DPA-Professionals-Legal-Sherilyn-Samsom

Sherilyn Samson

Jurist
Ervaring

Werken voor verschillende opdrachtgevers maakt je functie nog boeiender

Over Sherilyn

Als paralegal bied je juridisch inhoudelijke ondersteuning aan advocaten of legal counsels: werk dat veel uitdaging en afwisseling biedt. “Als interim paralegal heb je ook te maken met verschillende opdrachtgevers en dat maakt je functie nog boeiender”, zegt Sherilyn Samson, interim paralegal ondernemingsrecht bij DPA.

Een werkgever die me begrijpt

Sherilyn had al ervaring als paralegal toen ze bij DPA startte. “Tijdens mijn hbo rechten-opleiding werkte ik twee jaar als notarieel medewerkster en paralegal bij een advocaten- en notariskantoor. Ik hoorde vaak dat het voor hbo’ers lastig is om een baan op niveau te vinden. Waarschijnlijk is dit omdat veel werkgevers niet goed weten wat een hbo-jurist kan en hoe ze hem of haar kunnen inzetten. In DPA heb ik een werkgever gevonden die dit wel begrijpt en mijn talenten zag.”

Goede match

Het contact met DPA kwam tot stand via recruiter Max Pieter. “We concludeerden al snel dat er een match was. Binnen twee weken was alles geregeld en kon ik aan de slag. Mijn eerste opdracht was bij verzekeraar Achmea op de afdeling ondernemingsrecht. Hier was ik samen met een collega verantwoordelijk voor de corporate housekeeping van alle entiteiten. Ook verzorgde ik aandeelhoudersbesluiten en ondersteuning van de bedrijfsjuristen. Bij een ander bedrijf kunnen de werkzaamheden compleet anders zijn.”

Steun aan ambities

Hoe slaagt ze erin om haar baan te combineren met de masterstudie rechten die ze volgt? “Ik wil doorgroeien tot legal counsel of advocaat. DPA ondersteunt en faciliteert deze ambities. Dit vond ik erg belangrijk in de keuze voor een werkgever. Ik werk 32 uur en volg één avond in de week colleges voor de premaster Nederlands Recht. Best hard werken, maar tot nu toe werkt die balans voor mij..”

"Je fungeert als praktijkjurist naast academisch geschoolde juristen. Dat is naar mijn mening een gouden combinatie."

Leuke en leerzame contacten

Als je steeds bij opdrachtgevers werkt, spreek je je vaste DPA-collega’s dan nog? “We werken vaak niet direct met elkaar samen, maar er is wel regelmatig contact. DPA steekt hier veel energie in. Er zijn bijvoorbeeld kennissessies en etentjes waar je elkaar ziet en ervaringen kunt uitwisselen. Recent was er een diner met het hele legal-cluster en deze zomer hadden we met heel DPA een groot strandfeest. Toen was ik nog niet zo lang in dienst, dus dit was de ultieme manier om mijn collega’s beter te leren kennen.”

Praktijkjurist

Als hbo-jurist laat Sherilyn graag zien hoe je met een praktische insteek complexe juridische materie kunt aanpakken. “Je fungeert als praktijkjurist naast academisch geschoolde juristen. Dat is naar mijn mening een gouden combinatie. Het is belangrijk dat je sterk in je schoenen staat, want je rol mag niet verward worden met die van secretaresse of administratief medewerker. Daarnaast moet je flexibel zijn en van aanpakken houden. Snel kunnen schakelen en concrete oplossingen aandragen is ook erg belangrijk.”

Kansen benutten

Ze merkt dat DPA er veel waarde aan hecht dat je energiek bent, proactief meedenkt om de opdrachtgever optimaal van dienst te zijn en vooral ook ontzettend veel wilt leren. “Vanuit mijn rol bij DPA krijg ik de mogelijkheid om voor coole organisaties te werken en op hoog niveau mee te werken. De kansen die dit biedt, wil ik optimaal benutten!”

Wil jij meer informatie over de carrièremogelijkheden bij DPA? Bekijk onze juridische vacatures, of kom - net als Sherilyn - praten met Max Pieter.

Meer weten over werken bij DPA?

Neem contact op met Pien