DPA Professionals IT midlancen blog regie salaris projecten opleidingsbudget
Ervaring

Werkondernemerschap als IT’er? “Ik heb de regie over mijn projecten, salaris en opleidingsbudget”

Ben jij IT professional en wil je een baan met verantwoordelijkheid, vrijheid én een salaris dat past bij wat je waard bent? Vind je het daarnaast belangrijk dat een organisatie oog heeft voor jou en jouw persoonlijke carrièrewensen? Dan is werkondernemerschap bij DPA iets voor jou! Bij DPA ben je zelf in control over je opdrachten en krijg je de arbeidsvoorwaarden die bij jou passen. Zo kun je tot wel €8.000 per maand verdienen, exclusief mobiliteitsvergoeding. Twijfel je nog? Drie IT’ers vertellen waarom zij kiezen voor werkondernemerschap bij DPA.

Voordelen van werkondernemerschap

“Gelijkwaardigheid, vrijheid en een eerlijk salaris. Dat zijn de grootste voordelen van werkondernemerschap”, vertelt interim Java consultant Edwin Tap. Hij woont met zijn vrouw en drie kinderen van 5, 7 en 16 jaar oud in Zeewolde en werkt al zijn hele leven in de IT. Voor Edwin bij DPA begon, werkte hij al 10 jaar als interim professional, maar hij was ontevreden over het beloningsmodel en de werkwijze. Hij zag maar weinig terug van zijn uurtarief en had veel verplichtingen. ”Bij DPA heb ik de regie over mijn projecten, salaris en opleidingsbudget.” Klik hier voor meer info over het verdienmodel.

Gelijkwaardigheid en vrijheid

“Na al die jaren werkervaring wilde ik geen baas-werknemersverhouding meer. Bij DPA gaan we met elkaar om als collega’s. Die gelijkwaardigheid is mij heel veel waard. DPA luistert écht naar me en ik heb veel inspraak in mijn werk en opdrachten. Door het werkondernemerschap heb ik veel meer vrijheid in mijn werk. Ik zorg zelf voor uitdagende opdrachten en bekijk welke relevante opleidingen ik wil doen. Daarnaast bepaal ik zelf of ik aanwezig ben bij sessies en vergaderingen.”

Een hoog salaris

“Bij DPA word ik betaald naar wat ik waard ben. Hoe beter ik presteer, dus hoe meer klussen van een hoog uurtarief, hoe hoger mijn salaris. Ik verdien nu 30 procent meer dan bij de vorige detacheerder waar ik werkte. De administratie wordt voor me geregeld en ik hoef alleen maar mijn uren bij te houden. Ook is DPA veel pragmatischer dan andere detacheerders. Zo hoef ik geen ingewikkelde programma’s op mijn laptop te gebruiken om mijn cv (profiel) up to date te houden.”

Afwisseling, plezier en vertrouwen

Ook Tonny de Groot koos voor het werkondernemerschap. Inmiddels werkt hij al 30 jaar in de IT, waarvan de laatste 5 jaar bij DPA als interim Oracle consultant. “Afwisseling, plezier en vertrouwen vind ik het belangrijkste in mijn baan. Ik word blij van verschillende uitdagende opdrachten, maar heb wel zekerheid en een ritme nodig. Daarom kies ik niet voor freelancen, maar voor het werkondernemerschap bij DPA.”

Zekerheid van een vast inkomen

Als beheerder van Oracle database vindt Tonny het veel leuker om steeds in een andere ‘puinhoop’ te belanden, dan om ergens vast in dienst te zijn. “Wanneer alles stabiel draait, zit je 8 uur per dag stil. Van steeds een andere opdracht bij een ander bedrijf word ik veel gelukkiger. Naast die afwisseling is ook de zekerheid van het werkondernemerschap een groot voordeel voor mij. Ik heb twee kleine kinderen om rekening mee te houden. Met mijn vaste inkomen bij DPA kan ik altijd brood op de plank brengen. Dat is ook tijdens de coronacrisis een fijn gegeven.”

Arbeidsvoorwaarden op maat

Toen Tonny bij DPA startte, wilde hij beginnen aan een opleiding tot Oracle certified master. “Maar toen ik kinderen kreeg, kreeg ik andere prioriteiten. Die opleiding geeft namelijk een hele zware tijdsdruk. Gelukkig houdt DPA altijd rekening met je situatie en krijg je vrijheid in het samenstellen van je arbeidsvoorwaarden. Ik koos zelf voor dit beloningsmodel en kan werk en privé nu heel goed combineren. Bij DPA werken is leuk en gezellig. Ik heb het gevoel dat ik gewaardeerd word. Voorlopig wil ik niets anders meer.”

Basissalaris met bonus

Sandra Vrieling werkt bij DPA als Salesforce consultant en koos net als Edwin en Tonny voor het werkondernemerschap omdat het meer zekerheid biedt dan een job als zzp’er. Sandra heeft echter geen kinderen om rekening mee te houden en koos daarom voor een beloningsmodel met meer risico. “Ik kies voor een wat lager basissalaris met een hoge bonusregeling, gerelateerd aan mijn werkuren.” Sandra woont in hartje Rotterdam en betaalt in haar eentje een hoge huur voor haar appartement. “Dan is het wel fijn als je kunt terugvallen op een basissalaris.”

DPA-Professionals-IT-midlancen-bepaal-je-eigen-arbeidsvoorwaarden
Stel je eigen arbeidsvoorwaarden samen

Zelf in controle

Sandra werkte 7 jaar lang internationaal bij grote detacheerders. Ze werkte in Denemarken, Polen, Oostenrijk, Tsjechië en Duitsland. Toen ze Nederland begon te missen, ging ze in vaste dienst bij een Salesforce consultancybedrijf. “Ik stapte over naar DPA omdat ik hier volledige ownership heb over het vinden van mijn nieuwe projecten. Werkondernemerschap biedt mij veel verantwoordelijkheid, flexibiliteit en afwisseling. Precies wat ik in mijn werk zoek.”

Meer vrijheid, minder aansturing

Sandra implementeert momenteel Salesforce bij Ultimaker, een fabrikant van 3D-printers. “Ik doe dit samen met een fijn team dat bestaat uit consultants van DPA, Ultimaker en DEPT. Gezamenlijk dragen we de verantwoordelijkheid voor een goede uitvoering. Dat vind ik persoonlijk veel fijner werken dan wanneer je een managementlaag boven je hebt die de richting bepaalt. Ik zou anderen altijd aanraden om bij DPA te gaan werken, mits je overweg kan met meer vrijheid en minder aansturing.”

Ook iets voor jou?

Spreekt het verhaal van Tonny, Edwin en Sandra je aan? Ga aan de slag als Java developer, Oracle Apex ontwikkelaar, Salesforce developer, Python developer of full stack developer. Bekijk hier de vacatures. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Meer lezen over werken bij DPA IT
DPA Professionals IT interim salesforce solution architect vrijheid met vangnet
Teamuitje naar Valencia
Meer weten over werken als werkondernemer bij DPA?

Stel je vraag aan Stefan

DPA Professionals IT Stefan van der Mark

Stefan

Business Unit Manager GEOS Bel of WhatsApp: +31 6 4167 8002