IMG 1299
Ervaring

Met behulp van DPA bereikt Bart-Jan zijn ambitieuze doelen

Bart-Jan aan het werk bij DPA

Bart-Jan Lok (32) begon zesenhalf jaar geleden als interimmer bij DPA. Direct na zijn studie Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool in Groningen kreeg hij van een vriend de tip om contact op te nemen met de organisatie. Eenmaal binnen had Bart-Jan een duidelijk doel voor ogen: binnen vijf jaar werken als accountmanager. Met kansen en ondersteuning vanuit DPA zat hij binnen twee jaar op die functie. Vervolgens groeide hij door naar teamlead. Wil je weten hoe? Je leest het in dit artikel.

‘Het ging veel sneller dan verwacht’

“Vijf jaar leek ambitieus, maar vond ik wel een mooi streven”, vertelt Bart-Jan. “Mede dankzij DPA was het haalbaar. Ik heb opleidingen en cursussen gevolgd en kon gebruikmaken van hun grote netwerk.” Bij DPA hoefde Bart-Jan niet te wachten tot de accountmanager-functie binnen de Rabobank vrijkwam: “DPA gaat voor je op zoek naar een andere bank in Nederland waar die functie vrij is.” Na negen maanden zette Bart-Jan de volgende stap en een jaar later promoveerde hij naar accountmanager. “Dat was veel sneller dan verwacht”, vertelt Bart-Jan. “Dat komt mede doordat DPA me pushte om verder te groeien en uit mijn comfort zone te stappen.”

‘De functie was niet wat ik verwachtte’

Nog geen jaar na zijn start als accountmanager, brak de coronaperiode aan. In plaats van persoonlijke ontmoetingen met klanten, bestonden werkzaamheden voornamelijk uit het voeren van moeilijke telefoongesprekken over financiële tegenvallers. “De hele functie was daardoor veranderd, daarbovenop liep mijn driejarentermijn af”, vertelt Bart-Jan. Hij ging aan de slag bij ABN Amro als accountmanager, maar ook hier voldeed de functie niet aan zijn verwachtingen. Na enkele maanden trok Bart-Jan aan de bel. Samen met DPA gaf hij aan dat de opdracht geen match was en dat ze op zoek gingen naar iets anders.

DPA pushte me om verder te groeien en uit mijn comfort zone te stappen

Van senior analist naar teamlead

Een maand later keerde hij terug naar de Rabobank, dit keer als CDD-analist. "Ik pakte de draad weer op, kreeg de functie onder de knie en begon te kijken naar nieuwe groeimogelijkheden", vertelt Bart-Jan. "Van medior analist bij de ene Rabobank groeide ik door naar senior analist bij een andere in Utrecht." Geen probleem voor Bart-Jan, die in Groningen woont, want vanuit DPA heeft hij een leaseauto: “Bij de Rabobank ben je aangewezen op het openbaar vervoer, een bijkomend voordeel van gedetacheerd werken vanuit DPA is de leaseauto. Daardoor ben ik een stuk flexibeler.” Toen vervolgens de positie van externe teamlead bij de Rabobank beschikbaar kwam, iets wat eerder niet mogelijk was, greep hij deze kans met beide handen aan: “Ik kon namelijk bij DPA blijven én opnieuw promotie maken.”

Nieuwe doelen opstellen

Het takenpakket van Bart-Jan is breed. “Iedere werkdag is hectisch, lekker druk en er gebeurt veel. Daar ga ik heel goed op”, zegt hij. “Ik ben heel blij met deze uiteenlopende functie.” Waar hij voorheen gefocust was op volgende stap in zijn carrière, wilt Bart-Jan voorlopig als teamlead blijven werken: “Hier zit ik heel goed op mijn plek. Mijn doel is niet om over twee jaar ergens anders te staan, maar om hier beter in te worden.” In de dynamische functie van teamlead hoopt hij rust te vinden. Bart-Jan: “Dat geef ik aan bij DPA en dan vragen zij wat ik wil doen om dat te bereiken. Op dit moment is dat vooral ervaring opdoen en cursussen blijven volgen die in lijn liggen met het doel.” 

Ook als je niet weet waar je over vijf jaar wil staan

Waar Bart-Jan een duidelijk doel voor ogen had zijn er ook veel medewerkers die nog niet weten waar ze over vijf jaar willen staan. "Bij DPA kun je verschillende tests doen, zoals een TMA-analyse, om inzicht te krijgen in je drijfveren, competenties en talenten", legt Bart-Jan uit. "Dit helpt je om op een andere manier naar nieuwe opdrachten te kijken, niet alleen gericht op je bestemming, maar ook op je vertrekpunt." Omdat je bij DPA projectmatig werkt, en elke opdracht een einddatum heeft, is het volgens Bart-Jan belangrijk om na te denken over je volgende stap: "Dergelijke tests zijn waardevol voor zowel starters als ervaren interimmers."

Wil jij ook als interim professional finance werken?

Neem dan contact op met
Banking & Insurance