Van client services medewerker tot hypotheekacceptant

Blog 09 augustus 2016 3 min. lezen
DPA-Tijd-voor-contractmanagement.png

Voor ons specialisme banking & insurance spraken wij met trainee Jeanessa Ignacius. Zij vertelt ons over haar werkzaamheden als trainee.

Ik ben Jeanessa en in 2014 heb ik voor een traineeship bij banking & insurance gekozen. Waarom? Je krijgt hier de mogelijkheid om verschillende rollen uit te proberen en een kijkje te nemen in de keukens van verschillende bedrijven. In nog geen twee jaar tijd heb ik al bij zowel Delta Lloyd als ABN AMRO gewerkt.

Leerzame eerste opdracht als Client Service Desk medewerker bij Delta Lloyd

Mijn eerste opdracht bij Delta Lloyd afdeling Leven duurde negen maanden. Mijn functie was Client Service Desk medewerker. Ik beantwoordde telefonisch vragen van particuliere klanten en tussenpersonen over levensverzekering en pensioenen. Klanten weten niet altijd even goed wat hun levensverzekering of pensioen inhoudt. Wat ik leuk vond aan deze opdracht is, dat je de particuliere klant uitleg geeft over de inhoud en de eventuele gevolgen van een wijziging die ze willen doorvoeren. Ik had best vaak kritische klanten die niet snel tevreden waren met een simpel antwoord. Maar dit is juist wat mijn dagelijkse werkzaamheden uitdagend hield.

Huidige opdracht Hypotheekacceptant bij ABN AMRO

Sinds een jaar ben ik hypotheekacceptant bij ABN AMRO Hypothekengroep. De functie is best breed. Als Hypotheekacceptant ben ik verantwoordelijk voor het beoordelen van aanvragen, het accepteren hiervan en het finaal accorderen van dossiers. Verder bel ik regelmatig met tussenpersonen om ingediende aanvragen te bespreken en hen uit te leggen wat tot de mogelijkheden behoort en wat niet. Dit doe ik op basis van het beleid van de opdrachtgever en de huidige wet- en regelgeving. Deze opdracht vind ik interessant, want in één jaar heb ik veel geleerd over hypotheken, en het proces van acceptatie en beheer. Naast hypotheekaanvragen zijn er verschillende beheertaken. Dit houdt mijn opdracht uitdagend.

Spannende projecten die je carrière een impuls geven

Soms krijg ik van opdrachtgevers de mogelijkheid om mee te doen aan een project. Zo heb ik meegewerkt aan het project ECB Onsite. Dit project houdt in dat de Europese Centrale Bank diverse vragen stelt over dossiers van goed betaalde klanten en klanten met achterstand. Tijdens dit project heb ik voor deel geleerd hoe de afdeling bijzonder beheer in elkaar zit. Je leert dus specifieke kennis en processen over een afdeling of bepaald onderwerp. Dit is toch net iets anders dan de dagelijkse werkzaamheden van een hypotheekacceptant. Op deze manier kan ik me verder ontwikkelen en nieuwe collega’s leren kennen. En het staat mooi op je cv. De kennis en ervaring die ik tijdens een project opdoe, leveren ook toegevoegde waarde aan mijn dagelijkse werkzaamheden.

Weekend-WFT

Ik werk 40 uur per week en reis veel van en naar mijn werk. En mijn weekend? Dan ga ik genieten en leuke dingen doen natuurlijk. En mijn WFT halen! Dat hoort er ook bij. Ik heb de volgende WFT’s behaald: WFT Basis, WFT Hypotheken en WFT Vermogen. Door je WFT’s en opleidingen te halen, verbreed je je kennis en kom je in aanmerking voor interessante opdrachten. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding Inleiding Zakelijke Kredietverlening. Studeren naast je werk wordt vaak onderschat. Vaak stel je het uit.

Enkele tips om je WFT’s te halen:

  • Lees de lesstof goed door
  • Plan je examen in binnen één maand
  • Ga aan de slag met vragen oefenen
  • Neem het document 'eind- en toetstermen' van CDFD door

Tot slot

Ik kijk terug op een leerzame periode waarin ik zowel op professioneel als persoonlijk vlak ben gegroeid. Dit is een mooie eerste stap voor mijn carrière in de financiële wereld.

Neem contact op met Jeroen

Directeur Stuur een bericht