DPA logistiek specialist Leon

Leon Spruijt

Logistiek specialist
Ervaring

De ervaring van logistiek specialist Leon bij het RIVM

Onze collega Leon werkt al drie jaar als logistiek specialist bij DPA Logistics. Als interim professional ziet hij veel verschillende opdrachtgevers en doet hij veel ervaring op in de logistieke keten. Leon omschrijft zichzelf als een leergierig, rustig, maar enthousiast persoon. Wij stelden hem nog een paar extra vragen.

Bekijk onze supply chain & logistics vacatures

“Ik krijg energie als ik complexe vraagstukken kan uitwerken tot een plan dat in de uitvoering tot een kwalitatief goed product of service leidt.”

Hoe ben je in de logistiek - en bij DPA - terechtgekomen?

“Ik heb logistiek en economie gestudeerd aan de hogeschool in Haarlem. De keuze hiervoor komt vanuit mijn middelbareschooltijd, waar ik verschillende bijbanen heb gehad in de logistiek. Na mijn studie heb ik verschillende logistieke banen gehad, maar daarbij was ik vaak snel uitgekeken op de werkzaamheden. Ook voelde ik mij geremd in mijn groeimogelijkheden. Een oud klasgenoot van mij werkte al bij DPA en raadde mij aan om op gesprek te gaan. Zodoende ben ik bij DPA terecht gekomen.”

Wat was de reden om voor DPA als werkgever te kiezen?

“DPA sprak mij niet alleen aan vanwege de afwisseling in opdrachten, maar ook vanwege de mogelijkheden om via de Academy kennis op te doen. De afwisseling en ondersteuning was precies wat ik op dat moment nodig had en waar ik nog steeds veel profijt van heb. Als interim professional merk ik dat je bij nieuwe opdrachtgevers écht nodig bent. Met een frisse blik en kennis kan ik bijdragen aan hun processen. Zo voel je je gewaardeerd en kun je ook met zelfvertrouwen projecten starten en zaken voor elkaar krijgen.”

Kun je iets vertellen over jouw rol bij het RIVM?

“In mijn vorige opdracht werkte ik bij het RIVM als logistiek beheerder bij het Landelijk Coördinatie Centrum COVID. Daarin werkte ik mee aan het bestrijden van de Covid pandemie. Ik plande en coördineerde de dagelijkse operatie van de levering van Covid-vaccins aan alle GGD-locaties in het land. In de rustige periodes werkten we aan verbeterprojecten en bereidden we ons voor op diverse campagnes. Als aanspreekpunt voor de regiocoördinatoren, GGD-locaties en de logistiek dienstverlener, was ik elke dag druk bezig om een complexe logistieke puzzel compleet te krijgen. Dat vereist stressbestendigheid, het goed bewaren van overzicht en een goed inschattingsvermogen, waarbij je vraagstukken en verstoringen in de keten met creatieve oplossingen tot een goed eind brengt.”

Waar krijg jij energie van in je werk?

“Ik krijg energie als ik complexe vraagstukken kan uitwerken tot een plan dat in de uitvoering tot een kwalitatief goed product of service leidt. In mijn huidige rol merk ik dat ik een belangrijke maatschappelijke functie heb, en dat geeft iedere dag voldoening.”

Welke groei heb je doorgemaakt en hoe heeft DPA je daarbij geholpen?

“Ik ben nu aan de slag bij mijn zesde opdrachtgever. Hoe verschillend de corebusiness van de opdrachtgevers ook is, je vindt altijd een overeenkomstige logistieke rode lijn. Daar kan je kennis uit voorgaande opdrachten op toepassen. Zo geef je altijd nieuwe inzichten voor de opdrachtgever en breid je je eigen kennis bij de nieuwe opdrachtgever weer uit voor de volgende. DPA helpt met de Academy om je handvaten te geven in systeemkennis, projectmanagement en omgang met bepaalde situaties. Het blijft interessant om steeds bij een ander bedrijf ‘een kijkje in de keuken’ te mogen nemen en dat niet alleen de opdrachtgever daar profijt van heeft, maar jij ook.”

Welke groeiambitie heb je voor de toekomst?

Mijn ambitie voor de toekomst is om verder te groeien in projectmanagement en meer systeemkennis op te doen. Ik merk dat binnen er binnen de logistiek veel te halen valt op IT-gebied. Mijn talentmanager ziet wat ik kan en waar mijn ambities liggen. Hij stimuleert mij om via de DPA Academy relevante cursussen te volgen en coacht mij tijdens mijn opdrachten door met Dialog te reflecteren op prestatie- en ontwikkelingsdoelen. Ik zou het anderen zeker aanraden om bij DPA te solliciteren, omdat je samen met DPA een pad in slaat waarin je echt kan groeien.”

Lees meer over ons vakgebied supply chain
Meer weten over de mogelijkheden?

Vraag het aan Guy