DPA-Professionals-Privacy-Informatiebeveiliging-David-Lovel-Privacy-counsel

David Lovell

Interim privacy counsel
Ervaring

Je eerste baan: interim privacy counsel bij DPA. David Lovell vertelt.

Over David

Je hebt je Master Rechtsgeleerdheid Internet, ICT en Intellectuele Eigendom op zak. Bovendien heb je als werkstudent al aardig wat ervaring met privacy opgedaan bij een adviesbureau. Dan vraag je je af hoe je je talent en competenties het beste kunt benutten. Voor mij bleek dat een baan als interim privacy counsel bij DPA te zijn.

Mijn eerste loopbaanstap

Het afronden van mijn studie viel bijna gelijk met het in werking treden van de General Data Protection Regulation ofwel de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Door deze regelgeving voor het beheren en beveiligen van persoonsgegevens besteden organisaties nu meer aandacht aan informatiebeveiliging en compliance. Hierdoor kon ik voor mijn eerste loopbaanstap uit verschillende mogelijkheden kiezen. Hierbij heb ik mezelf vooral afgevraagd bij welk bedrijf en in welke functie ik de meeste ervaring kon opdoen.

Werken bij gerenommeerde opdrachtgevers

DPA ondersteunt corporates, banken en verzekeraars, overheids- en zorginstellingen en het grotere mkb. Door de relaties die DPA met veel gerenommeerde opdrachtgevers heeft, is het voor interim professionals heel interessant om hier te werken. Hierdoor kun je aan opdrachten werken waar je al je expertise en vaardigheden in kwijt kunt, en zelf ook veel leert. Dit in combinatie met een persoonlijk ontwikkelplan en gerichte in- en externe opleidingen. Hier komt bij dat je een hecht team aan collega’s bij DPA én bij je opdrachtgever hebt. Allemaal zaken die belangrijk voor mij zijn.

Eerste opdrachten

Mijn eerste contact met DPA kwam tot stand doordat een recruiter me een LinkedIn-bericht stuurde. Hierna ging het allemaal heel snel. Na het tekenen van mijn contract kon ik al snel aan de slag op mijn eerste project. Dit was bij Philips. Hier heb ik me negen maanden gefocust op de Data Subject Rights ofwel consumentenrechten. In mijn tweede opdracht mag ik samen met een collega de privacy-huishouding bij een opdrachtgever actualiseren en verbeteren. Zo kan ik meerdere organisaties helpen om aan de privacyregels te voldoen en hun verantwoordingsplicht na te leven. Ontzettend leuk en leerzaam werk.

“Als interim professional werk je meestal op locatie bij een klant. Zo leer je steeds nieuwe mensen kennen."

Contact met vakgenoten

Als interim professional werk je meestal op locatie bij een klant. Zo leer je steeds nieuwe mensen kennen. De contacten met de andere privacyprofessionals bij DPA vind ik ook heel leuk. Er werken hier veel enthousiaste, intelligente en gemotiveerde professionals. DPA organiseert geregeld sessies waar we een actueel onderwerp met elkaar bespreken, kennis delen en vooral gezellig samen zijn. Daarnaast zijn er regelmatig borrels. Ik werk zelf ook aan dit informele contact door langs te gaan op kantoor en samen met collega’s netwerkevents te bezoeken.

Ondernemend

Die aandacht voor het sociale aspect is iets waarin DPA zich echt onderscheidt. Verder heb je hier de kans om zelf initiatieven aan te dragen en bezig te zijn met je eigen ontwikkeling en die van je business unit. Ondernemerschap wordt enorm gewaardeerd, evenals eigen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het werk dat je levert. Herken je je hierin? En heb je een achtergrond in privacy en bij voorkeur ook juridische kennis? Dan zou ik je zeker aanraden om naar onze privacy-vacatures te kijken.

Meer weten over werken bij DPA?

Neem contact op met Yvette van