dpa recruiter denise bouma

Denise Bouma

Recruiter
Ervaring

Van KYC analist naar recruiter - hoe Denise haar perfecte baan vond binnen DPA

"DPA heeft heel veel in mij geïnvesteerd om te kijken waar ik het beste tot mijn recht kwam"

 
Denise Bouma (22) is sinds kort Recruiter bij DPA. In eerste instantie startte ze als interim professional bij het Young Talent Program KYC van DPA. Hoewel haar dat heel leuk leek, bleek het in de praktijk minder goed bij haar te passen. Door een intern talenttraject aan te gaan en veel te praten met o.a. haar talentmanager, vond ze de plek waar ze zich nu thuis voelt.

In januari 2022 studeerde Denise af aan de opleiding forensisch onderzoek aan Hogeschool Saxion. Haar afstudeeronderzoek deed ze aan de politieacademie, maar daarvoor had ze al een stage gelopen bij de Rabobank. "Dat beviel me heel erg goed. Ik vond het werk leuk, ik vond de organisatie leuk en ik vond de mensen leuk. Daarom besloot ik na mijn afstuderen een plek te zoeken binnen de financiële wereld en kwam ik terecht bij DPA als junior KYC analist."

"Er is heel erg goed naar mij gekeken"

Na enkele maanden kreeg Denise haar twijfels of het KYC-werk wel bij haar paste. Ze werd steeds ongelukkiger in haar functie en omgeving en nam contact op met haar talentmanager Marjolijn ter Haar. Ze gingen een heel traject in waarin Denise onder andere een TMA (Talent Motivation Analyse) maakte. "Ik heb hierin heel veel aan DPA gehad. Ik liep tegen mezelf aan en vroeg me af wat ik moest doen. Ik wilde de volgende stap zetten en zat niet op mijn plaats, maar ik ben echt door DPA meegenomen. Ik had met Marjolijn veel gesprekken over wat ik leuk vind, wat ik minder leuk vind, wat past bij mij als persoon en wat mijn kwaliteiten en competenties zijn. Op basis daarvan bleek al heel snel dat ik heel graag met mensen in contact sta, graag dingen voor mensen wil regelen en het netwerken belangrijk vind. Ik heb met heel veel mensen gepraat, persoonlijkheidstesten af mogen leggen en dat soort dingen. Er is heel erg goed naar mij gekeken, het hele traject heb ik als heel positief ervaren."

Lees meer over interne banen bij DPA
"Ze hebben echt gekeken naar wie ik ben als persoon, wat bij mij past, waar ik energie uithaal en wat ik kan bereiken."

Alle opties open

Marjolein gaf al snel aan dat ze dacht dat recruitment wel wat voor Denise was. Denise voerde nog meer gesprekken met onder andere Esther van Petegem, corporate recruiter van DPA. "Hoe meer gesprekken ik voerde, hoe meer het kwartje op zijn plek viel.

Door Esther heb ik de kans gekregen om een aantal dagen mee te lopen met verschillende recruiters binnen DPA. Dit heeft mij heel erg geholpen in het proces. Ze hebben echt gekeken naar wie ik ben als persoon, wat bij mij past, waar ik energie uithaal en wat ik kan bereiken. DPA heeft heel erg in mij geïnvesteerd, daar ben ik heel blij mee. Ik werd echt bij de hand genomen met het idee: het komt allemaal wel goed en als je het niet leuk vindt, dan proberen we wat anders. Ze hebben altijd de mogelijkheid genoemd dat als ik het niet leuk vind, we altijd verder kunnen kijken."

Het is een intensief traject geweest, maar Denise denkt dat het heel goed gelukt is. "Ik doe nu precies wat ik leuk vind. Ik had binnen DPA op geen andere rol kunnen zitten, ik zit nu echt goed op mijn plek."

Meer weten over werken bij DPA?

Vraag het Esther

dpa corporate recruiter esther van petegem

Esther

Corporate recruiter Bel of WhatsApp: +31 629028253