P 20221020 121856 1

Emeline Duijsens

Trainee Banking & Insurance
Ervaring

Banking & Insurance Trainee Emeline: "Ik kan vakinhoudelijk maar ook persoonlijk ontwikkelen."

Emeline Duijsens studeert af in Health Food innovation en werkt 3 jaar in Brussel bij een farmaceutisch bedrijf. Na een tijdje wil ze wat anders. Na een ontdekkingstocht komt ze in contact met DPA en besluit aan de slag te gaan als trainee. 

Oriëntatie

"Na mijn studie Global Health en master in Health Food innovation, kon ik aan een loopbaan in de zorg of food industrie beginnen, maar ik zag hier geen carrière in. De omgeving paste niet bij mij. Het voelde niet goed om de studie ‘weg te gooien’; zo heb de afgelopen 3 jaar in Brussel de public relations en communicatie verzorgd voor een farmaceutisch bedrijf. Na een tijdje merkte ik dat ik me niet langer verbonden voelde met de industrie en besloot ik op zoek te gaan naar iets anders.

Tijdens mij studietijd heb ik ook wat financiële kennis opgedaan. Doordat ik van mensen en structuur houd, leek me werken als financieel adviseur interessant. Voor mij is dat meetbaar werk; je beoordeelt dossiers en cijfers en je helpt personen die iets willen bereiken. Via een vriendin kwam ik met DPA in contact. Het eerste contact was gelijk goed. De vragen die werden gesteld en de persoonlijke interesse die werd getoond voelde erg prettig. Het voelde authentiek en was doorslaggevend voor mij."

Lees meer over het Traineeship
"Ik wil me niet alleen vakinhoudelijk maar ook persoonlijk ontwikkelen. Met dit traineeship kan ik beide elementen combineren."

Traineeship

"Voor mij is het belangrijk dat ik kan her integreren in de Nederlandse werkcultuur. Daarnaast wil ik me niet alleen vakinhoudelijk maar ook persoonlijk ontwikkelen. Met dit traineeship kan ik beide elementen combineren. Ook wil ik graag leren en werken tegelijk. Ik houd van leren, soms gaat het wel eens ten koste van mijn vrije tijd maar het is tijdelijk en het is voor een goed doel dus kan ik het goed combineren.

Wat ik ook fijn vind is dat ik zelfstandig ben. Zo heb ik mijn eigen auto en bepaald ik zelf de structuur van mijn dag. Wat ik prettig vind is dat ik mijn sociale vaardigheden verder kan ontwikkelen. Het helpt dat ik in een groot team werk en veel contact heb met verschillende mensen. Bij mijn opdrachtgevers zitten ook andere trainees waardoor ik ook met hen kan sparren, zo’n community voelt goed.

Ik merk dat ik de afgelopen maanden echt ben gegroeid. Dat is ook zeker met dank aan mijn talentmanager. Het contact is heel fijn, we hebben persoonlijke raakvlakken en ik mag authentiek zijn. Er wordt naar mijn goede kanten gekeken maar ik mag ook fouten maken. Zo bleek dat ik me laatst had ingeschreven voor het verkeerde examen. Mijn talentmanager zag de humor er wel van in. Gelukkig heb ik het examen wel gehaald!"

Ambitie

"Voor mijn carrière heb ik duidelijke doelen. Ik wil de persoonlijke factor vinden in mijn werk. Menselijk contact vind ik fijn, met name het direct impact kunnen maken op iemands leven. Daarom wil ik mezelf ontwikkelen tot trainer en uiteindelijk zelf trainingen kunnen ontwikkelen en faciliteren.

Voor ik dit kan bereiken moet ik mezelf eerst verder ontwikkelen tot expert. Ik kan twee kanten op; de zakelijke, waarbij ik krediet verstrek aan ondernemers of de privaat kant, waar je o.a. scheidingen bemiddeld. De komende tijd ga ik ontdekken bij welke van deze twee mijn interesse ligt. Op dit moment neig ik iets meer naar de zakelijke kant maar wie weet!"

Mijn tip

"Sta open voor nieuwe dingen. Weet vooral wat je in de basis wilt. Voor mij zijn elementen als duidelijke doelen en sfeer belangrijk. Denk na wat jij zoekt in je werk."

Benieuwd naar je mogelijkheden?

Vraag het aan een collega