Examen Zakelijk Kredietverlening is binnen!

Blog 05 november 2015 2 min. lezen
blog_header_7

Wij feliciteren Michelle Bult met het behalen van haar examen Zakelijk Kredietverlening. Zij vertelt ons over de cursusdagen voorafgaand aan het examen.

Op 31 augustus is het traineeprogramma zakelijk weer van start gegaan. Het doel? In een paar intensieve weken doorgroeien tot een goede (assistent) accountmanager MKB/GZ. De komende weken neem ik je mee in het programma en deel ik mijn ervaringen met je.

Het examen Zakelijk Kredietverlening is binnen! Dit is vereist voordat je kunt starten met de opleiding Rabobank Zakelijk Financieren Basis. Het begint nu echt pittig te worden. Maar ik krijg er ongelooflijk veel energie van!

Behoorlijke achtbaan

We hebben de eerste stappen gezet binnen het programma. Tijdens de training Persoonlijk Leiderschap van Ralph Touwslager is de achtbaan van persoonlijke groei besproken. En dat is een behoorlijke achtbaan kan ik je vertellen. Niet alleen op zakelijk gebied leren we veel, we werken ook aan een aantal vaardigheidstrainingen in het programma. Daarin leer je meer over jezelf: wie ben ik en waar wil ik naar toe?

Inhoudelijke kennis

Om aan de slag te kunnen binnen de functie die je wilt, moet je zowel kennis over de systemen als de bedrijfsinrichting beheersen. In verschillende trainingen wordt hier aandacht aan besteed. De training BBS Input en Output vormen de basis voor de systeemtechnische financieringsaanvraag. Tijdens de training is het hele proces doorgenomen en is de financieringsopzet besproken. Niet alleen de aanvraag van de financiering hoort bij de nieuwe functie, ook het onderhoud is belangrijk. We hadden de primeur tijdens de eerste training: 'Het verhaal achter het SGK-signaal.'

Zorg jij eigenlijk wel goed voor jezelf?

Door de vele cursusdagen in een kort tijdsbestek vergt deze opleiding veel tijd en energie. Tot in de late uurtjes met je neus in de boeken zorgt weleens voor wat stress en vermoeidheid. De trainingen Energiemanagement en Getting things done zijn hierbij een handig hulpmiddel. Neem je eigenlijk wel genoeg tijd om de batterij weer op te laden? En hoe doe je dat dan? Veel clichés als we het te horen krijgen maar doen we het eigenlijk wel? Slaap je wel genoeg? Eet je wel gezond? En zorg je goed voor jezelf? Vaak worden we meegenomen in het ritme van de dag en verliezen we dit wel eens uit het oog. Toch blijft dit van groot belang om ten eerste jezelf gezond en fit te houden maar ook om je prestaties te verbeteren. De keer een vraag om mee af te sluiten: 'Wanneer zat jij voor het laatst in een flow en wat heeft deze flow veroorzaakt?'

Neem contact op met Paul

Directeur privacy & informatiebeveiliging Stuur een bericht