Veelgestelde vragen bij sollicitaties

#veelgestelde #vragen #banking #insurance

banking_insurance_header

Wij begrijpen dat je na het lezen van de vacature misschien nog een aantal vragen hebt. Hieronder vind je de vragen die ons het meest gesteld worden.

Wat is detachering?

DPA is een detacheringsbureau. Dit betekent dat je via ons bij verschillende opdrachtgevers (banken en verzekeraars) aan de slag gaat. Vaak wordt detachering verward met het uitzenden via een uitzendbureau, maar er zijn een aantal verschillen. Zo werk je bij een uitzendbureau op basis van een tijdelijk contract en stopt de samenwerking als je opdracht stopt. Als bij ons je opdracht stopt, dan word je gewoon doorbetaald en gaan wij op zoek naar een nieuwe opdracht voor jou. Daarnaast investeren wij in jouw persoonlijke ontwikkeling. Met een fieldmanager en een studiebudget zorgen we ervoor dat je blijft leren en dat je je blijft ontwikkelen.

Waar ga ik werken?

Via DPA ga je aan de slag bij verschillende grote banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Op basis van jouw persoonlijke interesses en de WFT’s die je haalt, kijken we wat er het beste bij jou past. Zo kan je aan de slag bij bijvoorbeeld: ABN AMRO, ING en Nationale Nederlanden.

Hoe ver moet ik reizen?

Je gaat bij de hoofdkantoren van banken en verzekeraars aan de slag. Deze kantoren zitten verspreid door het land, met name in de Randstad. Hoewel wij ons best doen om een leuke opdracht bij jou in de buurt te vinden, kan het voorkomen dat je verder moet reizen. We verwachten dat je hier flexibel in bent. Om je hier in tegemoet te komen, bieden we je een NS Business card en een leaseauto.

Hoelang duurt een opdracht?

Hoelang de opdrachten duren, verschilt per opdracht en opdrachtgever. Zo kan een opdracht bijvoorbeeld drie maanden duren, maar ook een jaar.

Hoelang duurt het traineeship?

Aan het traineeship wordt geen specifieke duur gekoppeld. Wel vinden we dat je, na ongeveer twee jaar, geen trainee meer bent maar een vakvolwassen consultant. Ook na deze twee jaar blijf je verschillende opdrachten via ons doen en blijven we samen met jou kijken naar jouw ontwikkeling

Kan ik op vakantie?

Je krijgt 25 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband. Wij verwachten wel dat je de eerste 2 maanden van het traineeship volledig beschikbaar bent, zodat je optimaal ingewerkt kan worden. Natuurlijk kunnen we per situatie uitzonderingen maken.

Wat heb ik aan een fieldmanager?

Wanneer je start met het traineeship krijg je een fieldmanager toegewezen. Je fieldmanager is jouw persoonlijke loopbaancoach. Hij of zij begeleidt je gedurende je loopbaan bij DPA. Zo komt je fieldmanager tijdens je opdracht bij jou op locatie langs om te kijken hoe het op je opdracht gaat en hoe het met je persoonlijke ontwikkeling staat. Wil je een nieuwe cursus doen, ben je toe aan een volgende stap, loop je ergens tegenaan of heb je een vraag over een bedrijfsuitje? Dan helpt je fieldmanager je verder.

Wat als er geen opdracht is voor mij?

Het kan gebeuren dat we even geen opdracht hebben die bij je past of dat je nieuwe opdracht niet meteen aansluit op de vorige. Tijdens deze periode ben je gewoon bij ons in Amsterdam op kantoor. We geven je dan de ruimte om te studeren voor bijvoorbeeld je WFT’s. Ook kan je tijdelijk aansluiten bij ons innovationlab en met interessante projecten aan de slag gaan. Geen paniek: Je krijgt gewoon doorbetaald en wij gaan op zoek naar een mooie opdracht voor jou. ;)

Wat is een WFT?

De Wet Financieel Toezicht (WFT) stelt bepaalde eisen aan mensen die werkzaam zijn in de financiële dienstverlening. Tijdens het traineeship haal je binnen twee weken je WFT basis, zodat je in korte tijd over alle relevante financiële basiskennis beschikt. Vervolgens ga je met je vervolg-WFT’s de verdieping in.

Welke WFT’s zijn er?

Na je WFT basis kan je aan de slag met de WFT’s: Consumptief krediet, Inkomen, Schade particulier, Schade zakelijk, Vermogen, Hypothecair krediet, Pensioen & Zorg.

Past dit traineeship bij mijn studie?

Het zal je verbazen hoeveel aspecten van verschillende studies terug komen in de financiële dienstverlening! We vinden het vooral belangrijk dat dit traineeship bij jou als persoon past en dat je enthousiast bent om ervaring op te doen. Een opleiding en stage/werkervaring in de richting van de financiële dienstverlening is zeker handig, maar niet noodzakelijk. Heb je je HBO opleiding afgerond? Dan kan je in aanmerking komen voor ons traineeship. Wij gaan je helemaal klaarstomen om aan de slag te gaan binnen het bank- en verzekeringswezen en bieden je de begeleiding en ondersteuning die je nodig hebt. Loop je ergens tegenaan? Dan zijn wij jouw vangnet.

Hoeveel ga ik verdienen?

Je begint op een startsalaris van €1900,- bruto per maand. Afhankelijk van jouw werkervaring en eventuele WFT’s kan het startsalaris oplopen.

Wanneer je bij ons verschillende WFT’s haalt, ga je structureel in salaris omhoog. Dat betekent dat je binnen het eerste jaar al flink kunt groeien in salaris.

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

Voor we je uitnodigen op gesprek vindt eerst een telefonische intake plaats. Tijdens deze intake vragen we waar je naar op zoek bent en geven we je meer informatie over het traineeship.

Wanneer je enthousiast bent kom je bij ons op kantoor langs of spreken we bij jou in de buurt af. Tijdens dit eerste gesprek willen we je beter leren kennen. We kijken of het traineeship goed past bij jouw ambities en of er vanuit beide partijen een match is.

De volgende stap is het maken van een online assessment. Dit kan je gewoon thuis doen. Hierbij wordt gekeken naar je persoonlijkheid en je capaciteiten. Vervolgens bespreken we de resultaten van dit assessment bij ons op kantoor.

Wanneer dit gesprek positief is kunnen we je feliciteren en treed je bij ons in dienst. Voordat je start kom je nog één keer naar kantoor om alle praktische zaken te bespreken en om natuurlijk je contract te ondertekenen.

Wat voor kleding kan ik aan doen voor het gesprek?

Wanneer je bij ons op gesprek komt, verwachten we vooral dat je jezelf bent. Trek daarom iets aan waarin je je prettig voelt. Tip: met een smart casual stijl zit je altijd goed.

Stel je vraag aan Eline

Recruiter banking & insurance Stuur een bericht