Christopher te Nijenhuis

Christopher te Nijenhuis

Trainee Legal Overheid
Ervaring

Legal Overheid trainee Christopher: “Door middel van dit traineeship kan ik leren, ontdekken en groeien.”

Christopher te Nijenhuis (31) besloot na zijn driejarig avontuur in Peking terug te komen naar Nederland om zijn juridisch carrière te vervolgen. Christopher vertelt je over zijn ervaring als trainee Legal Overheid.

Oriëntatie

"Na mijn twee masteropleidingen (staats- en bestuursrecht en public international law) was ik even klaar met rechten en ben ik vertrokken voor een 3-jarig avontuur naar Peking, China. Tijdens dit avontuur heb ik de Chinese taal kunnen leren en tevens de Nederlandse taal aan Chinese studenten overgedragen als docent op een Nederlandse taalschool. In juli 2021 ben ik teruggekomen naar Nederland om toch mijn juridisch carrière te vervolgen. Ik heb bij het Zorginstituut als Wob/Woo-jurist gewerkt. Daarna heb ik gekozen om per 1 augustus 2022 deel te nemen aan het traineeship bij DPA Professionals bij het cluster Recht & Ruimte."

Traineeship Legal
"Er is aandacht voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling en talenten. Dit traineeship is dé manier om de start van je juridische loopbaan een boost te geven!"

Traineeship

"Ik heb mij aangemeld voor het traineeship om meer juridische ervaring op te doen maar ook voor mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Door middel van dit traineeship kan ik leren, ontdekken en groeien. Ik heb nog geen idee wat ik precies leuk vind. Met verschillende opdrachten bij verschillende overheidsinstellingen krijg ik een goed kijkje in de keuken en zo kan ik ontdekken waar mijn interesse ligt.

In de afgelopen maanden is me het traineeship goed bevallen. Er wordt genoeg aandacht besteed aan ontwikkeling en talenten. Ook met de medecollega's bij DPA en met mijn collega's bij de RVO kan ik het goed vinden. De werksfeer binnen de detacheringsbureau en binnen de organisatie waarbij je een opdracht krijgt is belangrijk voor een prettig en gezond gevoel. Er is tevens genoeg ruimte om bij je talentmanager aan te geven wat je nou precies wilt, welke kant je op wilt gaan."

Ambitie

"Mijn ambitie is om in de toekomst bij een overheidsinstelling als jurist aan de slag te gaan. Met dit traineeship kan ik binnen 2 jaar verschillende opdrachten doen en uitvogelen wat ik wel en niet leuk vind. Mijn eerste opdracht als subsidiebeoordelaar bij de RVO is voor mij een leuke en goede eerste stap in mijn juridische carrière. Maar er valt nog veel meer te doen dan alleen subsidies. Denk maar aan functies als bezwaar jurist, Woo jurist en juridisch adviseur. Daarom kan ik met dit traineeship ontdekken wat ik bij me past."

Mijn tip

"De juridische wereld is groot en er is genoeg uit te halen. Stel veel vragen, wees innovatief en kom ook zelf met ideeën. Als je niets riskeert, riskeer je alles."

Traineeship Legal

Ontdek de mogelijkheden! Word ook trainee Legal. Jordy vertelt je er graag meer over.

DPA recruiter Maayke Jager

Maayke

Business Manager Bel of WhatsApp: +31 651601809