DPA-professionals-banking-insurance-rabobank-vanuit-spanje

Melissa Richie

Interim bancair professional
Ervaring

Ondernemend gedrag loont: voor de Rabobank werken vanuit Spanje

Melissa Richie is interim bancair professional bij de Rabobank in Hilversum. Hier werkt ze via DPA op het rentederivatenproject. De afgelopen tijd deed zij dit vanuit Spanje. Benieuwd hoe ze dat voor elkaar gekregen heeft? Melissa vertelt.

Hoe ben je bij DPA terechtgekomen?

“Ik ben sinds april werkzaam bij DPA, maar werk al twee jaar op het project bij de Rabobank. Omdat ik destijds nog bezig was met mijn master Privaatrecht en dus maar parttime beschikbaar was, werkte ik hier eerst vanuit een uitzendbureau. Toen ik eenmaal mijn diploma had en fulltime ging werken, stapte ik over naar DPA. Zij leken me de leukste detacheerder door het stukje persoonlijke begeleiding. Bij DPA kreeg ik een contactpersoon toegewezen: Ynske Bos. Zij bood me aan een TMA (Talenten Motivatie Analyse) te doen op kantoor in Zwolle. Het was leuk mijn DPA collega’s daar te ontmoeten.”

Je werkt nu vanuit Spanje, kun je daar meer over vertellen?

“Al voordat ik bij DPA terecht was gekomen, had ik gepland om zes weken naar Spanje te gaan als au pair. Daar had ik vanuit de Rabobank akkoord voor gekregen. Maar in de eerste drie maanden waarin ik fulltime werkzaam was, bedacht ik me dat ik het niet fijn zou vinden als ik anderhalve maand uit de running zou zijn. Op mijn werkplek verandert alles namelijk heel snel. Dan zou ik bij terugkomst haast weer opnieuw ingewerkt moeten worden. Ik wilde graag op de hoogte blijven van alle veranderingen. Toen heb ik voorgesteld om in die zes weken parttime vanuit Spanje te werken. Als au pair had ik daar genoeg vrije tijd voor en zo kon ik het perfect met elkaar combineren.”

Hoe werd er vanuit DPA op gereageerd?

“Heel erg open! Ynske zei gelijk: ‘Ik ga het voor je uitzoeken.’ Ze was meedenkend over hoe we het konden inrichten en keek bijvoorbeeld hoe we het met mijn contract en uren konden regelen. Daarmee heeft ze me heel goed geholpen.”

Waarom wilde je graag in het buitenland werken?

“Dit is vooral ontstaan omdat ik heel graag Spaans wilde leren. Ik heb in 2018 vier maanden Spaans gevolgd als extra vak op de universiteit en wilde dit graag in de praktijk oefenen. Een vriendin van mij is naar precies hetzelfde gezin gegaan als au pair en had goede ervaringen met hen.”

Wat voor werk doe je precies?

“Het rentederivatenproject waar ik voor werk, oftewel het Programma Herbeoordeling Rentederivaten, voert de herbeoordeling uit volgens het Uniform Herstelkader Rentederivaten bij MKB-klanten met een rentederivatencontract. Op dit moment ben ik werkzaam op de afdeling aanbiedingsbrieven. Dit is een van de laatste fasen binnen het project waarbij we brieven opstellen naar de klanten met het aanbod voor de compensatie. Hierin verwerken wij onder andere het overzicht van de rentederivaten en leningen, het verloop ervan middels grafieken, de onderbouwing van de herbeoordeling en de toelichting op het compensatiebedrag. Ik had vanuit de Rabo een laptop meegekregen waarmee ik middels een VPN kon inloggen. Op die manier kon ik gewoon in alle systemen en werkte ik zoals normaal, alleen dan vanuit Spanje. Dit deed ik van 1 juli t/m 12 augustus voor 16 uur per week.”

“Ik had vanuit de Rabo een laptop meegekregen waarmee ik middels een VPN kon inloggen. Op die manier kon ik gewoon in alle systemen en werkte ik zoals normaal, alleen dan vanuit Spanje"

Hoe beviel het werken vanuit Spanje?

“Het was superleuk en voelde bijna als een vakantie omdat ik alleen leuke dingen deed. Ik zat als au pair in een luxe huis met een zwembad en het was iedere dag zo’n 35 graden. De familie was ontzettend lief en de koelkast was altijd goed gevuld. Mijn werktijden vanuit de Rabo waren ideaal en kon ik zelf indelen, daar kreeg ik veel flexibiliteit in. Meestal werkte ik ‘s ochtends en ‘s avonds twee uur en dat dan vier dagen per week. Ik stemde samen met mijn coördinator de werktijden en werkzaamheden in goed overleg af. Daarnaast zorgde ik voor goede communicatie met mijn team in Nederland en kon ik gemakkelijk via telefoon, e-mail of Skype overleggen.”

Wordt ondernemerschap gestimuleerd vanuit DPA?

“Ja, ze vinden het leuk als je ondernemend bent. Ynske zei al een paar keer: ‘Als je een idee hebt dat niet eerder is uitgevoerd, laat het me weten en wij gaan het uitzoeken.’ Werken vanuit het buitenland was ook niet eerder gedaan. Ze staan daar open in. Je hoeft hier niet terughoudend te zijn met je ideeën. Je stapt gewoon op je contactpersoon af en die denkt met je mee. Dat DPA zoveel mogelijkheden biedt, maakt mijn werk des te leuker!”

Spreekt het verhaal van Melissa je aan en is een baan bij DPA misschien ook wat voor jou? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Meer weten over werken bij DPA?

Neem contact op met Eline

DPA-professionals-banking-insurance-contact-recruitment-consultant-Eline-Merten

Eline

Recruiter banking & insurance Bel Eline +31682102331