Improving my performance met #KennisEnKunde

Blog 06 december 2017 3 min. lezen
blog_header_5.png
Cartoon3-e1512572439553-261x300.jpg

Onze marketing- en communicatiemanager Gün Ozkara bezocht de DPA Kennis en Kunde Masterclass en deelt haar ervaringen.

Elk jaar organiseert DPA #KennisEnKunde Masterclasses met topsprekers die nieuwe inzichten en ervaringen delen. Het doel: reflecteren op de trends en ontwikkelingen van de werkvloer. En nog belangrijker: inspiratie opdoen voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Als kersverse medewerker kon ik hier zien hoe DPA met een event impact en interactie weet te creëren. Een bijzondere ervaring!

Op 1 oktober ben ik als marketing- en communicatiemanager gestart bij DPA. Een gave functie waarin ik verantwoordelijk ben voor het op- en uitbouwen van de communicatie- en marketingactiviteiten en daarmee de uitstraling en branding van dit ondernemende bedrijf. Krap anderhalve maand later kreeg ik de kans om te zien wat DPA in haar mars heeft tijdens de #KennisEnKunde Masterclasses in het Spant! in Bussum.

Heldere propositie

Wat me aanspreekt aan DPA is de heldere propositie: professionals met een specialisme verbinden aan gerenommeerde opdrachtgevers en beide groepen helpen om optimaal te presteren. ‘Improving your performance’ is niet zomaar de tagline. Naast een platform met interessante en uitdagende opdrachten biedt DPA ook volop ontwikkelmogelijkheden. #KennisEnKunde is daar sinds 2014 één van de bewijzen van.

De toekomst van werken

De november 2017-editie van #KennisEnKunde trok meer dan 400 deelnemers en vond plaats in het Spant! in Bussum. Het hoofdthema was ‘De toekomst van werken’. Verschillende sprekers lieten hun licht schijnen over belangrijke nieuwe ontwikkelingen en technologieën zoals social robots en blockchain. Tussendoor werden op de ontwikkelvloer hapjes en drankjes geserveerd. Ook kon je een professionele foto laten maken voor je LinkedIn-profiel. Wat ik bijzonder vond aan dit event is de enthousiaste betrokkenheid van de verschillende DPA-bedrijven. Zo deelde DPA Greenhouse hun inzichten over ondernemerschap en innovatie en vertelde de Droomstarters hoe je je eigen kansen kunt creëren.

Shift happens

Zelf bezocht ik onder andere de masterclass van filosoof, trendwatcher en bijzonder hoogleraar Ruud Veltenaar. In nog geen uur kwam een wervelende en boeiende compilatie van megatrends en ontwikkelingen voorbij. Hij zette ons vooral aan het denken over de exponentiële groei in verandersnelheid en over overwegingen die je belemmeren in je flexibiliteit. “Voor je het weet, denk je dat een vast dienstverband echt een vast dienstverband is. Als de wereld 180 graden kantelt, is het zaak om mee te kantelen. Dan hoor en reflecteer je!” Zijn visie op personeelsbeleid vond ik ook een mooie: “Wij zijn geen Human Resources, maar Human Beings.” Ik ben benieuwd of er al bedrijven zijn met een Human Beings Department. Lees ook de blog van mijn collega Wouter Hylarides die ook bij deze sessie aanwezig was. Zeker de moeite waard!

"Het verbeteren van prestaties, bereik je naar mijn mening het meest door te blijven inspireren."

Innovation Lab

Het viel me vooral op hoe goed het programma in elkaar zat. Als deelnemer kreeg je niet alleen inspiratie en inzichten aangereikt. Ik kreeg ook nieuwe energie door de dynamiek en leergierigheid om me heen. Het programma is bij deze editie voor het eerst samengesteld door DPA Innovation Lab. Hier worden ideeën uitgewerkt, onder andere door interim collega’s die tijdelijk zonder opdracht zitten. Ook tussen opdrachten door krijg je zo bij DPA de kans om je prestaties te verbeteren.

Een goede start

Het verbeteren van prestaties, bereik je naar mijn mening het meest door te blijven inspireren. Goed om te weten dat Kennis en Kunde hoog op de agenda staat bij DPA, als basisprincipe voor continu verbeteren. Gelukkig heb ik ook al gemerkt dat dit gepaard gaat met veel lol en gezelligheid. Work hard, play hard. Ja, daar kan ik goed mee leven. Wat mij betreft een goede start en kennismaking met dit ondernemende bedrijf dat altijd openstaat voor professionals met ambitie. Ik kijk al uit naar de masterclasses in 2018!

Neem contact op met Annelijn

Assistent learning & development Stuur een bericht