DPA Professionals Legal
Ervaring

Waarom werken als Interim Legal Counsel de ideale vervolgstap is

75% van de beroepsbevolking staat open voor een nieuwe baan. Lees in deze blog van Suzanne Wissink waarom werken als Interim Legal Counsel de ideale vervolgstap is!

In mei 2017 ben ik als recruiter gestart bij DPA Legal. Tijdens de sollicitatieprocedure heb ik een goede indruk van mijn toekomstige collega’s gekregen en die werd al snel bevestigd. Een hecht team ervaren mensen die gewend zijn om verder te kijken en creatief met uitdagingen om te gaan. Een houding die past bij deze tijd waarin steeds meer professionals werk doen zolang ze dit leuk vinden. Er zijn immers volop opties en die kun je bovendien eenvoudig vergelijken. Als je aan een nieuwe functie toe bent, vind je met één muisklik passende vacatures. Hierdoor heb je veel bewegingsvrijheid op de arbeidsmarkt en kun je de lat zo hoog leggen als je zelf wilt.

Talentschaarste

Nu de economie op volle toeren draait, liggen de banen voor het oprapen. Dit geldt vooral in sectoren zoals legal, zorg, ICT en techniek. Voor bedrijven in deze sectoren is het merkbaar lastiger om vacatures in te vullen. Het kleiner worden van de visvijver voor talent lijkt positief voor werkzoekenden. Desondanks blijft het lastig om de loopbaankeuzes te maken. Werk vinden dat je ligt blijft een grote uitdaging. Bovendien wil je ook in economisch gunstige tijden zorgen dat je meerwaarde houdt. Daarom kiezen steeds meer juristen bewust voor flexibel werken op detacheringsbasis als manier om in zichzelf te investeren.

Kiezen voor detachering?

Overweeg je om naar het bedrijfsleven over te stappen, maar heb je moeite om een definitieve keuze te maken? Hieronder een korte samenvatting van de belangrijkste redenen waarom werken als Interim Legal Counsel je verder kan brengen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

1. Afwisseling- DPA Legal laat starters kennismaken met het bedrijfsleven, bemiddelt bedrijfsjuristen en advocaten naar nieuwe posities en vervult interimposities met eigen Interim Legal Counsels. We koppelen professionals aan opdrachten waar ze hun expertise in kwijt kunnen én het onbekende verkennen. Dat maakt enorm veel verschil. Zo krijg je volop uitdaging en groeimogelijkheden.

2. Netwerk- Via DPA maak je deel uit van een groot landelijk netwerk dat top 500-bedrijven ondersteunt. Daardoor kun je een schat aan werkervaring opdoen in opdrachten bij verschillende bedrijven met verschillende culturen. Dit netwerk bouw je op en kun je blijven gebruiken in je verdere carrière.

3. Steile leercurve- Naast haar netwerk investeert DPA continu in opleidingen, trainingen, workshops en kennisplatforms. Dit onder andere via de DPA Academy en eigen young professional programs. Veel van onze Interim Legal Counsels volgen een Grotius-opleiding of de beroepsopleiding voor bedrijfsjuristen. Zo bouw je naast je ervaring ook aan je kennis en is je leercurve nog steiler.

4. Loopbaanversneller- Als Interim Legal Counsel bij DPA Legal ervaar je een krachtige combinatie van werken én leren. Bovendien ontdek je wat bij je past en wat niet. Zo zal je (persoonlijke) ontwikkeling veel sneller verlopen dan bij de meeste juristen die een vaste baan hebben.

5.Persoonlijke aandacht- Een gedreven team dat meedenkt op basis van jouw ambities en ontwikkelbehoeften. Altijd vanuit de kandidaat en vanuit de opdrachtgever. Hoe fijn is dat? Waar ligt je kracht en wat zijn je wensen en behoeften? Ik geloof oprecht dat een recruiter de juiste én beste match pas kan maken als hij of zij het hele verhaal kent.

6. Zekerheid- Naast uitdagingen en ontwikkelmogelijkheden op maat en daardoor meer regie over je loopbaan, biedt DPA je de zekerheid van een vast dienstverband met uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Kortom, je hebt alle voordelen van een vast contract maar dan gecombineerd met de voordelen van flex.

Betrokkenheid én resultaat

Als recruiter bij DPA heb ik de verantwoordelijkheid om de juristen die ik spreek te leren kennen en hun werkervaring, wensen en ambities zorgvuldig in kaart te brengen. Op basis daarvan bepaal ik wat we iemand kunnen bieden. Dat probeer ik vervolgens op een goede manier over te brengen. Deze verantwoordelijkheid leidt tot betrokkenheid en resultaat. Om een kandidaat te enthousiasmeren, is het belangrijk om een verhaal te vertellen waar je zelf in gelooft. Dit is een van de redenen waarom ik zoveel plezier heb in mijn werk en in het voeren van de gesprekken die hier een groot deel van uitmaken.

'Als Recruiter bij DPA Legal spreek ik dagelijks ambitieuze juristen. Stuk voor stuk unieke mensen. De één weet precies wat hij of zij wil en de ander is vooral nieuwsgierig. Zo kan elk gesprek voor nieuwe inzichten zorgen. Daarnaast zijn er nog meer manieren waarop DPA Legal de moderne jurist toegevoegde waarde biedt.' - Suzanne Wissink

Wij verbinden, jij groeit

Slechts 20% van de beroepsbevolking is actief op zoek naar werk. Tegelijkertijd staat 75% open voor een nieuwe baan. Ik denk dat DPA zowel juristen die actief op zoek zijn naar een andere baan als latent geïnteresseerden echt iets te bieden heeft. Vandaar ons motto #wijverbindenjijgroeit. Wil je zelf ervaren hoe dit werkt? Meer informatie over Interim Legal Counsel lees je hier, of neem even contact met me op. Dan bekijken we samen wat jouw mogelijkheden zijn. Geheel vrijblijvend, dat spreekt voor zich.

 

Neem contact op met Diederik

Diederik zakelijk

Diederik

Managing Director Bel Diederik +31646592571