dpa-professionals-banking-insurance-werkprivebalans

Yasmina Benhadi

Claimbehandelaar WIA
Ervaring

Zo onderhouden DPA’ers hun werk-privébalans

Vraag jij je af hoe DPA Professionals naast carrière maken nog tijd overhouden voor hobby’s? Wij vroegen interim professional Yasmina en haar fieldmanager Lotty hoe zij voor een goede werk-privébalans zorgen.

De eerste maanden

Yasmina Benhadi (24) startte direct na haar afstuderen als interim professional bij onze specialisatie Banking & insurance. Deze functie omschrijft ze als een kans om snel veel werkervaring op te doen. “Ik werk 40 uur in de week op opdracht bij Nationale-Nederlanden (NN) als schadebehandelaar WIA claims. Dit houdt in dat ik claims behandel van mensen die arbeidsongeschikt zijn en een verzekering bij NN hebben. Ik woon in Den Bosch en dat betekent twee uur reistijd naar mijn werk in Den Haag. Dit wist ik van tevoren, maar omdat ik me graag wilde verdiepen in de verzekeringswereld besloot ik ervoor te gaan. Door de lange reistijd waren mijn eerste maanden best intensief, vooral omdat ik daarnaast volle weekenden had.”

Je weg vinden

Lotty Breugelmans begon ook ooit als interim professional bij DPA. Deze first hand experience komt goed van pas in haar huidige rol als fieldmanager Banking & insurance. “In mijn gesprekken met interim professionals zoals Yasmina, vraag ik altijd naar het privéleven. Uit ervaring weet ik dat de eerste drie maanden vrij intensief zijn. Je moet je weg nog vinden. Het is belangrijk om te zorgen dat je je werk doet en daarnaast goed je rust pakt. Soms plant iemand zijn hele agenda vol met privéafspraken naast het werk. Mensen verkijken zich soms op de energie die dit kost.”

Terug naar de basis

Yasmina: “Lotty bracht me terug naar de basis. Ze vroeg: ‘Wat zou je willen en wat zou je fijn vinden?’ Ze stelde voor om thuis te werken. Daar had ik nog niet aan gedacht. Lotty zei: ‘Probeer bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur en 1 dag van 4 uur te werken. Dan heb je een middag vrij.’ Ik heb toen met mijn opdrachtgever afgesproken om 3 dagen per week thuis te werken. Dat is heel fijn.” Lotty vraagt altijd naar de mogelijkheden van thuiswerken en de flexibiliteit qua tijden. De opdrachtgever bepaalt of thuiswerken kan. Als die mogelijkheid er is, pakt ze daarop door.

Prioriteiten stellen

Lotty: “Prioriteiten stellen is belangrijk. Zo adviseerde ik Iris om niet elke avond een uurtje te studeren, maar om dit in één middag te doen en in de avonden haar rust te pakken. Wat ik vaak aanraad, is om tijd te maken voor sporten. Dit helpt om stoom af te blazen en levert energie op.” Zelf is ze fanatiek sporter. Zo fitnesst en kickbokst ze regelmatig. Ook toen ze fulltime werkte als interim professional en daarnaast altijd bezig was met een (verplichte) WFT of de opleiding tot actuarieel rekenaar.

Verantwoordelijkheidsgevoel

Yasmina: “Ik vond het moeilijk om mijn werkzaken in mijn vrije tijd los te laten. Dit ligt aan mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel, dat ik ook thuis ervaar. Ik woon nog bij mijn ouders. Zij zijn op leeftijd en daarom moet ik in huis veel doen. Op mijn werk wil ik dingen graag snel regelen. Ik leer te accepteren dat dit soms niet realistisch is. Lotty helpt me met goede en simpele voorstellen waar ik vaak zelf nog niet aan gedacht heb. Ze kan zich heel goed inleven in de situatie. Het is fijn dat ik bij DPA altijd kan terugvallen op iemand die vraagt hoe het gaat en advies geeft. Door Lotty heb ik een betere werk-privébalans gevonden. In mijn vrije tijd kom ik lekker bij van al het reizen en werken. Dan omring ik me het liefst met familie en vrienden en gaan we soms lekker uit eten.”

“Het is fijn dat ik bij DPA altijd kan terugvallen op iemand die vraagt hoe het gaat en advies geeft"

Juiste balans zorgt voor werkgeluk

Lotty: “Soms wil iemand te snel vooruit in zijn werk. Mijn advies is om de tijd te nemen voor je persoonlijke ontwikkeling. Focus op wat echt belangrijk is en doe daarnaast voldoende leuke dingen. Maak tijd voor jezelf. Als je daar rekening mee houdt, zorg je voor een juiste balans. Als fieldmanager help ik onze professionals graag om die te vinden. Als je de juiste balans tussen werk en privé vindt, zorgt dit voor plezier in je werk. Daar ben ik van overtuigd en daarom is het privéleven van een interim professional ook belangrijk voor mij.”

DPA denkt met je mee

Yasmina: “Voornamelijk vanwege de ondersteuning die DPA biedt, raad ik ook anderen aan om bij DPA te solliciteren. Ik ben erg blij met de begeleiding die ik van Lotty krijg. Daarbij is het een ideale baan voor mensen die niet zo goed weten wat ze willen. Bijvoorbeeld als je net afgestudeerd bent. Als je bij DPA komt werken, heb je keuze uit verschillende opdrachten. Er is voor ieder wat wils. DPA laat je vrij om dingen te ontdekken en denkt mee over een werkplek die echt bij je past.”

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast om bij ons aan de slag te gaan? Neem een kijkje op onze vacaturepagina of neem contact op met Eline.

Interesse? Bekijk hier onze banking & insurance vacatures:

Meer weten over werken bij Banking & Insurance?

Stel je vraag aan Eline

DPA-professionals-banking-insurance-contact-recruitment-consultant-Eline-Merten

Eline

Recruiter banking & insurance Bel Eline +31682102331