Sekisui Marc Frings cropped
Case

Nauwkeurigere en betrouwbaardere planning, en een verlaagde werkdruk

Sekisui S-LEC BV is een toonaangevende mondiale onderneming op het gebied van glasfolietechnologie voor de automobielindustrie en architectuurOm de groeiende organisatie in Geleen te ondersteunen op verschillende functies binnen de afdeling Supply Chainwas Sekisui S-LECop zoek naar extra teamleden. De samenwerking met DPA bestond al een jaar of twee, maar is het afgelopen half jaar geïntensiveerd.HR Manager MarcFrings vertelt over de samenwerking.

Lees verder 

Uitbreiding

“De afgelopen jaren hebben we een flinke uitbreiding gehad. We zijn van twee naar drie productielijnen gegaan. Onze vestigingen in Geleen is nu de grootste site voor de productie van grondstoffen en dus zijn we belangrijker geworden in de keten. Daarmee is ook het belang van de supply chain keten groter geworden. We zijn via DPA op zoek gegaan naar verschillende functies, zoals inkoper, planner en supply chain specialist. Hierbij is er zowel vraag geweest naar tijdelijk ondersteunend personeel als personeel voor vaste aanstellingen. Efficiëntie van plaatsing was zeer belangrijk, de vraag richting DPA was om ons te ontzorgen in deze werving.”

“We hebben voor DPA gekozen omdat zij goed thuis zijn in de logistiek”

“Door de uitdagende marktomstandigheden en verstoringen in de wereldwijde supply chain lag er zeer veel druk op de supply chain afdeling. De afdeling was onderbemand en de zomerperiode stond voor de deur. Hierdoor was de vraag naar DPA allereerst om ad-hoc/ per direct ondersteuning te zoeken. Er waren mensen nodig die zelfstandig en proactief hun weg zouden kunnen vinden binnen onze supply chain processen. We hebben via DPA vier mensen geplaatst gekregen, waarvan drie voor vast en één op interimbasis. We hebben voor DPA gekozen omdat zij heel erg thuis zijn in de logistiek. Het gaat hier om zulke specialistische profielen, die zijn lastig om via reguliere kanalen te vinden.” 

Supply chain & logistics
Sekiusi Marc Frings   IP er
"De samenwerking met DPA gaat heel goed. Het is fijn dat zij met kandidaten komen die echt passen bij onze organisatie."

Optimaliseren van processen

“De DPA professionals zijn ingezet om dagelijkse operationele planningsactiviteiten uit te voeren en zo de continuïteit van onze drie productielijnen in Geleen te waarborgen. Het ontvangen van de grondstoffen die bij ons binnenkomen, het plannen van de stromen en het transport naar de eindklant. Dat is het afgelopen jaar niet gemakkelijk geweest door de marktomstandigheden en de verstoringen in de supply chain wereldwijd. Het was dus echt een uitdaging om alle spullen op tijd binnen te krijgen. Daarnaast hebben we ook DPA professionals gehad die naast operationele ondersteuning veel tijd gespendeerd hebben in het optimaliseren van supply chain processen.” 

Mensen die passen bij de organisatie

“Alle DPA-professionals die wij hebben ontvangen waren binnen een redelijke termijn volledig inzetbaar binnen complexe functies. Zij hebben zowel de continuïteit van onze processen gewaarborgd als structurele verbeteringen doorgevoerd. Daardoor hebben we niet alleen een nauwkeurigere en betrouwbaardere planning, maar ook een verlaagde werkdruk voor ons team en is de continuïteit verbeterd. De afdeling is nu volledig bemand. Dat heeft veel rust gebracht. De samenwerking met DPA gaat heel goed. Het is fijn dat zij met kandidaten komen die echt passen bij onze organisatie. Er wordt niet lukraak iemand voorgesteld, er wordt echt gekeken naar wat mensen qua bagage meebrengen en wat bij ons past. Het helpt ook dat zij de organisatie inmiddels goed kennen. Ze weten wat voor type mens wij zoeken, daardoor worden goede matches gemaakt.”

Meer weten wat DPA voor jouw organisatie kan betekenen?

Vraag het aan Guy