DPA professionals supply chain procurement
Ervaring

Drie inkoopprofessionals over hun tweede én derde loopbaanstap

Over de auteurs

Bart, Lennart en Jasper startten in de eerste helft van 2018 in de specialisatie procurement bij DPA. Ze konden meteen aan de slag bij een grote verzekeraar. Daar zetten ze hun tweede stap in de inkoopwereld. Een jaar later zijn ze - veel ervaring en vakkennis rijker - alle drie op weg naar een nieuwe loopbaanstap.

Van werkgever switchen is altijd spannend. Als je in een nieuw avontuur duikt, ben je toch benieuwd wat je te wachten staat. Voor Lennart voelde DPA meteen heel vertrouwd. “De managers die ik tijdens de sollicitatieprocedure sprak, zijn aardige gasten met ambitie. Ze hebben een realistische kijk op de inkooppraktijk en een heldere filosofie over ons vak. In een notendop: inkopen met businessfocus.”

Inkopen met businessfocus

Samen met de InkoopAcademie zorgt DPA dat al haar procurement professionals weten hoe inkoop optimaal aan de business van organisaties kan bijdragen. “Na mijn start kon ik een uitgebreide leergang volgen waarin deze filosofie werd verkend. Dan ervaar je meteen het DNA van DPA. Bij DPA zie je je collega’s niet dagelijks, omdat iedereen op opdracht zit. Maar door de onboarding en opleiding voelde ik me toch al snel een echte DPA’er.”

Een nieuwe inkooppositie invullen

Momenteel werken Bart, Lennart en Jasper alle drie op een opdracht bij een grote verzekeraar. Jasper startte hier als eerste: “Het ging om een nieuwe positie, ter ondersteuning van het procurement team.” Lennart en Bart volgden een paar maanden later in eenzelfde rol, met een prettige teamsamenwerking als gevolg.

“Bij DPA zie je je collega’s niet dagelijks, omdat iedereen op opdracht zit. Maar door de onboarding en opleiding voelde ik me toch al snel een echte DPA’er”

Waardering van senior collega’s

Bart: “Deze plek is perfect als eerste of tweede stap. We nemen werk over van de meer ervaren collega’s en doorlopen zelf onze eigen trajecten. Daarnaast ondersteunen we in complexe projecten. De senior collega’s nemen de tijd om zaken uit te leggen. Je merkt dat ze ons werk waarderen en inmiddels niet meer zonder ons kunnen.”

Zekerheid en vrijheid

Bart, Lennart en Jasper hebben alle drie vanaf de start een vaste aanstelling bij DPA. Dit geeft hen de zekerheid van een stabiel inkomen en volop mogelijkheden om ervaring op te doen bij verschillende opdrachtgevers. Dit in combinatie met opleidingsmogelijkheden op maat. Jasper: “Bij DPA kunnen we naast uitgebreide leergangen voor verdieping op inkoopgebied ook korte trainingen volgen om onze soft skills te versterken.”

Extra ontwikkelkansen

Het hebben van een werkgever én opdrachtgever heeft meer voordelen. “Niet alleen DPA, maar ook de opdrachtgever biedt ontwikkelkansen. Ik woon bijvoorbeeld lunch & learn-meetings over verschillende onderwerpen bij: van samenwerken met start-ups tot de laatste innovaties in de circulaire economie. En ik doe zelfs mee aan een programma voor young professionals. Bovendien hebben we twee keer zoveel borrels en bedrijfsuitjes!”

Steile leercurve

De drie professionals zijn erg tevreden over de ontwikkelmogelijkheden bij DPA en de steile leercurve die hun rol bij de opdrachtgever hen biedt. Hierdoor zijn ze alweer toe aan een volgende stap in hun inkoopcarrière. Jasper stroomde recentelijk door naar een andere plek in het procurementteam van dezelfde verzekeraar. “Het is heel fijn dat de opdrachtgever me op basis van vertrouwen een zwaardere functie geeft.”

Nieuwe plek, nieuwe functie

Lennart blijft ook bij hetzelfde bedrijf werken, als contractmanager op een andere afdeling. “Nieuwe plek, nieuwe functie. Ik heb er zin in!” De plaatsen die vrijkomen in het team worden direct ingenomen door nieuwe DPA’ers. Dat inwerken van collega’s vindt Bart ook erg leuk. “Vorig jaar was ik de nieuwkomer en nu vertel ik anderen hoe het werkt.” Binnenkort stroomt ook hij door. “Dat is een van de dingen die detacheringswerk zo spannend maken. Volgende maand kan ik zomaar een nieuwe opdracht hebben.”

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen het team procurement van DPA? Je leest er meer over op onze specialisatiepagina. Of bekijk meteen de openstaande vacatures.

Meer weten over werken bij DPA?

Neem contact op met Laure