Werken als overheidsjurist bij DPA

Overheidsjuristen

  • Werk aan de oplossing van maatschappelijke problemen
  • Werk aan afwisselende opdrachten
  • Bouw aan je eigen ontwikkeling en netwerk
  • Wij faciliteren jouw carrière. Jij bepaalt.

41 reviews

69 reviews

Je bent een gedreven jurist, met hart voor de overheid. Je draagt bij aan de oplossing van maatschappelijke problemen. En je zoekt een boeiende carrière. Wij bieden je afwisseling met uiteenlopende projecten, waardoor je je kennis en ervaring supersnel ontwikkelt. Met zekerheid en genoeg flexibiliteit om jouw carrièrepad in te richten zoals jij wilt.

Complexe juridische casussen

Investeringen door het kabinet, veranderende wet- en regelgeving en mondige burgers zorgen voor een boeiend juridisch speelveld. Dit vraagt om een flexibele instelling en creatieve oplossingen. DPA Professionals heeft volop werk voor ambitieuze overheidsjuristen die zich willen vastbijten in complexe juridische casussen. En een waardevolle bijdrage willen leveren aan de samenleving.

Lees meer over onze overheidsfuncties

Werken als interim overheidsjurist

Bekijk de ervaringen van Bernard en neem een kijkje in het leven als interim jurist bij de overheid.

Bekijk onze juridische vacatures
bernard-still.JPG

Zet je carrière naar je hand

Als overheidsjurist bij DPA Professionals kun je alle kanten op. Bijvoorbeeld schouwen en hoorzittingen houden in het aardbevingsgebied, als arbiter bij de Nationaal Coördinator Groningen. Of zorgen voor de juridische handhaving van het voorbereidingsbesluit voor een toeristenwinkelstop in de binnenstad van Amsterdam. Beslissen op asielaanvragen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Juridische ondersteuning bieden bij inkoopvraagstukken van de rijksoverheid. Kortom, uitdagende, afwisselende opdrachten. Zo zet je je carrière helemaal naar je hand. Als interim professional in dienst van DPA Professionals, als zzp’er of in een vaste baan bij onze opdrachtgevers.

Met gerenommeerde opleidingsbureaus werken we samen aan verdiepingscursussen en omscholing. Bijvoorbeeld om juristen klaar te stomen voor de overgang van het ambtenarenrecht naar (civiel) arbeidsrecht of voor de komst van de Omgevingswet. Vier keer per jaar organiseren we een kennissessie voor al onze professionals. In kleinere groepen zijn er jurisprudentie-overleggen. En er wordt levendig gebruikgemaakt van onze online community, waarin collega’s nieuws, uitspraken en kennis delen, vragen stellen en leren van elkaars best practices. Ook hebben we leuke informele events zoals borrels. Meestal in combinatie met een kennissessie – onze professionals zijn van de inhoud.

"Dat je bij DPA zowel centraal als decentraal kunt werken, vind ik een grote meerwaarde hebben"

Niet in hokjes

Onze overheidsjuristen zijn hardwerkende, loyale, no nonsense professionals. Assertieve specialisten die openstaan voor feedback en zich graag ontwikkelen. Die niet alleen hun vak verstaan, maar ook willen bijdragen aan proces- en kwaliteitsverbetering binnen overheidsorganisaties. Niet in hokjes denken, maar out of the box. Je bent maatschappelijk betrokken. En wilt genoeg tijd hebben voor activiteiten naast je werk. Ook daar is ruimte voor. DPA Professionals is geen “ouderwetse” werkgever. Wij kennen flexibele werkvormen en denken graag met je mee.

Op zoek naar een baan als overheidsjurist?

DPA is altijd op zoek naar talentvolle juristen. Schrijf je in voor onze talentpool en laat je matchen met toekomstige opdrachten.

Meer weten over werken bij de overheid?
Legal

DPA-professionals-tax-recruiter-Robert-Jan-Buitenkamp

Robert-Jan

Business unit manager Bel Robert-Jan +31652652627