DSC 0275 Geert Jan klein

Geert Jan Bottinga

Acceptant zakeljike brandverzekering
Ervaring

Van loondienst naar interim vlak voor je pensioen: dé uitkomst voor Geert Jan Bottinga

Op je 60e als interim professional aan de slag. Voor Geert Jan Bottinga bleek het de ideale oplossing. Na 38 jaar bij dezelfde werkgever werd hij boventallig verklaard. “Ik wilde nog heel graag mijn kennis delen.” En dat lukte. Deze zomer rondde hij zijn laatste opdracht bij DPA af voor zijn pensioen.

Ontdek meer over werken bij DPA

Zakelijke brandverzekeringen was 45 jaar lang Geert Jans vak. “Het kwam per toeval op mijn pad tijdens mijn militaire dienstplicht. Ik solliciteerde bij ENNIA, de voorloper van Aegon, en werd aangenomen. Sindsdien heb ik altijd in de verzekeringen gewerkt.” Hij keek dan ook ontzettend uit naar zijn 40-jarig jubileum. Helaas zat het er door een reorganisatie niet in en Geert Jan ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na diverse interimopdrachten bij verschillende verzekeringsmaatschappijen, kwam hij met Paulien Smeets in contact. Als key account director bij DPA is zij verantwoordelijk voor de complete portefeuille van Nationale Nederlanden en Achmea.

Mooie interimopdracht

“Geert Jan wilde nog heel graag werken. Dat ondanks dat hij een mooie premie had ontvangen en eigenlijk niet meer hoefde te werken. Hij was nog ontzettend vitaal en had nog zoveel zin om aan de slag te gaan. Spannend vond hij het wel. En dat is ook begrijpelijk als je jaren niet hebt gesolliciteerd. Daar konden we hem vanuit onze expertise in meenemen en begeleiden. Onze klanten konden zijn instelling om te blijven werken enorm waarderen. Dat heeft uiteindelijk geleid tot een mooie opdracht bij Nationale Nederlanden”, vertelt Paulien.

Luxepositie als interim professional

Daar werkte Geert Jan de afgelopen twee jaar aan het omzetten van brandverzekeringen van het overgenomen Delta Loyd en Reaal naar verzekeringsproducten van Nationale Nederlanden. Achteraf gezien viel het hem alles mee om zijn carrière voort te zetten: “Als interim professional kon ik vrij makkelijk weer aan het werk. Het complete proces werd mij uit handen genomen. Dat voelt als een ontzettende luxepositie. Waarbij ik ook nog steeds de zekerheid van een vast contract had. Dat het zo zou lopen had ik zeker niet gedacht, maar voor mij was dit echt perfect.”

Prachtig voorbeeld

En zo kan het gelukkig ook volgens Paulien: “Want er heerst helaas nog steeds een behoorlijk stigma op oudere medewerkers. De focus is nu heel erg op de jongere generatie, terwijl de groep oudere medewerkers ontzettend groot is. Én ontzettend waardevol. Kijk naar de toegevoegde waarde van medewerkers en waar ze goed in zijn. Het maakt namelijk niet uit hoe oud je bent. Als je vitaal en gezond bent, kun je gewoon blijven werken. Voor mij is Geert Jan daar echt een prachtig voorbeeld van.”  

Succesvol afgerond

Inmiddels geniet Geert Jan volop met zijn vrouw van een welverdiend pensioen. En ook nu zit hij niet stil. Tussen het oppassen op de kleinkinderen door en het gospelkoor waar hij al jaren lid van is, maakt hij geregeld tijd om lange afstanden op zijn fiets af te leggen. Het leven is goed. “Toen ik 60 was wilde ik nog heel graag werken. Na mijn laatste opdracht voelde ik dat het oké was om te stoppen. Op een gegeven moment is het genoeg.” Terugkijkend op de afgelopen jaren heeft hij zich naar eigen zeggen goed door de situatie heen geslagen. Je hoort in de media de verhalen dat je op mijn leeftijd niet meer wordt uitgenodigd voor een gesprek. Ik heb geen dag zonder werk gezeten. Dat vind ik heel bijzonder.”

Meer weten over werken bij DPA?

Neem contact op met Lotte
Banking & Insurance