Kansen met beide handen grijpen

Blog 30 oktober 2014 3 min. lezen
Kwartaalbijeenkomst

Volgens Erwin Bontius van banking & insurance (Benkis) liggen kansen voor het grijpen. Maar je moet er wel wat mee doen...

Wat is de kans dat je het thema into the future linkt aan Steve Miller (fly like an eagle), dit linkt aan BINGO en dat later blijkt dat de Steve Miller Band in 2010 een album heeft uitgebracht met de naam… Bingo! Ik heb het niet uitgerekend, maar ik denk dat die kans heel klein is. Maar hij was wel vol in de roos. En dat geeft maar aan dat kansen voor het grijpen liggen.

Gek pak

Een ander voorbeeld: wat is de kans dat je op een avond een gek pak aandoet, tijdens je presentatie de broek uittrekt en daaronder je ‘klachtenpak’ aanhebt. En dat je een paar uur later uit datzelfde pak scheurt. Kleine kans, en toch greep ik hem met beide handen. Dat laatste was overigens meer uit bescherming.

Niet zonder handschoenen

Goed, de boodschap is dat kansen voor het grijpen liggen. Dat heb ik hopelijk tijdens de kwartaalbijeenkomst ook al duidelijk gemaakt. En het is aan mij en aan jullie om deze kansen met beide handen aan te grijpen. Vandaar die handschoenen. Voorbeelden van kansen die er liggen, heb ik gegeven. Benkis Banking heeft pasklare oplossingen op het gebied van CRM, Siebel, Lokaal Onderzoekshuis, Klachten, ZRF, EKD, Datakwaliteit, STP, evenementen, coöperatief bankieren et cetera.

Sleutel tot succes vaak in onverwachte hoek

Een van de vragen die tijdens de bijeenkomst terecht werd gesteld, was of banken die midden in een monitorstatus zitten (of erger) wel zitten te wachten op oplossingen voor klachtenmanagement of CRM. Op het eerste gezicht niet. Maar als je goed kijkt, is juist de inzet van iets anders vaak de sleutel tot succes. Laat ik een voorbeeld uit mijn eigen recente praktijk geven.

Vol in de aanval

We kregen met ons team een onvoldoende voor Consumptieve Kredietverlening. Zoals veel lokale banken. Natuurlijk heb ik toen ook gekeken naar de risicocomponent van de CER-driehoek. Net als veruit de meeste lokale banken voerde ook ik een 100%-controle in vóór verstrekking. Maar ik ging niet zover dat ik de verkoop van Consumptief ging beleggen bij een klein clubje mensen. En ik liet de 100%-controle ook niet vertragend werken. Nee, ik koos er juist voor om Consumptief te bombarderen tot commercieel speerpunt. Daarnaast formuleerde ik de klantbelofte dat de controle binnen één werkdag afgerond moest zijn.

Zo krijg je een beter rapportcijfer

Wat resulteerde was een voldoende voor het proces. Net als een aantal andere banken. Maar daarnaast leidde de aandacht voor de commerciële component van de CER-driehoek tot een positie in de top 5 van meest verkopende banken op het gebied van consumptief. En doordat iedereen weer ging verkopen, kregen we routine in het werk en liep het proces efficiënter (de derde component).

Doe mee met de pilot, meld je nu aan!

Bovenstaande werkwijze heeft veel weg van het project ‘Feedbackloop’ waarbinnen we ook kijken naar commercie en efficiency om processen nog succesvoller te maken. Ik heb al eerder een oproep gedaan om je aan te melden een avond mee te doen met de pilot. Ik heb nog te weinig aanmeldingen hiervoor gehad. Dus nogmaals de oproep: grijp de kans om over kansen te praten aan en geef je op. Overigens gaat 12 november niet door, dat wordt een andere avond in november.

Wil jij die rooie fiets hebben?

Tot slot terug naar kansen. Zoals een tv-programma uit een ver verleden al beloofde: ‘Fiets ‘m d’r in’. Die mooie rooie DPA-fiets kun jij winnen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is om mij kansen door te spelen.

Mag ik, als John Travolta-lookalike eindigen met een stukje ABBA?

Take a chance on me
If you need me
Let me know
And I’ll be around

Bekijk het videoverslag van Into the Future kwartaalbijeenkomst van DPA Benkis.

Neem contact op met Jeroen

Directeur banking & insurance Stuur een bericht