dpa juridisch case gemeente amstelveen
Case

"Minder werkdruk en ingelopen achterstanden door inzet ervaren professionals"

Bij de gemeente Amstelveen kampten ze met grote drukte en veel vergunningaanvragen. Dat in combinatie met personeelsverloop, leidde tot een hoge werkdruk en oplopende achterstanden. Nieuwe vergunningverleners zoeken bleek nog niet zo makkelijk te zijn, vertelt Robert Gratama, Coördinator vergunningen.

Lees verder 

"We zochten echt iemand met ervaring, en die was voor ons niet te vinden"

"We konden niemand vinden die geschikt was. De enige beschikbare mensen waren starters, mensen die net van school kwamen, en dat was niet wat we zochten. We hadden grote projecten die aangepakt moesten worden, denk aan een uitbreidingswijk met 70 woningen, een appartementenblok, of zaken die niet passen binnen het bestemmingsplan en waarvoor je dus een procedure moet voeren om af te wijken van het bestemmingsplan. We zochten dus echt iemand met ervaring."

"Na een week had hij zijn draai gevonden en liep het op rolletjes"

Veel aanvragen en niet genoeg ervaren mankracht om de aanvragen op te pakken dus. Hoe kwamen jullie dan toch tot een oplossing? Gratama: "We kregen via DPA interim professional Nathan den Besten voorgesteld. We kenden zijn naam, want Nathan had al eens eerder bij ons gewerkt, dus dat was een mooie match." Nathan is binnen twee weken gestart bij de Gemeente Amstelveen als Vergunningenmanager en kon bijna zonder inwerken aan de slag. "Doordat Nathan een aantal jaar geleden al eens bij ons had gewerkt, kende hij al veel lijntjes, de organisatie en de digitale systemen waar we mee werken. Dat was een groot voordeel. Het duurde ongeveer een week voordat hij zijn draai weer had gevonden en toen liep het als een tierelier."

Thuis in complexere zaken

Nathan heeft veel zaken opgepakt binnen de gemeente. Van aanvragen voor omgevingsvergunningen tot juridische vragen rond het omgevingsrecht. Hij behandelt met name ook de complexere aanvragen zoals die voor woonwijken, bedrijfscomplexen, bestuurlijk gevoelige aanvragen en legalisatieaanvragen. Daarnaast heeft hij een nieuwe collega ingewerkt en een groot project voor een woonwijk opgepakt, waar nog geen vergunningverlener binnen de gemeente voor was. Verder heeft hij tijdelijk taken van de coördinator (werkverdeling, vraagbaak zijn) waargenomen. Gratama: "Met hem zijn nog twee nieuwe collega’s gestart en omdat hij het systeem al kende, heb ik een van de nieuwe collega ingewerkt en hij de andere."

"De werkdruk is merkbaar afgenomen. Nathan heeft ook een groot project opgepakt, een woonwijk. Dat project lag er al en het is een flinke kluif."

"De werkdruk is merkbaar afgenomen"

Nathan is nog steeds aan het werk voor de gemeente Amstelveen. Inmiddels is ook een tweede professional van DPA gestart. Met de versterking is de werkdruk merkbaar afgenomen, vertelt Gratama. "Naast Nathan zijn er nog twee mensen bijgekomen, dus de werkdruk is wel echt een stuk lager geworden. Nathan heeft ook een groot project opgepakt, een woonwijk. Dat project lag er al en het is een flinke kluif. Maar Nathan vindt het leuk om grote zaken op te pakken en door de organisatie te lopen om te kijken wie waar bij betrokken is. Dus dat gaat goed. Nathan is ook een fijne collega. Hij is altijd opgewekt en positief, we zijn erg blij met hem."

Lees meer over de diensten van DPA Juridisch
Ook een professional nodig?

Neem contact op met Robert-Jan

DPA-professionals-tax-recruiter-Robert-Jan-Buitenkamp

Robert-Jan

Business unit manager Bel of WhatsApp: +31652652627