Ontwerp zonder titel (26)

Laura de Jong

Overheidsjurist DUS-I
Ervaring

Laura’s switch van retailmanager naar overheidsjurist bij DUS-I

Laura de Jong was een aantal jaar geleden aan de studie rechten begonnen, maar kon deze door omstandigheden niet afmaken. Terwijl ze als manager in de retail werkte, kwam ze in contact met een oud-collega die nu voor DPA Legal werkt. Zij wist dat Laura nog steeds droomde van een juridische carrière en bood haar aan om via DPA haar studie op te pakken én ervaring op te doen met interim opdrachten. “Die kans heb ik met beide handen aangegrepen,” zegt Laura.

Sinds een aantal maanden combineert Laura het studeren met een interim opdracht bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I). Meer weten over haar ervaring bij DUS-I én DPA? Lees dan snel verder.

Overheidsjurist bij DUS-I

Van subsidiemedewerker naar uitvoeringscoördinator bij DUS-I

DUS-I is een expertisecentrum op het gebied van subsidies. Ze zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van meer dan honderd regelingen van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Laura startte hier als subsidiemedewerker. Ze hield zich bezig met het beoordelen van aanvragen voor subsidies en het controleren of aan de eisen van de subsidies werd voldaan.

Een aantal maanden geleden groeide ze door tot uitvoeringscoördinator. Hier is ze verantwoordelijk voor het rechtmatig uitvoeren van een subsidieregeling. “Daarvoor pas ik zowel de bestuursrechtkant van mijn studie toe, als de vaardigheden die ik heb opgedaan als manager in de retail,” vertelt Laura. “Bij het voorbereiden van bezwaarschriften en het adviseren van aanpassingen aan het beleid heb ik bijvoorbeeld veel aan mijn studie. Bij het organiseren van het werk heb ik weer veel aan mijn ervaring als manager. Zo zie ik snel of we de juiste mensen op de juiste plek hebben zitten en ben ik goed in het bewaken van de structuur en planning.”

De grootste uitdaging in dit project? Laura: “Dat is om het klantcontact zo goed mogelijk te laten verlopen. Als we bijvoorbeeld een subsidie afwijzen, dan wil je zo duidelijk mogelijk uitleggen waarom we tot die beslissing zijn gekomen. Soms is dat lastig, want het kan gepaard gaan met veel emotie. Dan is het belangrijk om mensen even uit te laten razen en een luisterend oor te bieden.”

"Ik denk dat er veel mensen zoals ik zijn – met relevante werkervaring, maar nog zonder diploma. DPA ziet dit en durft verder te kijken, naar de potentie die iemand heeft."

Carrièreswitch door DPA

Waarom Laura graag voor DPA werkt? “Ze hebben mijn carrièreswitch mogelijk gemaakt, waardoor ik nu mijn voet tussen de deur heb in het veld van overheidsjuristen,” zegt Laura. “Ik denk dat er veel mensen zoals ik zijn – met relevante werkervaring, maar nog zonder diploma. DPA ziet dit en durft verder te kijken, naar de potentie die iemand heeft. En vervolgens helpen ze je om dat diploma alsnog te behalen.” 

Meedenken doet DPA volgens Laura niet alleen met interim professionals, maar ook met opdrachtgevers. “Ze besteden veel aandacht aan het vinden van de juiste professionals voor een opdracht. Zo maken ze hele goede matches voor opdrachtgevers op basis van ervaring en persoonlijkheid.” 

“Daarnaast helpt DPA interim professionals met het opbouwen van een interessant CV. Je kunt ervaring opdoen met verschillende opdrachten en jezelf doorontwikkelen van junior naar medior, zoals ik bij DUS-I heb gedaan,” legt Laura uit.

Ook op zoek naar een legal professional? Of zelf een carrièreswitch maken?

Heb je tijdelijk extra capaciteit nodig van een interim legal professional? Ontdek hier de mogelijkheden voor opdrachtgevers. Of wil je zelf als legal professional stappen zetten in jouw carrière binnen het bedrijfsleven, de overheid of advocatuur? Kies dan voor detachering via DPA.Lees ook hier de klantcase van InShared
Ook een leuke, inhoudelijke juridische bijbaan?

Neem contact op met Diederik

Diederik zakelijk

Diederik

Managing Director Bel of WhatsApp: +31646592571