Christopher te Nijenhuis

Christopher te Nijenhuis

Trainee Legal Overheid
Ervaring

Legal Overheid trainee Christopher: “Door middel van dit traineeship kan ik leren, ontdekken en groeien.”

Christopher te Nijenhuis (31) besloot na zijn driejarig avontuur in Peking terug te komen naar Nederland om zijn juridisch carrière te vervolgen. Christopher vertelt je over zijn ervaring als trainee Legal Overheid.

Oriëntatie

"Na mijn twee masteropleidingen (staats- en bestuursrecht en public international law) was ik even klaar met rechten en ben ik vertrokken voor een 3-jarig avontuur naar Peking, China. Tijdens dit avontuur heb ik de Chinese taal kunnen leren en tevens de Nederlandse taal aan Chinese studenten overgedragen als docent op een Nederlandse taalschool. In juli 2021 ben ik teruggekomen naar Nederland om toch mijn juridisch carrière te vervolgen. Ik heb bij het Zorginstituut als Wob/Woo-jurist gewerkt. Daarna heb ik gekozen om per 1 augustus 2022 deel te nemen aan het traineeship bij DPA Professionals bij het cluster Recht & Ruimte."

Traineeship Legal
"𝐌𝐢𝐣𝐧 𝐞𝐞𝐫𝐬𝐭𝐞 𝐦𝐚𝐚𝐧𝐝 𝐚𝐥𝐬 𝐭𝐫𝐚𝐢𝐧𝐞𝐞 𝐛𝐢𝐣 𝐋𝐞𝐠𝐚𝐥 𝐛𝐞𝐯𝐚𝐥𝐭 𝐠𝐨𝐞𝐝! 𝐄𝐫 𝐢𝐬 𝐚𝐚𝐧𝐝𝐚𝐜𝐡𝐭 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐨𝐧𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐞𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐨𝐧𝐭𝐰𝐢𝐤𝐤𝐞𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐞𝐧 𝐭𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐞𝐧. 𝐃𝐢𝐭 𝐭𝐫𝐚𝐢𝐧𝐞𝐞𝐬𝐡𝐢𝐩 𝐢𝐬 𝐝é 𝐦𝐚𝐧𝐢𝐞𝐫 𝐨𝐦 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐚𝐧 𝐣𝐞 𝐣𝐮𝐫𝐢𝐝𝐢𝐬𝐜𝐡𝐞 𝐥𝐨𝐨𝐩𝐛𝐚𝐚𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐛𝐨𝐨𝐬𝐭 𝐭𝐞 𝐠𝐞𝐯𝐞𝐧!"

Traineeship

"Ik heb mij aangemeld voor het traineeship om meer juridische ervaring op te doen maar ook voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Door middel van dit traineeship kan ik leren, ontdekken en groeien. Ik heb nog geen idee wat ik precies leuk vind. Met verschillende opdrachten bij verschillende overheidsinstellingen krijg ik een goed kijkje in de keuken en zo kan ik ontdekken waar mijn interesse ligt.

In de afgelopen maanden is me het traineeship goed bevallen. Er wordt genoeg aandacht besteed aan ontwikkeling en talenten. Ook met de medecollega's bij DPA en met mijn collega's bij de RVO kan ik het goed vinden. De werksfeer binnen de detacheringsbureau en binnen de organisatie waarbij je een opdracht krijgt is belangrijk voor een prettig en gezond gevoel. Er is tevens genoeg ruimte om bij je talentmanager aan te geven wat je nou precies wilt, welke kant je op wilt gaan."

Ambitie

"Mijn ambitie is om in de toekomst bij een overheidsinstelling als jurist aan de slag te gaan. Met dit traineeship kan ik binnen 2 jaar verschillende opdrachten doen en uitvogelen wat ik wel en niet leuk vind. Mijn eerste opdracht als subsidiebeoordelaar bij de RVO is voor mij een leuke en goede eerste stap in mijn juridische carrière. Maar er valt nog veel meer te doen dan alleen subsidies. Denk maar aan functies als bezwaar jurist, Woo jurist en juridisch adviseur. Daarom kan ik met dit traineeship ontdekken wat ik bij me past."

Mijn tip

"De juridische wereld is groot en er is genoeg uit te halen. Stel veel vragen, wees innovatief en kom ook zelf met ideeën. Als je niets riskeert, riskeer je alles."

Traineeship Legal

Ontdek de mogelijkheden! Word ook trainee Legal. Jordy vertelt je er graag meer over.