DPA Professionals case snel inspelen op ontwikkelingen in de financiele arbeidsmarkt met inhouse training en coaching
Case

Snel inspelen op ontwikkelingen in de financiële arbeidsmarkt met training & coaching

Door de coronacrisis verandert de situatie op de financiële arbeidsmarkt. Zo is er bij banken een grote vraag ontstaan naar accountmanagers die financieel getroffen klanten kunnen bijstaan. Om banken, accountantskantoren, adviesbureaus en andere bedrijven in de financiële wereld te helpen snel in te spelen op dit soort ontwikkelingen, verzorgen we op maat gemaakte trainingen en opleidingen. Een van die opleidingen is de instroomopleiding bijzonder beheer voor een grootbank.  

Instroomopleiding bijzonder beheer

“Veel bedrijven zitten momenteel in zwaar weer, waardoor de capaciteit op de bijzonder beheer afdeling van banken in korte tijd sterk omhoog moet”, vertelt learning & development coördinator Lisan Katoen. “Dat soort specialisten pluk je echter niet zomaar uit de markt. Een goede oplossing voor zowel banken als accountantskantoren is dan om eigen medewerkers om te scholen. Daarom ontwikkelden we op aanvraag van een grootbank de instroomopleiding bijzonder beheer.”

Ervaring van een opdrachtgever

Een projectmedewerker van deze grootbank vertelt over zijn ervaring met DPA. “We kozen DPA voor het ontwikkelen van de instroomopleiding bijzonder beheer, omdat we al goede ervaringen hadden met andere opleidingen die zij voor ons verzorgen. DPA levert maatwerk en vertaalt theorie naar praktijk, zodat we direct kunnen toepassen. De korte lijnen, continue verbeteringen en praktijkgerichte werkwijze van DPA passen goed bij ons. De cursussen bestaan uit afwisselende leer- en werkvormen. Het is bijvoorbeeld fijn dat we via DPA een gebruiksvriendelijke online leeromgeving tot onze beschikking hebben. DPA zet goede docenten in die begrijpen hoe de processen binnen de bankensector eruitzien. We spreken echt dezelfde taal.”

Trainingen op maat

“Als de wereld van financieren verandert en bankmedewerkers iets nieuws moeten leren, zorgen wij voor een passend trainingsaanbod”, vertelt Lisan. “Bancaire instellingen kunnen bij ons terecht voor maatwerktrainingen op het gebied van zakelijk financieren. Daarnaast bieden we workshops gericht op soft skills, inwerkprogramma’s en coachingstrajecten. We ontwikkelen, verzorgen en coördineren alles wat bij dit soort trainingen komt kijken. Normaal gesproken trainen we incompany, maar tijdens de coronacrisis doen we dit voornamelijk digitaal.”

Online leeromgeving

“We bieden onze klanten een online leeromgeving, waar medewerkers die trainingen volgen alles kunnen vinden over de colleges, contact kunnen leggen met studiegenoten en de trainer(s) en opdrachten kunnen maken en inleveren.” De klant kan hier ook eigen content op laten publiceren. Bijvoorbeeld een artikel, presentatie, beleid of een filmpje. “Zo staat alle informatie handig bij elkaar en hoeven onze klanten geen dure e-learning te maken of een learning management systeem (LMS) op te zetten.”

Ondersteuning nodig?

Kan jouw bedrijf ook een op maat gemaakte zakelijke financieringstraining gebruiken? Of heb je een ander soort vraagstuk binnen banking & insurance? Lees meer over onze dienstverlening en neem vrijblijvend contact op. We denken graag mee over de beste oplossing voor jouw bedrijf.

Meer lezen
Meer weten over training & coaching binnen zakelijk financieren?

Neem contact op met Lisan

DPA Professionals Banking Insurance Training Coaching Lisan Katoen

Lisan

Coördinator learning & development