DPA professionals legal on demand snel juridisch advies op afstand
Ervaring

Eva den Ouden over haar werving & selectiebemiddeling bij LeasePlan

Sinds 2017 werk ik bij DPA als consultant werving & selectie voor legal professionals. In deze rol spreek ik veel gedreven, ambitieuze professionals die een carrièrestap of –switch overwegen. Eva den Ouden leerde ik kennen in het voorjaar van 2018 bij de zoektocht naar een passende kandidaat voor de functie van International Contracting Laywer bij LeasePlan. Deze functie sloot perfect aan op Eva’s ervaring als Commercial Legal Counsel bij Adidas en haar eerdere ervaring als advocaat. Na afloop van de bemiddeling wilde ik graag horen hoe Eva haar overstap ervaren heeft. Gelukkig kon zij tijd vrijmaken voor een kop koffie en gingen we met elkaar in gesprek.

Ons eerste contact was via LinkedIn. Waarom besloot je op mijn uitnodiging in te gaan?

“Op dat moment had ik al in m’n hoofd dat ik openstond voor een nieuwe uitdaging. Ik was al vaker door bedrijven benaderd, maar nog niet door een recruiter. Een vriendin adviseerde me om gewoon koffie te gaan drinken en daarna voor mezelf te bepalen of ik een vervolg aan het contact zou geven. Toen jij voorstelde om koffie te gaan drinken dacht ik: waarom niet?”

Was er iets specifieks in het bericht dat je aantrok?

“Het viel me op dat je LinkedIn-bericht echt persoonlijk was. Geen standaardbericht voor een grote doelgroep zoals je die regelmatig krijgt. Je gaf niet aan om welke positie het ging, maar wel dat mijn profiel er goed bij aansloot. Daardoor werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld.”

Hoe heb je de eerste kennismaking ervaren?

“Je stelde voor om naar een koffietent in de buurt van mijn huis te komen, wat voor mij natuurlijk ideaal was. Ik ging het gesprek vrij open in; ik zou wel zien wat het me zou brengen. We hadden vooraf telefonisch contact en hierbij vertelde je dat het om een positie bij LeasePlan ging. Ons gesprek was heel leuk en informatief. Volgens jou zou ik ook qua persoonlijkheid goed in het team passen. Dat is voor mij erg belangrijk en daarom besloot ik tijdens het gesprek dat ik ervoor wilde gaan.”

Waren er specifieke aspecten van de organisatie die je aanspraken?

“Het ging me eigenlijk om de combinatie van het legal-team en de inhoud van de functie. De inhoudelijke werkzaamheden spraken me enorm aan. Ik had de vacaturetekst gelezen en ter aanvulling legde jij goed uit dat ik de spil zou worden tussen de commerciële teams en het legal-team. Daarnaast vertelde je dat ik projecten zou uitrollen, me bezig zou houden met het harmoniseren van contracten en veel zou samenwerken met lokale legal counsels. Dit lag in het verlengde van de functie die ik had. Het leek me erg leuk om me hier bij een nieuwe organisatie verder in te ontwikkelen.”

Hoe zag het proces er vervolgens uit?

“Bij LeasePlan heb ik twee gesprekken gevoerd. Eerst met twee legal counsels uit het team en daarna met de general counsel en een andere legal counsel uit het team. Ook heb ik mensen ontmoet van het commerciële team waar ik mee zou gaan samenwerken. Ik vond beide gesprekken erg leuk en voelde een klik met de gesprekspartners. Hierdoor wist ik zeker dat ik ervoor moest gaan. Dus toen het aanbod volgde, was alles snel rond.”

Hoe kijk je terug op de volledige werving- & selectieprocedure?

“De procedure heb ik als heel positief ervaren. Als ik in de toekomst weer over een nieuwe baan denk, zou ik zelfs eerder naar een recruitmentbureau zoals DPA gaan. Dit heeft me echt geholpen. Je krijgt veel meer informatie en hebt steeds de mogelijkheid om dingen te bespreken. Het is ook een groot voordeel dat recruiters goed weten hoe sollicitatieprocedures werken en je hier tips over geven. En jij kende het bedrijf waar ik de procedure in ging goed. Dat heeft enorm geholpen.”

Wil jij meer weten over hoe het is om aan de slag te gaan als legal counsel? Neem dan contact op met Diana van der Helm via +31612180758 of [email protected].

Neem contact op met Diana