DPA-professionals-legal-eva-muller

Eva Muller

Legal counsel
Ervaring

Een sprong in het diepe: van advocaat naar legal counsel

Over Eva

Een sprong in het diepe. Na 12 jaar werken als advocaat maakte Eva Muller de overstap naar de functie interim legal counsel bij DPA. In deze rol gaat zij bij verschillende opdrachtgevers ‘onder de rivieren’ aan de slag.

De sprong wagen

“Een besluit waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad! In mijn periode als advocaat heb ik me gespecialiseerd in ondernemingsrecht, contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en procesrecht. Het was ontzettend leerzaam, maar ik werd steeds nieuwsgieriger naar functies in het bedrijfsleven. Durfde ik wel een carrièreswitch te maken? En welke partij kon mij daar het beste bij helpen?“

“In 2016 had ik voor het eerst contact met DPA. De interimopdrachten lagen toen in de Randstad, wat voor mij qua afstand vanuit Den Bosch te ver was. We besloten contact te houden. Medio 2019 kwam ik opnieuw met DPA in contact. Inmiddels had DPA ook in het Zuiden een groot opdrachtgeversnetwerk opgebouwd. Ik besloot de sprong te wagen en ervoor te gaan.”

De eerste opdracht

“Al vrij snel kon ik aan de slag bij Dassault Systèmes. Een groot internationaal softwarebedrijf gevestigd in Den Bosch. Daar werk ik als legal counsel voor de Benelux. Dit betekent dat ik allerhande commerciële contracten beoordeel en uitonderhandel met klanten binnen dit gebied. Mijn werk is uitdagend, afwisselend en heel anders dan mijn vorige baan. Werken als legal counsel vraagt om andere vaardigheden. Zo ben je meer ondersteunend aan de business en dat vraagt om een meer praktische oplossing.”

Controle uit handen geven

“Naast voornoemde vaardigheden is het als interimmer belangrijk dat je je goed kan aanpassen, enthousiast bent en een commerciële inslag hebt. Je moet openstaan voor het onbekende, een stukje controle uit handen willen geven en erop vertrouwen dat het team van DPA een mooie opdracht zoekt die aansluit bij jouw competenties en wensen. In mijn geval is dat helemaal gelukt! Het is fijn om een professionele organisatie zoals DPA aan mijn zijde te hebben die ook oog heeft voor mijn belangen en ontwikkeling.”

Lees meer over werken bij DPA
Meer over werken bij DPA?

Vraag het aan Pien