!

Legaal jobhoppen

Via DPA Legal kan ik na deze opdracht met meer bedrijven kennismaken. Dit kan opnieuw een onderneming in de FMCG-branche zijn, of in een heel andere sector: een bank, verzekeraar of advocaten- of trustkantoor. Van alles is mogelijk. De consultants van DPA Legal zijn betrokken en begeleiden je bij het vinden van de juiste opdracht. Zo heb ik nu de kans om ‘legaal te jobhoppen’, zoals ze het bij DPA zo treffend omschrijven. Ik kan me breed oriënteren en veel ervaring opdoen, precies waar ik naar op zoek was.

Geïnspireerd door de ervaringen van Isabelle? En zou jij ook aan de slag willen als Interim Legal Counsel bij DPA Legal?Lees meer over werken als interim legal counsel of neem contact op met Frederique Renders via frederique.renders@dpa.nl of 06 55 87 50 17.

Neem contact op met Diederik

Business unit manager Stuur een bericht