DPA Professionals procurement Een nieuwe inkooppositie invullen 2.0
Ervaring

Een nieuwe inkooppositie invullen 2.0

Over de auteurs

In een eerdere blog bespraken inkopers Jasper, Lennart en Bart hun ontwikkeling. Ze vertelden over de steile leercurve die ze doormaken als interim inkoopprofessional. Hierdoor hebben ze nu alweer hun volgende loopbaanstap gezet. Dit betekent ook dat hun functies op de Procurement Desk van een grote verzekeraar zijn vrijgekomen voor andere jonge inkooptalenten. En dat levert een mooie ontwikkelmogelijkheid op voor Daan, Koen en Davey!

Jasper stroomde door naar een andere plek binnen de procurementafdeling. “Fijn dat de opdrachtgever me op basis van vertrouwen een zwaardere functie geeft.” Lennart blijft ook bij dezelfde opdrachtgever, als IT-contractmanager. Bart is gestart met een nieuwe inkoopopdracht bij de Rijksoverheid. Zo konden Daan, Koen en Davey onlangs aan de slag op de Procurement Desk. Ze zijn enorm enthousiast over hun werk, waarbij ze kunnen voortbouwen op de stabiele basis die hun voorgangers hebben gelegd.

Kennismaken met een nieuwe sector

Daan (27) deed eerst ervaring op in de voedingsindustrie. Na zijn eerste DPA-opdracht bij een industrieel bedrijf, is dit zijn kennismaking met de financiële sector. Door zijn juridische achtergrond heeft Koen (25) een sterke basis om te contracteren. Davey (25) deed voordat hij bij DPA in dienst kwam ervaring opgedaan in het facilitaire werkveld. Dankzij het werk van de ‘oude garde’ kunnen zij nu inzetten op een vervolgslag in de professionalisering. Koen heeft hiertoe al een aanzet gedaan met een advies om de samenwerking tussen Resource Management en Procurement te verbeteren.

Vernieuwende inzichten over het inkoopvak

Alle drie volgden ze recent een opleiding bij InkoopAcademie. Davey doorliep de leergang Contractmanagement, waardoor je als inkoper kunt zorgen voor meer rendement uit de aanwezige contracten. “Ik heb nieuwe inzichten over het inkoopvak opgedaan die fundamenteel verschillen van andere zienswijzen op het vakgebied. Door deze kennis ben ik nog beter in staat om te zorgen dat leveranciers prestaties leveren die aansluiten bij de behoeften van de business.”

“Alle procurement professionals van DPA kunnen opleidingen bij de InkoopAcademie volgen.”

DNA van de opdrachtgever

“Alle procurement professionals van DPA kunnen opleidingen bij de InkoopAcademie volgen”, aldus Koen. “Hier leer je alles over de sleutels tot succes in het inkoopvak. Dit zijn businessfocus, emotionaliseren en een verfrissende aanpak. Deze kennis is meteen toe te passen in de praktijk. De voordelen hiervan ervaar ik nu dagelijks bij mijn werkzaamheden.” Daan vertelt dat DPA-professionals elkaar regelmatig ontmoeten, onder andere op kwartaalbijeenkomsten. “Hier is altijd een stukje opleiding. De focus ligt op het vinden van het DNA van opdrachtgever, zodat we nog beter kunnen inkopen met businessfocus.”

Inkopen 3.0?

De tijd gaat snel. Daarom kijken we nu al voorzichtig vooruit naar volgende stappen die we binnen inkoop kunnen zetten. Wie weet vertellen we jullie hier later meer over een nieuwe inkooppositie invullen 3.0.”

Toe aan een tweede of derde loopbaanstap?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen het team Procurement van DPA? Je leest er meer over op onze specialisatiepagina. Reageren via een van de openstaande vacatures kan natuurlijk ook!

Meer weten over werken bij DPA?

Neem contact op met Laure