DPA Professionals Facility case capaciteitsprobleem binnen 24 uur gouden match manager
Case

“DPA heeft ons capaciteitsprobleem binnen 24 uur opgelost met een gouden match”

Jeroen Marré, manager van de afdeling Team Service bij Regio Gooi en Vechtstreek, zocht een projectmanager voor de omvangrijke renovatie van het hoofdkantoor in Bussum. “Na een heldere intake kon DPA ons binnen 24 uur al twee uitermate geschikte kandidaten bieden. Eén van hen was Lisa Mudde. Met haar klikte het direct. Werkelijk ‘een schot in de roos’, een gouden match.”

Stevige klus

Regio Gooi en Vechtstreek is het samenwerkingsverband van de gemeenten Blaricum, Eemnes, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren. Als facilitair manager heeft Jeroen onder meer de afdeling gebouwenbeheer en -onderhoud onder zijn hoede. “Er stond een omvangrijk verbouwingstraject van het hoofdkantoor op de planning, met een grote hoeveelheid aanbestedingen,” vertelt Jeroen. “Wegens ziekte in de organisatie zaten we met een capaciteitsprobleem. Daarom zijn we voor deze stevige klus op zoek gegaan naar een interim projectmanager.”

Als overheidsorgaan heeft Regio Gooi en Vechtstreek daarvoor een meervoudige, onderhandse aanbesteding moeten uitzetten. DPA kwam bij deze aanbesteding als beste uit de bus. Waarom?  “Allereerst omdat zij de beste kandidaten in huis hebben,” zegt Jeroen. “En daarnaast omdat Sander van de Poll, business unit manager Facility bij DPA, onze vraag en behoefte precies begreep. En dat is toch het belangrijkste: kan een bureau iemand leveren die aan alle verwachtingen voldoet.”

Uitgebreide intake

“Sander en ik hebben tijdens de intake uitvoerig met elkaar gesproken, hij luisterde goed naar wat wij nodig hebben en snapte het precies,” vertelt Jeroen. “De volgende dag kwam hij al met twee kandidaten, beiden met precies de kennis en kunde die we zochten. Hoe mooi wil je het hebben.” Jeroen koos voor Lisa Mudde. “Zij bleek over de meest relevante ervaring te beschikken en het gevoel bij haar was direct goed.”

“Matches die kloppen”

En dat gevoel was geheel wederzijds, beaamt Lisa. “DPA maakt matches die kloppen. Ze luisteren goed naar wat ik wel en niet wil, en hebben veel kennis van het werkveld. Dat maakt dat ze precies weten of een opdracht passend is of niet. Die kennis van het werkveld en het persoonlijke contact, daarin is DPA echt onderscheidend.”

Lisa heeft als facilitair manager veel ervaring met bouwkundige projecten, bedrijfsverhuizingen en herinrichting van kantoren. “Bij Regio Gooi en Vechtstreek ging het om het schrijven van een groot aantal aanbestedingen. Hoewel dat niet is wat ik normaal gesproken doe, leek het me erg interessant. Omdat het ook meteen heel goed klikte met Jeroen, heb ik toch ‘ja’ gezegd.”

“Dankzij Lisa alles in één keer goed aangepakt”

Jeroen: “De aanbestedingen heeft Lisa uitstekend gedaan en afgerond. We hebben geen moment getwijfeld om haar vervolgens ook de uitvoering te laten begeleiden. Dankzij haar hebben we alles in één keer goed kunnen aanpakken. Het had nogal wat voeten in de aarde. Toch kon ik alles met een gerust hart aan haar overlaten; ik had er zelf geen omkijken naar. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar zo gewoon is dat niet.”

Ook Lisa heeft geen moment getwijfeld over de vervolgopdrachten. “Samenwerken met Jeroen is één groot feest, dus die kans heb ik direct aangegrepen. Jeroen is iemand van wie ik kan leren en met wie ik ook op basis van gelijkwaardigheid kan samenwerken. Zoals Jeroen ook zegt: een perfecte match.”

“Lisa is ongelooflijk productief. Echt een gouden kandidaat voor iedereen die iets zoekt op het gebied van facilitair management. De samenwerking verloopt perfect en we kunnen goed sparren.”

Oprechte interesse

Ook de samenwerking met DPA ervaart Jeroen als bijzonder fijn. “Het contact is plezierig, de communicatie helder. Van het eerste contact tot het contract. En het monitoren van de voortgang: DPA is oprecht geïnteresseerd in hoe de opdracht verloopt. Ze nemen regelmatig contact op om te horen hoe het gaat. De facturatie is duidelijk, we hebben nergens omkijken naar. Ontzorgen is echt wat DPA in alle opzichten doet. Dit was de eerste keer dat we zaken met DPA hebben gedaan en het zal zeker niet de laatste keer zijn.” Lisa denkt daar niet anders over: “Alles is goed georganiseerd. DPA is ook voor mij altijd bereikbaar, mocht er iets zijn. De administratieve afhandeling, alles verloopt heel soepel.”

Fantastisch netwerk en verstand van de business

Jeroen: “DPA heeft een enorm netwerk en dat merk je. Want we hebben een complexe vraag bij hen neergelegd. Als je dan zó snel met twee uiterst geschikte kandidaten kunt komen, heb je verstand van de business én een groot netwerk.” Ook voor kandidaten als Lisa is dat erg prettig. “Als straks het hele kantoor in Bussum is gerenoveerd, zit het er voor mij op. Ik maak me geen zorgen over nieuwe opdrachten. Dankzij de vele contacten en het enorme netwerk kom je via DPA makkelijk bij andere bedrijven binnen.”

Ondersteuning nodig?

Kan jouw organisatie ook ondersteuning gebruiken van een facility professional of wil je meer weten over onze dienstverlening? Neem vrijblijvend contact op. We denken graag mee over de beste oplossing voor jouw organisatie.

Meer lezen
Meer weten over Facility professionals?

Neem contact op met Daniëlle

DPA-professionals-facility-contact-business-manager-Danielle-Helvert-Hissink

Daniëlle

Business manager facility Bel of WhatsApp: +31651411636