Interim supply chain professional, kunst of kitsch?

Blog 28 april 2017 2 min. lezen
Werken als WMO consulent

Vol verwachting kijkt de schilderij-eigenaar naar de expert. Die hield zojuist een passievol betoog over het 18-eeuwse olieverfschilderij op doek. Wat zal hij antwoorden op de vraag van presentator Frits Sissing om een indicatie van de waarde te geven? De waarde van kunst is niet altijd even makkelijk in te schatten. Dit geldt eigenlijk ook voor de waarde van een interim professional.
Tijdens het betoog van de expert mompelt de eigenaar dat het schilderij een flinke investering is geweest. Een interim professional is vaak ook een, op het oog, flinke investering. De opdrachtgever steekt immers tijd en resources in het inwerken. Mede daardoor stijgt een interim professional - net als goede kunst - vaak na verloop van tijd in waarde.

Oog voor detail

Het geschilderde landschap vormt een mooi geheel en volgens de expert heeft de schilder tevens oog voor detail. Dit mag zeker ook van een Supply Chain professional verwacht worden. Die dient het grotere geheel (o.a. de processen en afhankelijkheden in de organisatie) en einddoel van de opdracht niet uit het oog te verliezen, en tegelijkertijd oog voor de details te houden.

De expert vraagt waar het schilderij al die tijd heeft gehangen. De eigenaar toont zich duidelijk trots op het kunstwerk. Hij vertelt dat het al geruime tijd in de woonkamer hangt. En dat goed past en opgaat in het interieur. Ook hier doet zich de vergelijking voor met de Supply Chain professional die als een kameleon opgaat in zijn omgeving en zichzelf weet aan te passen aan de bedrijfscultuur van de opdrachtgever en de afdeling waar hij of zij werkt.

Kwaliteit

Het doek is van goede kwaliteit en in zeer goede staat. Ook de mooie lijst springt in het oog. De opdrachtgever mag van de interim Supply Chain professional eveneens een hoog kwaliteitsniveau verwachten. Hij of zij moet daarnaast goed met druk kunnen omgaan en niet gemakkelijk bezwijken. En net zoals een mooie omlijsting van een schilderij, ligt ook een goede presentatie richting de opdrachtgever in de lijn der verwachting.

Even is het stil in de studio. De eigenaar houdt zijn adem in en kijkt de expert strak aan. Na het horen van de waarde is een zucht van verbazing hoorbaar. Deze hoge waarde hadden het publiek en de eigenaar niet verwacht. De expert weet het zeker. Het is soms lastig om een Supply Chain professional op waarde te schatten en precies te weten je van hem of haar mag verwachten. Wat zou u oordelen: kunst of kitsch?

 

Neem contact op met Onno

Directeur Stuur een bericht