DPA IT geeft Data Science Traineeship vorm met BigData Republic

Case 06 januari 2017 2 min. lezen

DPA IT gaat samen met BigData Republic invulling geven aan een traineeprogramma voor data scientists. Deze young professionals zullen gedurende een jaar wekelijks 8 tot 16 uur training volgen. Daarnaast werken ze drie tot vier dagen per week bij verschillende opdrachtgevers. De vakspecialisten van BigData Republic gaan een deel van de trainingsdagen verzorgen. Volgens Derk Disselhoff, Business Line Manager bij DPA IT, wordt op deze manier een ijzersterke koppeling tussen training en werk gemaakt. “Samen met BigData Republic zetten we ons in om de kenniskloof waar veel data scientists in hun eerste baan tegenop lopen te overbruggen. Het is ontzettend leerzaam voor onze trainees om te delen in de kennis van gepassioneerde data scientists die al veel ervaring hebben met hoogwaardige projecten. Daardoor kunnen ze snel doorgroeien naar expertniveau op big data-gebied. Ook begeleiden we hen bij het oplossen van complexe statistische vragen die bij hun opdrachtgever spelen of bijvoorbeeld het realiseren van end-to-end data oplossingen.”

traineeship-bigdata

Kennisverrijking

BigData Republic zal trainingen verzorgen in onder andere R, Python, machine learning technieken, process mining, statistical modelling, deep learning en geavanceerde modellen. Naast deze technische trainingen volgen de talenten bijvoorbeeld ook trainingen in soft skills bij DPA Academy. Frank Kurstjens, managing partner bij BigData Republic, vertelt dat zijn organisatie sowieso veel aan kennisoverdracht doet. “We verzorgen veel trainingen en personal development programma’s bij opdrachtgevers die meer datagedreven willen werken. En onze eigen mensen werken iedere vrijdag zoveel mogelijk samen aan klantvraagstukken en projecten vanaf ons hoofdkantoor. In het traineeprogramma worden de junior professionals begeleid en uitgedaagd door onze senior data scientists, wat voor een enorme kennisverrijking zorgt.”

"Samen met BigData Republic zetten we ons in om de kenniskloof waar veel data scientists in hun eerste baan tegenop lopen te overbruggen." Yrjan Dommerholt - Recruiter | DPA IT

Over BigData Republic

BigData Republic is een voorloper op het gebied van data science, big data engineering en big data architectures. De onderneming helpt bedrijven in de transitie naar een datagedreven organisatie middels implementaties, advies en training op het gebied van data science en big data. Voor meer informatie en cases: www.bigdatarepublic.nl

Over DPA IT

DPA IT richt zich op flexibele inzetbaarheid van IT-professionals en ontwikkeling van hun kennis en kunde. Hierbij ligt de nadruk op data-integratie en -analyses, bedrijfsapplicaties en IT-infrastructuren. In een vakgebied dat zich razendsnel ontwikkelt, faciliteert DPA professionals met passende opdrachten en alle gewenste ondersteuning en opleidingsmogelijkheden. DPA IT is onderdeel van de beursgenoteerde DPA Group. Meer over DPA IT.

Neem contact op met Stefan

Business Unit Manager GEOS Stuur een bericht