PHOTO 2024 06 17 09 48 26
Blog

Behind the scenes | Training & Coaching

Wat maakt onze trainingsomgeving speciaal?

DPA Training & Coaching staat voor het leveren van op maat gemaakte leeroplossingen die organisaties en hun medewerkers laten excelleren. Ons recente UBO-project, waarin we de onboarding verzorgden voor nieuwe medewerkers van een van onze opdrachtgevers, is een perfect voorbeeld van hoe we dit in de praktijk brengen. Graag nemen we jullie mee achter de schermen bij dit bijzondere opleidingsprogramma en laten we zien wat het zo speciaal maakt.

Een Unieke Onboarding Ervaring

Het UBO-project betrof de onboarding van drie groepen van elk ongeveer 30 medewerkers die zich voorbereidden om te starten bij een financiële instelling. De doelstelling was niet alleen om hen de nodige kennis en vaardigheden bij te brengen, maar ook om hen voor te bereiden op de specifieke uitdagingen en samenwerkingsvereisten van het project.

Hoe we het doen: een blik achter de schermen

Bij de voorbereiding van het UBO-project hebben we ons grondig verdiept in de specifieke materie waar de deelnemers mee aan de slag zouden gaan. Dit begon met uitgebreide gesprekken met de opdrachtgever om hun verwachtingen en doelstellingen helder te krijgen. Onze ruime kennis en ervaring binnen KYC en Compliance kregen een mooie plek in het opleidingstraject.

Op basis van deze informatie hebben we een opleidingsprogramma ontworpen dat zowel de theoretische kennis als de praktische vaardigheden van de deelnemers versterkt. Dit programma omvat interactieve sessies, praktijkcasuïstiek en hands-on oefeningen die de deelnemers voorbereiden op de realiteit van hun nieuwe functie. Door nauw samen te werken met ervaren trainers en professionals, konden we ervoor zorgen dat de inhoud van de trainingen niet alleen actueel, maar ook relevant en toepasbaar was.

Deelnemers maakten kennis met basisprincipes van Know Your Customer (KYC) en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft), inclusief de rol van de Ultimate Beneficial Owner (UBO). Ze kregen een introductie in het systeem dat ze gaan gebruiken en verdiepende kennis over UBO's en organisatiestructuren. Samenwerking is essentieel in elk team en daarom volgden ze de training Samenwerken voor inzicht in teamdynamiek en hoe je effectief samenwerkt en communiceert. Gezien de repetitieve aard van sommige werkzaamheden, hebben we de sessie Vitaliteit opgenomen zodat deelnemers leerden hoe ze fit en energiek kunnen blijven tijdens hun werk.

Naast de intensieve trainingssessies was er ook ruimte voor plezier en ontspanning. Gezamenlijke lunches en een afsluitende borrel, zorgden voor informele momenten waarop de deelnemers elkaar beter konden leren kennen en een teamgevoel konden ontwikkelen. Deze informele activiteiten droegen bij aan een positieve en motiverende leeromgeving en zorgden voor een kickstart van hun project.

In drie intensieve dagen voorafgaand aan het project zijn de deelnemers klaargestoomd voor een optimale start. Gedurende de eerste week van het project werden zij verder ondersteund met training en on-the-job coaching. Enkele reacties van deelnemers zijn:

  • “Het was leerzaam op een leuke manier. Er wordt van je verwacht om mee te doen, wat het leuk maakt.”
  • “Aan het eind merk je wel echt dat je dichterbij je collega’s staat.”
  • “Fijne, duidelijke trainer en uitleg. Leuke afwisseling van interactie en inhoudelijk.”
  • “Het is goed geregeld.”
  • “Goede voorbeelden/ervaringen uit de praktijk. Werd leuk verteld/gepresenteerd.”

Het UBO-project is een duidelijk voorbeeld van hoe DPA Training & Coaching haar unieke aanpak toepast om hoogwaardige, op maat gemaakte leeroplossingen te bieden. Door kleine groepen, persoonlijke aandacht, samenwerking met experts, en een focus op continue verbetering, zorgt DPA Training & Coaching ervoor dat de trainingen niet alleen effectief zijn, maar ook een blijvende impact hebben. We kijken uit naar toekomstige projecten waarin we wederom kunnen laten zien wat onze trainingsomgeving zo speciaal maakt.

 

Meer weten of nieuwsgierig wat we voor jullie kunnen betekenen?

Neem contact op!

Michelle

Manager Learning & Development Bel of WhatsApp: +31 6 30419369