DPA EmployerBranding Ruben   V1.00 00 13 02.Still004

Ruben de Wal

Trainee Legal Overheid
Ervaring

Legal Overheid trainee Ruben: "Uitstekende manier om een kijkje in de juridische keuken te krijgen"

Doordat Ruben zich breed had opgeleid merkte hij dat hij meer tijd nodig had om er al werkend achter te komen waar hij op z’n plek zit. Middels het traineeship kan Ruben er gedurende twee jaar achter komen wat bij hem past op juridisch vlak maar ook wat voor soort bedrijf bij hem past.  

Oriëntatie

"Aan de Radboud Universiteit heb ik de master International & European Law gevolgd. Ik had vakken over mensenrechten, internationaal strafrecht, de Europese markt en Europees immigratierecht. Ik ben altijd zeer breed geïnteresseerd geweest en heb dus niet voor één specialisatie gekozen. Dat maakte mijn baanoriëntatie lastiger. Ik ben gaan zoeken binnen al die vakgebieden en kwam uiteindelijk via-via in de advocatuur terecht, voordat DPA in beeld kwam.

Per toeval raakte ik met een recruiter van DPA aan de praat. Ik had me ingeschreven voor een talentpool op de website van DPA en werd daarover gebeld. Toen ik toelichtte wat ik zoal zocht, hebben we een eerste gesprek gepland met een recruiter van DPA Recht & Ruimte. Met hem had ik een goede klik en een week later kwam ik langs op kantoor voor een tweede gesprek. Een dag later werd ik gebeld dat ik aan de slag kon! Het contact met DPA was heel prettig en laagdrempelig. Solliciteren lijkt altijd zo serieus, maar hier was er ruimte voor humor en werd er niet alleen op inhoud ingegaan. De sfeer bij DPA op kantoor is net zo."

Traineeship Legal
"In het traineeship kan ik gedurende twee jaar voor verschillende opdrachtgevers werken. Bovendien wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling door het aanbod van trainingen en vakinhoudelijke cursussen."

Traineeship

"Omdat ik breed ben opgeleid merkte ik dat ik meer tijd nodig had om er al werkend achter te komen waar ik op m’n plek zit. Dat gaat niet alleen om het vinden van een rechtsgebied waar ik me in thuis voel, maar ook om de soort organisatie en rol die je er vervult. Daarom heb ik van begin af aan ingezet op het juridisch traineeship van DPA. Daarmee had ik zekerheid dat ik binnen twee jaar voor verschillende opdrachtgevers zou gaan werken. Bovendien wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling door het aanbod van trainingen en vakinhoudelijke cursussen. Via DPA Recht & Ruimte werk je voor opdrachtgevers binnen de Rijksoverheid, waar de focus met name op het bestuursrecht ligt. Omdat ik niet in die richting ben afgestudeerd, heb ik de kans om binnen het traineeship mijn kennis nog wat bij te spijkeren. Zo ga je echt voorbereid aan het werk, en dat voelt goed.

Het traineeship volg ik sinds augustus en ik ben aan het werk voor mijn eerste opdrachtgever: de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar houd ik me bezig met de uitgifte van innovatiesubsidies voor de visserijsector. Daarnaast heb ik twee vrijdagen in de maand trainingssessies met mijn medetrainees. Die afwisseling werkt heel verfrissend. De trainingen richten zich op de ontwikkeling van je ‘soft skills’, waardoor je weer op andere manieren wordt geprikkeld dan bij je inhoudelijke werk. Dat voegt echt wat toe en zet je aan het denken. Zo leer je over het werk als jurist én leer je jezelf nog wat beter kennen.

Daarnaast is het contact met je medetrainees intensief en is het interessant om te horen wat de rest doet op opdracht. Zo krijg je indirect mee wat er nog meer op de markt te doen is. Bovendien levert het goede gesprekken op voor bij de vrijdagmiddagborrel!"

Ambitie

"Komend jaar zal vooral in het teken staan van het vergroten van mijn vakkennis en netwerk. Daarvoor blijf ik op onderzoek uit gaan en houd ik mijn ogen open voor nieuwe uitdagingen. Met andere woorden: ik ga op dezelfde voet verder."

Mijn tip

"Juristen die op zoek zijn naar hun eerste baan zou ik allereerst aanraden niets uit te sluiten in hun zoektocht. Je kunt in elke sector terecht en het aanbod aan juridische functies is heel divers. Die zoektocht kan daarmee ook duizelingwekkend zijn, dat was het zeker voor mij. Daarom is het volgen van een traineeship een uitstekende manier om een kijkje te nemen in meerdere keukens en verschillende smaken te proeven. Ondertussen krijg je ook ruim de kans om in jezelf te investeren en leer je ontzettend veel mensen kennen, zowel starters als vergevorderden. Kortom, ik kan het elke jonge jurist aanraden!"

Traineeship Legal

Ontdek de mogelijkheden! Word ook trainee Legal. Jordy vertelt je er graag meer over.

DPA recruiter Maayke Jager

Maayke

Business Manager Bel of WhatsApp: +31 651601809