Foto-Kwok-interim-supply-chain-professional

Kwok Kei Wan

Interim Supply Chain Professional
Ervaring

Werken aan een uitdagende interim supply chain opdracht die bij je past

Zes maanden na zijn start als interim supply chain professional bij DPA heeft Kwok Kei Wan (35) zijn eerste opdracht succesvol afgerond. Wat waren zijn learnings? Welke ontwikkeling heeft hij doorgegemaakt? En niet onbelangrijk: is het werken als interim professional wat hij ervan verwacht? Kwok vertelt er alles over in dit interview.

Ontdek meer over werken bij DPA

Kijk je naar Kwoks cv, dan is zijn liefde voor eten niet te missen. Als echte foodie met een passie voor koken, startte hij na zijn master Supply Chain Management bij twee vestigingen van restaurantketen Holding Wok BV in Maastricht en Kerkrade. “Als manager was ik verantwoordelijk voor het personeelsbeleid, de planningen en inkoop. Aanvullend was ik betrokken bij de tactische en strategische koers van de organisatie.”

De overstap naar interim professional

Het werk bij Holding Wok BV stoomde Kwok klaar voor zijn volgende carrièrestap: operationeel inkoper bij Heuschen & Schrouff Oriental Foods Trading in Landgraaf. Het is de grootste importeur van Aziatische A-merk levensmiddelen in Europa. Kwok was verantwoordelijk voor de inkoop van zowel voedingswaren als non-food uit met name Europa en Azië. Totdat het na bijna 4 jaar weer begon te kriebelen. “Op dat moment kwam de functie van interim professional bij DPA in beeld en heb ik de overstap gemaakt. Mijn afweging? Ik wilde ervaring opdoen bij andere organisaties en sectoren binnen supply chain. DPA bood die kans.”

Succesvol resultaat

Toch zei Kwok niet meteen ja tegen deze nieuwe opportunity. “Ik twijfelde of het de juiste stap was. En of de functie van interim professional wel bij mij paste. Nu een half jaar later weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik kijk met een positief gevoel terug op de afgelopen periode waarin ik mijn eerste opdracht als interim professional uitstekend heb afgesloten. Ik heb als teamleider de operationele inkoopafdeling klaargestoomd om na mijn vertrek zelfstandig verder te draaien. Daarbovenop heb ik als projectmanager een nieuwe tool voor de voorraadanalyses – Slimstock – geïmplementeerd. Alle targets die met de opdrachtgever zijn afgestemd heb ik samen met het team behaald.”

"Ik krijg de begeleiding en opleidingsmogelijkheden die ik als professional nodig heb om mijn opdrachten met succes af te ronden.”

We helpen elkaar als team verder

Naast de persoonlijke groeikansen is Kwok ook zeer tevreden over het goede contact met zijn DPA-collega’s. “Als interim professional heb ik zelf de regie. Ik bepaal of ik behoefte heb aan contact met mijn business unit manager Guy Franssen en talent manager Anique Nieuwendijk, en welke zaken op dat moment belangrijk zijn voor mij. Daarnaast is er tussentijds een spontane check-in vanuit hen beiden. Gewoon even om te horen hoe het met mij gaat en of zij iets voor mij kunnen betekenen. Binnen het team van supply chain professionals kunnen we bij elkaar terecht voor support en vragen. We zien elkaar geregeld tijdens de kennissessie of uitjes en helpen elkaar als team verder.”

Een mooie tweede opdracht

Inmiddels werkt Kwok vol energie aan zijn nieuwe opdracht als supply chain planner en inkoper bij Sekisui S-Lec BV. Het bedrijf is gevestigd op Chemelot, het industriepark voor de chemie in Geleen en fabriceert PBV-folie voor gelamineerd glas in gebouwen en auto’s. Voor Kwok is het een duik in een compleet nieuwe sector. Precies wat hij wilde. Met veel enthousiasme kijkt hij uit naar alles wat er nog voor hem in het verschiet ligt als interim professional: “Ik hoop vanuit mijn expertise bij te kunnen dragen aan de groei en ontwikkeling van organisaties. Daar krijg ik energie van. En natuurlijk wil ik me blijven ontwikkelen, uitgedaagd worden, nieuwe activiteiten oppakken en vooral veel leren binnen DPA.”

Meer weten over een supply chain carrière bij DPA?