DPA Professionals blog supplychain logistics kijkje in carriere van interim professional Niels Geuchies

Niels Geuchies

Interim supply chain professional
Ervaring

Een kijkje in de carrière van een interim supply chain professional

Ben jij benieuwd hoe het is om te werken als interim supply chain professional? Hoe je carrière dan verloopt, welke stappen je zet en bij welke bedrijven je op opdracht gaat? Speciaal voor jou doet DPA supply chain professional Niels Geuchies een boekje open. Hij vertelt over zijn eerste vier opdrachten in zijn loopbaan als interim professional bij Jumbo, Douwe Egberts, Action en Müller Nederland.

Werken als interim professional

Toen ik de stap zette om bij DPA aan de slag te gaan, had ik geen idee wat mij te wachten stond. Ik had tien jaar lang bij hetzelfde bedrijf gewerkt en zocht een nieuwe uitdaging in detachering. Twee jaar later is werken als interim professional mij nog geen dag tegengevallen. De diversiteit van bedrijven waarbij je terechtkomt en de hoeveelheid mensen die je ontmoet, zijn indrukwekkend. Ik deel graag mijn ervaring om je een beeld te geven van jouw mogelijke toekomstige loopbaan.

Opdracht 1: service delivery manager bij Jumbo

Na een paar weken was het zover: ik begon aan mijn eerste opdracht bij Jumbo supermarkten in Veghel. Bij mijn laatste werkgever heb ik jaren met Jumbo samengewerkt. Het was daarom even wennen om ineens aan de andere kant van de tafel te zitten. Desondanks voelde ik me er al gauw thuis.

Bij Jumbo bekleedde ik de rol van service delivery manager. Bij deze spilfunctie ben je de schakel tussen business en ICT-beheer. Je vertaalt de behoefte van de gebruikers naar concrete opdrachten voor de softwarebouwers. Ik hield me onder andere bezig met het standaardiseren van alle gebruikte software binnen de distributiecentra, het herinrichten van het Electronic Data Interchange (EDI) verkeer en een vervangingstraject van printers bij het bloemendistributiecentrum. Het leuke aan deze opdracht vond ik het snelle schakelen met alle stakeholders en het opbouwen van kennis in het retail ICT vakgebied.

Opdracht 2: customer service manager bij Douwe Egberts

Na zeven maanden liep mijn opdracht bij Jumbo af. Binnen een week startte ik met een nieuwe opdracht bij Jacobs Douwe Egberts (JDE) in de functie van customer service manager retail. Ik stuurde een team van zes customer service specialisten aan en hen hielp wanneer ze ergens tegenaan liepen. Deze rol duurde slechts drie maanden, maar dat wist ik op voorhand.

Desalniettemin is er in deze maanden veel gebeurd. JDE implementeerde software bij een van zijn bedrijfstakken. Dit bracht risico’s met zich mee voor de processen bij de customer service afdeling, waar ik aan de slag ging. Aan mij de opdracht om de continuïteit van deze processen te waarborgen. Ondanks mijn beperkte kennis van de processen - ik was net twee weken gestart - was het team waar ik mee werkte enorm ervaren. Mede daardoor vervulde ik mijn opdracht succesvol.

"Inmiddels was ik ruim een jaar in dienst bij DPA en had ik twee supergave opdrachten afgerond bij topbedrijven."

Opdracht 3: unit planning manager bij de Action

Inmiddels was ik ruim een jaar in dienst bij DPA en had ik twee supergave opdrachten afgerond bij topbedrijven. Na een aantal weken mocht ik aan de slag op het hoofdkantoor van de Action. Hier werkte ik de komende zeven maanden als unit planning manager (UPM).

Het assortiment van Action kun je opdelen in 14 categorieën en 3 units. Boven elke unit staat een leidinggevende UPM. Gezien de enorme groei en de daarbij behorende drukte was er behoefte aan een extra UPM die meer op de (plannings)afdeling aanwezig zou zijn. Het mooie aan deze rol was dat ik met veel mensen samenwerkte. Van planners tot aan inkopers en van distributiecentra tot aan finance. Dit in combinatie met de enorme groei die Action doormaakte en de snelheid waarin alles gebeurde, maakte het een erg interessante opdracht.

Opdracht 4: supply chain specialist bij Müller Nederland (Almhof)

Mijn laatste opdracht was bij zuivelbedrijf Müller Nederland, beter bekend onder hun grootste merk Almhof. De toenmalige supply chain manager ging weg en dat ‘gat’ mocht ik tijdelijk invullen. Ik kreeg de rol van supply chain specialist. Een rol zonder leidinggeven, maar met de handen in de operatie. Dagelijks hielp ik mee met het verwerken van alle orders voor de Nederlandse retail en daarnaast hielp ik het team met KPI dashboards en andere rapportages.

Als ik dit zo lees, kan ik niet anders dan trots zijn op de bedrijven waar ik de afgelopen twee jaar heb mogen werken. Bedrijven met een verschillend karakter, maar met een identieke passie voor hun eigen business. Erg leuk om daar (tijdelijk) onderdeel van uit te mogen maken. Ik ben benieuwd naar mijn volgende opdracht!

Ook iets voor jou?

Lijkt het jou ook een leuke uitdaging om als interim supply chain professional via DPA aan de slag te gaan? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Meer lezen
Meer weten over werken binnen supply chain & logistics?

Neem contact op met Ernst

DPA Professionals supply chain logistics business manager Ernst Gerolt

Ernst

Business Unit Director Bel of WhatsApp: +31622386013