DPA Professionals Procurement Hanna Nguyen

Hanna Nguyen

Inkoopadviseur
Ervaring

Je ontwikkeling als inkoopprofessional versnellen: Hanna Nguyen vertelt

Over Hanna

Sinds maart werk ik als interim inkoopprofessional bij DPA. Mijn sollicitatie verliep vrij vlot: geen ingewikkelde sollicitatieprocedure en niet teveel poespas. Er was een klik en binnen een week had ik mijn contract getekend. Een week later kon ik aan de slag op mijn eerste opdracht.

Het werken is iedere keer anders

Als interim professional werken is nieuw voor mij, wel heb ik drie jaar relevante ervaring vanuit vaste inkoopfuncties. Ik zie dit als een mooie uitdaging. Hierdoor kan ik bij verschillende organisaties in de keuken kijken. De omgeving, het werk en de mensen zijn iedere keer anders. Dit zorgt ervoor dat je steeds opnieuw wordt uitgedaagd om je een nieuwe aanpak eigen te maken. Die afwisseling vind ik leuk en heb ik nodig. Als je je verveelt op je werk en je niet kunt ontplooien, zit je volgens mij niet op de goede plek toch?

Mijn eerste opdracht: operationele inkoop opnieuw inrichten

Negen maanden later zit mijn eerste opdracht bij het Tergooi ziekenhuis erop. Hier mocht ik bijdragen aan het opnieuw inrichten van de operationele inkoop. Dit betekende dat er binnen de afdeling inkoop veel veranderde. De uitdaging? Die zat hem in het meedenken, oplossingen aandragen en mensen meekrijgen om de gewenste verandering in gang te zetten.

Voortbouwen op een goed gevoel

Aan het eind van de opdracht heb ik een inkoopscan opgeleverd als sturingsinstrument en een afsluitende presentatie gegeven. De manager inkoop is er blij mee en dat geeft me een goed gevoel. Het operationele inkoopproces is nu nog beter in zicht, wat een goede basis voor tactische inkoop is. Ik heb hier veel geleerd en verheug me erop om binnenkort met een nieuwe opdracht te starten waar ik nieuwe dingen kan doen en leren.

Je netwerk en sociale vaardigheden versterken

Een ander groot voordeel van werken als interim professional is dat je snel een netwerk opbouwt. Je ontmoet veel professionals waar je mee samenwerkt en ontzettend veel van kunt leren. Ik vergelijk een inkoper vaak met een relatiemanager. Werken met mensen is onze grootste uitdaging en als interim professional kun je je zeker op dit gebied versneld ontwikkelen.

Vaste collega’s

In het begin vond ik het wel wennen dat ik mijn ‘vaste’ collega’s niet vaak zag. Gelukkig zijn er regelmatig borrels, leuke events en kennissessies waar je je DPA-collega’s nader leert kennen en kennis kunt delen. Met de directeuren en je fieldmanager heb je vaker contact. Zij komen persoonlijk bij de opdrachtgever langs om te kijken hoe het gaat. Tevens geven zij een stukje coaching. Ze zijn altijd bereikbaar voor een gesprek en je kunt ook andere DPA-collega’s benaderen voor hulp. Dat persoonlijke vind ik prettig en een pluspunt van DPA.

Bewuster omgaan met valkuilen

Alle ingrediënten om mijn vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling vorm te geven zijn hier aanwezig. Er is bijvoorbeeld veel coaching op je vaardigheden waardoor je bewuster wordt van je valkuilen. Je ontdekt waar je op moet letten en waar je in kunt groeien. Ik heb het gevoel dat er goed met me meegedacht en voor me gezorgd wordt. Dus ja, ik zie mezelf hier nog wel een tijdje werken.

Bekijk onze procurement vacatures

Meer over werken bij DPA?

Vraag het onze recruiters