DPA Benkis Joop de Groot
Case

Een nieuwe lichting specialisten zakelijke financieringen klaarstomen

Een grote financiële instelling kampte met een tekort aan specialisten op het gebied van zakelijke financieringen. Als de kandidaten er niet zijn, is opleiden de enige manier om dit tekort op te lossen en zodoende in te kunnen blijven spelen op de behoeften van de markt. Zelf doen kost tijd, ten koste van de bedrijfsvoering. Joop de Groot (Directeur financieren bij DPA) en Lisan Katoen (Coördinator leren en ontwikkelen) vertellen hoe DPA het complete opleidingstraject uit handen nam, met mooie resultaten.

Lees verder 

"De jarenlange samenwerking leidde tot de overdracht van het complete traject"

Joop: Voordat je een opdracht krijgt om 30 mensen binnen 9 maanden klaar te stomen als specialist zakelijke financieringen, moet er vertrouwen zijn. Dat wij het opleiden van deze kandidaten van het begin tot het eind uit handen mochten nemen, is dan ook het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen ons en deze grote financiële instelling.

Lisan: We maakten deze leeroplossing op maat, met 3 doelstellingen. Ten eerste het opleiden van specialisten zakelijke financieringen, terwijl de bedrijfsvoering -met de bestaande vacatures en het verwachte verloop- door kon gaan. Ten tweede was het daarvoor belangrijk dat de zittende specialisten zakelijke financieringen niet extra belast zouden worden met het inwerken van de nieuwe lichting. En ten derde het verzorgen van een constante instroom van goed opgeleide en gekwalificeerde specialisten zakelijke financieringen.

"Coaching on the job in kleinere groepjes en de klassikale intervisiemomenten zijn belangrijke onderdelen, omdat daarmee het leereffect versterkt wordt."

"Met 4 elementen van de leeroplossing gaven we de nieuwe medewerkers een solide basis en positieve start"

Lisan: Vanaf de eerste dag na aanname van een groep van zo’n 30 kandidaten, hebben wij de begeleiding verzorgd. Van het onboarding-programma tot zelfstandig aan de slag en het leveren van kwalitatief goed werk. Ze stroomden een traject in, met 4 lagen.

  • Coaching on the job. Met één coach per groepje van maximaal 6 leerlingen startten we de dag samen. Ook tijdens de dagelijkse werkzaamheden was de coach continu in de buurt om bij te sturen en vragen te beantwoorden.
  • Intervisie. Ongeveer een keer per week een klassikale bespreking waarin alle leerzame situaties en cases inhoudelijk werden besproken.
  • Supervisie. Gecertificeerde medewerkers werden als tegenlezers ingezet voor het werk van de nog niet-gecertificeerde medewerkers.
  • Opleidingen. De kandidaten doorlopen alle trainingen en opleidingen die nodig zijn voor de functie. Te beginnen met het onboardingtraject en vervolgens de verschillende financiële modules/opleidingen.

Joop: De coaching on the job in kleinere groepjes en de klassikale intervisiemomenten zijn belangrijke onderdelen, omdat daarmee het leereffect versterkt wordt. Door individuele leermomenten in de groep te bespreken leerde niet alleen die persoon, maar de hele groep ervan.

Lees meer over DPA Banking
dpa learning development lisan katoen

"Nieuwe specialisten direct volledig zelfstandig aan de slag"

Joop: Het traject werkte toe naar het aanleren van een juiste houding en het slagen voor een assessment. Het assessment bestond ook al voordat wij projectmatig betrokken werden bij het opleiden van de specialisten zakelijke financieringen. Het slagingspercentage lag toen rond de 50%. In het resultaat van de eerste groep zagen we het versterkte leereffect goed terug. 90% van de medewerkers slaagde nu in 1 keer voor het assessment.

Lisan: Een ander meetbaar resultaat heeft betrekking tot de medewerkerstevredenheid. We weten uit het medewerkerstevredenheidsonderzoek in ieder geval dat de nieuwe medewerkers een hogere mate van tevredenheid hebben laten zien. Een goed begin is het halve werk.

Joop: De aanvragen die de nieuwe specialisten zakelijke financieringen zelfstandig opleveren, moeten aan nogal wat eisen voldoen. Hierdoor hebben we goed kunnen meten hoe de kwaliteit van die output was. Een effectiviteitsscore van 90% laat zien dat de nieuwe specialisten na dit traject op niveau meewerken en direct volledig zelfstandig aan de slag kunnen.

"Onze klant kan weer vooroplopen"

Lisan: Mede dankzij de inzet van een projectleider kunnen we de gestelde doelen afvinken. Zijn taak was het organisatorische gedeelte van het project, waarbij ook de voortgang en de KPI’s nauwlettend in de gaten werden gehouden.

De methode is zó goed bevallen dat op dit moment de derde groep met het traject bezig is. Dat betekent dat we straks al een kleine 100 nieuwe medewerkers klaargestoomd hebben. Een continue instroom van goede specialisten zakelijke financieringen zónder de huidige specialisten zakelijke financieringen te belasten met het inwerktraject, maakt dat er meer tijd is voor het werk zelf. Het tekort aan goede mensen wordt nu ingehaald waardoor ze weer vooroplopen binnen de zakelijke financieringsmarkt.

Joop: In organisaties waar mensen met hele lichtingen tegelijk aangenomen en opgeleid worden, wordt veel kennis rondgepompt. Helaas gaat er dan ook vaak kennis verloren. Wij onderscheiden ons in de manier waarop we zaken aanleren. Onze gepassioneerde en doorgewinterde trainers en coaches zijn heel erg goed in uitleggen. Ze laten de deelnemers daarnaast volop participeren waardoor het geen zendsessies zijn. Door de kennis op de juiste manier te brengen beklijft het. In combinatie met de hogere medewerkerstevredenheid van de nieuwe mensen maakt dat er meer kennis binnen de organisatie blijft.

Meer weten over training en coaching?

Vraag het aan Joop