Brandon Sean Schell
Ervaring

Brandon Sean Schell ontdekt als Trainee Jurist Rijksoverheid het werkveld

Brandon Sean Schell (26) studeerde in 2022 af aan Tilburg University. Met zijn master rechtsgeleerdheid op zak en gespecialiseerd in staats- en bestuursrecht, begon hij zijn carrière bij een advocatenkantoor. Al snel merkte hij dat hij zijn loopbaan anders vorm wilde geven en begon hij met solliciteren. Hij vond een nieuwe uitdaging bij DPA, waar hij in september startte als Trainee Jurist Rijksoverheid. Vooral de mogelijkheid om verschillende opdrachten te doen en zo te ontdekken wat bij hem past zonder van baan te hoeven wisselen, sprak hem aan.

“In twee jaar het werkveld ontdekken”

Het traineeship is een mooie manier om het werkveld te betreden, te ontdekken wat ik echt leuk vind en in slechts twee jaar tijd veel ervaring op te doen. Aanvullend volg ik trainingen die echt relevant zijn voor mijn ontwikkeling. Dankzij mijn master heb ik al veel juridische kennis, dus richt ik me binnen DPA meer op persoonlijke groei. Die flexibiliteit is een groot voordeel; iedereen heeft verschillende behoeften en hier kan ik mijn leertraject zelf vormgeven met trainingen die perfect aansluiten op mijn ambities.

“Een interessante eerste opdracht”

Ik begon in september direct bij mijn eerste opdrachtgever; de Belastingdienst. Hier houd ik me bezig met verschillende soorten werkzaamheden. Ik werk als juridisch medewerker bij de Bezwaarschriftenadviescommissie, die adviseert aan de UHT.  Hier ben ik van begin tot eind betrokken bij de processen; van het controleren van dossiers voorafgaand aan een zitting tot het ondersteunen bij het uitbrengen van adviezen na afloop ervan. Hoewel deze opdracht langer duurt dan gemiddeld zit ik er nog altijd goed op mijn plek en vind ik het erg leerzaam en interessant.

“Een vangnet in de vorm van DPA”

De persoonlijkheidstrainingen geven mij echt een kickstart op de arbeidsmarkt. Door de combinatie van trainingen en opdrachtmatig werken ontdek ik wie ik ben en welk type organisatie het best bij me past. Dat alles met DPA als vangnet. Stel ik maak een keuze die niet goed bij mijn interesses aan blijkt te sluiten, dan betekent dat niet dat ik ontslag moet nemen bij mijn werkgever. In plaats daarvan klop ik bij DPA aan en ga ik samen met mijn Performance Manager in gesprek om te kijken naar een volgende opdracht die beter aansluit bij mijn wensen. Als je ergens tegenaan loopt staat DPA klaar om je verder te helpen. Dat is waardevol, zeker als je alles nog aan het ontdekken bent in het begin van je carrière.

Wanneer je van de universiteit of het hbo komt is dit traineeship een mooie manier om de arbeidsmarkt op te gaan.

“Performance Manager voor persoonlijke begeleiding”

Naast een Performance Manager die regelmatig met je afspreekt om te kijken hoe het gaat, heb je ook een groep mede-trainees om je heen. We zijn op hetzelfde moment gestart en hebben veel contact. We hebben regelmatig trainingen samen en delen dan onze ervaringen met elkaar. Het gevoel van ‘we doen dit samen’ is binnen de groep erg sterk, ook omdat we met elkaar erg persoonlijke trainingen hebben gedaan.  

“Een mooie manier om de arbeidsmarkt op te gaan”

Wanneer je van de universiteit of het hbo komt is dit traineeship een mooie manier om de arbeidsmarkt op te gaan. Veel organisaties zoeken professionals met ervaring, als trainee is dat geen vereiste, maar doe de ervaring juist op. Het traineeship biedt de kans om ervaring op te doen, verschillende functies te verkennen en, als je iets vindt dat je voor langere tijd wil doen, een weloverwogen keuze te maken voor de toekomst.

Ook aan de slag als Trainee Jurist Rijksoverheid?

Op 1 september kun je starten met het Traineeship Jurist Rijksoverheid. Met dit traineeship geven we vanuit DPA talentvolle professionals de mogelijkheid om te ontwikkelen op verschillende rechtsgebieden. Het programma is bedoeld om je te vormen tot deskundige jurist, in staat om juridische uitdagingen van de overheid aan te pakken en bij te dragen aan het algemeen belang.

Meer weten over dit traineeship of direct solliciteren? Klik hier.

DPA recruiter Maayke Jager

Maayke

Business Manager